Sport
53 de ani de la inaugurarea stadionului „Ion Oblemenco”

Astăzi, 29 octombrie 2020, se împlinesc 53 de ani de la inaugurarea fostului „Central” din Bănie. Campioana Unei Mari Iubiri este tot aici, în același loc, dar mai modern și mai frumos ca niciodată.

În 1964, odată cu promovarea Științei în prima ligă, stadionul „Tineretului” s-a dovedit neîncapător, prea mic pentru pasiunea și dragostea oltenilor pentru fotbal și echipa lor de suflet. Astfel, s-a proiectat o nouă arenă: „Centralul” din Bănie! Stadionul a fost inaugurat la 29 octombrie 1967, cu ocazia meciului de tineret România – Polonia, scor 2 - 2, joc în care au evoluat și alb-albaștrii Sfârlogea, Deliu, Țarălungă și Marin Marcel. De atunci, a devenit fieful Universității Craiova. Locul în care zeii din Maxima au coborât în iarbă pentru a face fericiți zeci de mii de suporteri.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.