Sorin Răducan a solicitat conducerii DSP Dolj să fie cu ochii pe locurile de sacrificare a animalelor

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a precizat, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural. că va face demersuri în aşa fel încât primarii doljeni „să înţeleagă că este nevoie de târguri autorizate de sacrificare a animalelor în fiecare localitate, mai ales acum în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă”.
Administratie 11/27 16:09


Olguța se consultă cu pompierii pentru lucrările de la stadion

Reprezentanții municipalității craiovene s-au întâlnit cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia și Jandarmeriei doljene pentru a analiza proiectul noului stadion Ion Oblemenco. Se dorește ca lucrările ce se efectuează aici să respecte legislația cu privire la ieșirile din incinte în caz de incendiu.
Administratie 11/26 00:15


Cod de precauție în județul Dolj

Autoritățile județului Dolj au început să aplice vechea zicală conform căreia iarna îți faci car și vara sanie. Astfel, încă de acum o lună, reprezentanții primăriei municipiului Craiova, Consiliului Județean și Prefecturii Dolj au pus pe hârtie un plan de intervenție pentru această iarnă. Prefectul județului Dolj, Sorin Răducan, a solicitat instituțiilor o informare cu privire la stocurile de materiale antiderapante și a utilajelor ce vor fi folosite la deszăpezirea din această iarnă.
Administratie 11/26 00:14


50 milioane euro costă consolidarea și reabilitarea spitalului județean

Conducerea Consiliului Județean Dolj intenționează să consolideze și să efectueze reparații capitale la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Însă pentru a duce la bun sfârșit proiect, CJ Dolj are nevoie de finanțare. Probabil, conducerea instituției va apela la fonduri europene pentru a executa aceste lucrări.
Administratie 11/26 00:12


Târgul de Crăciun va fi organizat în Piața Frații Buzești

În această iarnă, toate activitățile dedicate Sărbătorilor vor fi mutate în centrul istoric. Aici va fi amplasat și Târgul de Crăciun, în Piața Mihai Viteazul rămânând doar patinoarul ce a fost instalat în jurul fântânii arteziene.
Administratie 11/23 11:55


Eliza mai cumpără 8 atv-uri pentru Salubritate

Opt atv-uri cu lamă pentru deszăpezirea trotuarelor și a aleilor importante din municipiul Craiova vor fi achiziționate, până la prima ninsoare, de conducerea SC Salubritate Craiova SA. Eliza Peța, directorul societății, susține că s-a decis achiziționarea acestor echipamente după ce ele au trecut testul deszăpezirii din iarna trecută.
Administratie 11/19 00:19


Craiova se pregătește pentru Sărbătorile de iarnă

Municipalitatea craioveană va oferi craiovenilor, de sărbători, un adevărat spectacol al luminilor. Anul acesta, Târgul de Crăciun va fi mutat în centrul istoric iar craiovenii cu chef de mișcare sunt invitați să facă sport pe patinoarul care este amplasată la fântânile arteziene din Piața Mihai Viteazul.
Administratie 11/19 00:14


Olguța Vasilescu: Urmează ca reprezentanții băncii să deblocheze acest împrumut

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, susține că firma constructoare a imobilelor din cartierul chinezesc va începe să vândă locuințele către doritori încă din acest an. În cursul zilei de miercuri, edilul a avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii de Dezvoltare a Chinei, cărora le-a vorbit despre cele mai bine de 1.900 de solicitări de cumpărare din partea craiovenilor.
Administratie 11/12 15:29


CJ Dolj va investi alte 70 milioane euro în Aeroportul Craiova

În cadrul ședinței extraordinare a CJ Dolj de astăzi, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa a supus spre aprobare Proiectul de hotărâre privind repartizarea unor sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pe anul 2015 pentru drumurile județene și comunale, prilej cu care, Ion Prioteasa a dezvăluit proiectele care vor lua amploare în următoarea perioadă.
Administratie 11/12 12:22


Olguța e mulțumită de ritmul de pe Oblemenco, supărată însă pe mlaștina de la terenul pentru atletism

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că municipalitatea craioveană va aplica penalități firmei care realizează stadionul de atletism în cazul în care nu termină lucrarea până la finalul lunii decembrie. Pe cealaltă parte, edilul este foarte mulțumit de modul în care se lucrează la noua arenă Oblemenco.
Administratie 11/10 16:27


Opt unități de învățământ din Bănie nu au aviz ISU după modernizări. Primăria face demersuri pentru a le obține

