Craiova are cel mai mare procent de absorbție a banilor UE: 45,2%

Craiova ocupă locul I în topul municipiilor reședință de județ cu cele mai multe fonduri europene atrase pentru investiții în anul 2014. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că și în 2015, procentul se va apropia de 100%.
Administratie 13:24


Atenție! Se toarnă asfalt!

Multe dintre arterele din Craiova sunt șantiere deschise după mai bine de un an și jumătate când Bănia a fost vitregită de astfel de lucrări din cauza lipsei unui contract de asfaltări. Cum în această primăvară municipalitatea craioveană a reușit să încheie un astfel de document, reprezentanții Primăriei Craiova doresc să recupereze timpul pierdut și se lucrează pe mai multe străzi.
Administratie 00:33


10.000 lei a câștigat Salubritatea din colectarea selectivă a deșeurilor

Societatea de salubritate a municipalității craiovene a reușit să aibă rezultate în urma campaniei de de colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Craiova. Doar în primul trimestru al acestui an, SC Salubritate Craiova SRL a înregistrat un venit de 10.000 lei din reciclarea deșeurilor menajere și nemenajere.
Administratie 00:21


Egiptenii interesați de oportunitățile economice din Dolj

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit, luni, vizita ministrului plenipotențiar pentru afaceri economice și comerciale din cadrul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, Abd El Rahman A. Raouf, ocazie cu care i-a prezentat înaltului oaspete cadrul investițional pe care companiile îl pot găsi la Craiova.
Administratie 05/25 16:33


Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation își deschid fabrici în Bănie

O delegație a primăriei Craiova și Consiliului Județean Dolj se află, în această săptămână, în Marea Britanie, alături de oameni de afaceri craioveni dar și reprezentanții Parcului Industrial Craiova și Camerei de Comerț și Industrie Oltenia. În cadrul proiectului Bridge2Romania, reprezentanții administrației locale au semnat un protocol de colaborare cu două dintre cele mai mari firme engleze.
Administratie 05/21 15:56


Proprietarii câinilor amendați din cauza mizeriei lăsate la plimbare

Municipalitatea craioveană este decisă să nu mai fie pasivă la comportamentul și atitudinea unora dintre locuitorii Băniei care nu pun preț pe eforturile angajaților de a păstra curățenia în oraș. Prin urmare, reprezentanții Poliției Locale Craiova sunt pe urmele celor care nu fac curățenie în urma animalelor de companie scoase la plimbare dar și a celor care aruncă resturi de țigară pe granitul din Centrul Vechi.
Administratie 05/21 00:16


Craiova iese la lumină

Municipalitatea craioveană extinde rețeaua de iluminat public și se fac schimbări de corpuri de iluminat după doi ani de tergiversări. Într-un final, concomitent cu lucrările de modernizare a străzilor și parcărilor, în aceste zone vor fi montate și stâlpi stradali.
Administratie 05/21 00:14


Începe prima campanie de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor din acest an

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 20 mai-21 mai 2015, prima etapă a dezinsecției pentru combaterea țânțarilor din acest an, intervenție ce se va realiza prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 06.30-12.00.
Administratie 05/18 16:02


31 de localități au primit certificate de urbanism pentru rețelele de internet

Certificatele de urbanism pentru realizarea infrastructurii necesare furnizării serviciilor de internet în bandă largă în 31 de localități doljene au fost eliberate de Consiliul Județean (CJ), a anunțat, luni, președintele instituției, Ion Prioteasa.
Administratie 05/18 12:42


Wizz Air suspendă zborurile în perioada în care pista Aeroportului Craiova va fi reabilitată

Compania aeriană Wizz Air a anunțat, în cursul acestei zile, că va suspenda temporar zborurile de pe Aeroportul Craoiova. Este vorba despre perioada în care se vor efectua lucrări de reabilitare a pistei. Reprezentanții CJ Dolj susțin că această decizie s-a luat de comun acord cu reprezentanții aeroportului și companiei aeriene.
Administratie 05/15 15:06