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia pentru a vedea care dintre unitățile de învățământ din Bănie deține o autorizație de la pompieri și care nu. Cu excepția a opt unități de învățământ, toate școlile și grădinițele dețin un astfel de aviz.
Administratie 11/10 16:22


Olguța Vasilescu: Craiova se află pe o posibilă rută a refugiaţilor musulmani în drumul lor către țări din UE

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, participă, în aceste zile, la Florenţa, la Forumul "Unity în Diversity" care reuneşte 80 de primari din 60 de ţări, laureaţi ai premiului Nobel, jurnalişti, oameni de cultură, ştiinţă și din finanţe.
Administratie 11/05 16:22


Sistem de încasare a taxelor și impozitelor unic în țară pentru craioveni

Viceprimarul Mihail Genoiu a anunțat astăzi,implementarea unui sistem de încasare a dărilor contribuabililor care este unic la noi în țară, precum și deschiderea a patru noi centre de colectare în diverse locații din municipiul Craiova.
Administratie 11/05 14:32


Radu Preda: Se lucrează în toate zonele orașului

Reprezentanții municipalității craiovene stau „cu biciul” pe constructorii care lucrează pe șantierele din Bănie pentru a finaliza lucrările înainte venirea iernii. În timp ce unele dintre acestea se închid, se realizează alte organizări de șantier pentru a se turna asfalt pe unele artere de la marginea orașului.
Administratie 11/05 00:17


Șapte autobuze noi vor ajunge în Bănie săptămâna viitoare

Mijloacele de transport în comun și calitatea serviciilor Regiei Autonome de Transport Craiova au dat mereu dureri de cap autorităților locale. Încă de anul trecut, primarul Lia Olguța Vasilescu a achiziționat primele autobuze noi iar în acest an, mai precis săptămâna viitoare, la Craiova vor ajunge încă alte șapte vehicule noi.
Administratie 11/05 00:15


Olguța Vasilescu: ”Vă garantez că Bariera Vâlcii va fi un cartier de top al municipiului Craiova”

Primarul Craiovei dă asigurări că strada Prelungirea Teilor va fi finalizată la începutul săptămânii viitoare, astfel încât traficul să fie reluat.
Administratie 10/29 17:20


Olguța Vasilescu: Finanțarea majorității proiectelor am obținut-o eu!

Dispută în ședința de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Craiova unde s-a discutat aprobarea mai multor proiecte de hotărâre ce vizează strategii și operațiuni de reabilitare urbană. Consilierii din opoziție susțin că municipiul Craiova se dezvoltă datorită proiectelor fostei administrație însă edilul Lia Olguța Vasilescu le-a reproșat că documentația a fost greșită de proiectanți și a necesitat găsirea de soluții pentru aplicarea acestora.
Administratie 10/29 13:29


Olguța Vasilescu: Asfaltarea pe primul fir trebuie să se termine vineri

Primul strat de asfalt a fost turnat pe bulevardul Calea București. Lucrarea de pe sensul Podul Electro – Universitate va trebui finalizată până vineri iar cel de-al doilea sens de circulație va intra sub compactoare pe 9 noiembrie.
Administratie 10/27 21:13


Lia Olguța Vasilescu: “M-am încăpățânat să o salvez, așa cum am salvat toate celelalte regii craiovene”

Consilierii municipali au aprobat, luni dimineață, înființarea unei noi societăți de termoficare în cazul în care Termo Craiova va intra în faliment. Primarul municipiului Craiova a precizat că despre problemele de la această regie se știa de foarte mulți ani însă nu a existat interes ca instituția să fie salvată.
Administratie 10/26 11:22


Parcarea subterană, proiectată fără scară

În cazul parcării subterane care se construiește la Teatrul Național, întârzierile nu sunt cauzate de firma de construcții care a câștigat licitația. Proiectul a fost unul moștenit de la vechea conducere a municipalității și a fost făcut fără a fi luată în calcul scara de acces, susține edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Administratie 10/22 17:10


Olguța Vasilescu: I-am verificat! La stadionul Ion Oblemenco se lucrează în forță!

Construcția noului stadion al craiovenilor este în grafic, lucrările merg strună și acest lucru este confirmat de primarul municipiului Craiova, care asigură că lucrările pe acest șantier sunt în termen.
Administratie 10/22 16:06

Cauta in site:

Video

Săndoi îşi cere scuze fanilor pentru ruşinea cu Viitorul:


Curs valutar

Cursul BNR din 27/11/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4460 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.1975 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.3171 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1477 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0725 RON
1 Gram de aur (XAU) = 143.8434 RONUltimul număr

Nr 222 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704