Dragnea: Olguța este un primar foarte bun, care și-a făcut treaba

Ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, recunoaște că nu e ușor să o refuzi pe Lia Olguța Vasilescu atunci când aceasta se duce la Guvern pentru a solicita finanțarea anumitor proiecte pentru municipiul Craiova. Ba mai mult, Dragnea susține că Olguța Vasilescu "este rea atunci când trebuie".
Administratie 05/14 15:28


Dragnea: Sâmbătă vin la Craiova cu Victor Ponta să semnăm contractul pentru construcția stadionului

Ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, a dezvăluit, în timpul vizitei în centrul vechi al Craiovei, că sâmbătă va fi semnat și contractul pentru executarea lucrărilor pentru construcția noului stadion al Craiovei.
Administratie 05/14 15:22


CJ Dolj are pregătite trei terenuri pentru construirea spitalului regional

Consiliul Județean Dolj are la dispoziție trei locații pentru realizarea spitalului regional din fonduri europene. Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, i-a prezentat lui Liviu Dragnea cele trei variante, în timpul vizitei la Spitalul Județean de Urgență Craiova.
Administratie 05/14 15:10


Dragnea în Centrul vechi: Am această ambiție să facem din Craiova capitala sudului

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a vizitat, joi, centrul vechi al Craiovei, cu o zi înainte de recepția finală a lucrărilor. Dragnea a sesizat și efortul pe care l-au depus și craiovenii ce dețin imobile în zona centrală a Craiovei și au răspuns la apelul primarului Lia Olguța Vasilescu de a-și renova fațadele clădirilor.
Administratie 05/14 15:05


Craioveni, poftiți în Centrul Vechi!

Doar o zi ne mai desparte de recepția lucrărilor din Centrul Vechi după care se dă startul petrecerilor din această zonă. Municipalitatea craioveană a pregătit un program special de activități pentru a marca începutul activităților în centrul istoric, craiovenii fiind invitați să ia parte la un festival de film dar și Zilele Mihai Viteazul.
Administratie 05/14 00:11


CJ Dolj investește bani europeni în transport și sănătate

Atragerea fondurilor europene în județul Dolj reprezintă un obiectiv principal pentru conducerea Consiliului Județean Dolj. Președintele Ion Prioteasa a mizat pe potențialul angajaților CJ Dolj de a depune proiecte mereu eligibile, astfel că, cele mai multe proiecte ale instituției sunt finanțate din bani europeni.
Administratie 05/14 00:08


Aleile din Grădina Botanică, acoperite cu asfalt colorat

Municipalitatea craioveană a demarat lucrările de reabilitare a infrastructurii din Grădina Botanică, obiectiv preluat de la Universitatea din Craiova. Pentru prima dată, în timpul lucrărilor de aici va fi folosit asfalt colorat și tot mobilierul va fi schimbat.
Administratie 05/14 00:06


Teren de baschet în părculețul din Rovine

Adolescenții din Craiova vor avea parte și ei de zone de agrement speciale pentru vârsta acestora. Dacă cei mai mici beneficiază de locuri de joacă, tinerii vor putea “bate mingea” pe terenuri de baschet sau de minifotbal ce vor fi amenajate de municipalitatea craioveană.
Administratie 05/13 16:31


Primarul de la Afumați și-a pierdut mandatul

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a emis miercuri, 13 mai 2015, Ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Afumaţi, Marian Belu.
Administratie 05/13 11:25


Aeroportul din Craiova va deveni internațional

Aeroportul Craiova este la un pas de a primi brevetul de aeroport internațional, document ce va fi eliberat de Ministerul Transportului, cu avizul Guvernului.
Administratie 05/12 12:48


Se începe construcția Centrului Internațional Brâncuși: va fi gata în 9 luni

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, marți, contractul de execuție a lucrărilor la Centrul Brâncuși care va fi construit în curtea Palatului Jean Mihail.
Administratie 05/12 12:28

Cauta in site:

Video

Craiova are cel mai mare procent de absorbție a banilor UE: 45,2%

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 27/05/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4450 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0782 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.2743 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.2769 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2995 RON
1 Gram de aur (XAU) = 155.4967 RON


Ultimul număr

Nr 213 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704