Craiova, cetatea lalelelor și a mușcatelor

În această primăvară, Craiova pare a fi o imensă grădină cu flori. Fiecare spațiu verde a fost valorificat de specialiștii municipalității craiovene care au plantat sute de mii de flori în tot orașul.
Administratie 04/17 13:58


Cristina Calangiu, reținută de procurorii DNA Craiova

Fostul viceprimar al Craiovei, Cristina Calangiu, a fost reținut, în cursul zilei de azi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova. Anchetatorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 aprilie 2015, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (nouă acte materiale).
Administratie 04/15 18:11


Craiova, capitală politică în perioada 24-25 aprilie

Craiova va găzdui, timp de două zile, o întâlnire trilaterală la care vor participa premierii României, Bulgariei și Serbiei. Deja, delegația Bulgariei a rezervat la un hotel din municipiul Craiova, mai multe camere pentru cele două zile de întâlniri.
Administratie 04/10 14:33


Olguța le oferă chinezilor parcul industrial ce va fi construit pe platforma Doljchim

Noul parc industrial pe care primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, dorește a se construi pe platforma Doljchim va fi “populat” cu firme chinezești. La această concluzie s-a ajuns după ce edilul Craiovei a discutat la Ministerul Economiei dar și cu reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze la București.
Administratie 04/09 17:13


Peste 1.000 de craioveni vor locuință în cartierul chinezesc

Municipalitatea craioveană a primit, până în această săptămână, din partea craiovenilor peste o mie de cereri pentru achiziționarea unei locuințe în cartierul realizat de o firmă din China pe strada Caracal. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că cererile vor acoperi oferta constructorului până în luna iunie.
Administratie 04/09 14:31


19 de familii au primit locuințe de la municipalitate

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a înmânat astăzi, în Săptămâna Mare a Paștelui, 19 de chei familiilor care au rămas pe drumuri după ce au fost evacuate din imobilele retrocedate. De la începutul mandatului edilului Băniei au repartizat 160 de locuințe
Administratie 04/09 14:16


Reabilitarea Parcului Nicolae Romanescu va fi scoasă la licitație

Municipalitatea craioveană va scoate la licitație contractul pentru amenajarea de parcuri și grădini în municipiul Craiova – Parcul Nicolae Romanescu. Valoarea lucrărilor este de peste 68,5 milioane lei și primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, preconizează că lucrărilor vor începe, efectiv, în luna septembrie a acestui an, cu un termen de execuție de patru luni.
Administratie 04/09 00:40


Câștigătorul pentru construirea autostrăzii Craiova-Pitești va fi anunțat în maxim o lună

În cadrul vizite pe șantierul de pe strada Caracal unde va fi costruit cartierul de locuințe, premierul Victor Ponta, a anunțat că în cel mult o lună va fi anunțat câștigătorul licitației pentru construirea autostrăzii Craiova – Pitești.
Administratie 04/08 08:05


Craiova înflorește. Magnolii, frasini și lalelele au răsărit în Bănie

Angajații Regiei Autonome de Administrarea Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova mucesc de zor la amenajarea unui părculeț în fața imobilelor din vecinătatea Bisericii Sf. Ilie din centrul Băniei.
Administratie 04/03 12:59


18 jardiniere noi cu mozaic, montate pe pasajul subteran

Conducerea RAADPFL Craiova a montat, vineri dimineață, 18 jardiniere realizate cu mozaic de către elevii Liceului de Artă “Marin Sorescu” din Craiova.
Administratie 04/03 12:53


Premierul Ponta și Olguța Vasilescu dau startul lucrărilor de construcție în cartierul chinezesc

Premierul Victor Ponta va ajunge, săptămâna viitoare în Bănie, el urmând a lua parte la primele lucrări executate la imobilele ce vor fi construite în cartierul chinezesc. La Craiova va ajunge și Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.
Administratie 04/02 17:40


Olguța Vasilescu: Au fost foarte încântați de facilitățile pe care le oferim

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a reușit să rupă promisiunea Însărcinatului cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, că firmele americane doritoare a face investiții în România să fie trimise și la Craiova.
Administratie 04/02 17:24


Olguța Vasilescu: S-a predat amplasamentul pentru lucrările de pe Calea București

Lucările de pe Calea București vor începe în curând, amplasamentul fiind predat deja asocierii de firme care a câștigat contractul pentru reabilitarea bulevardului. De asemenea, în toamnă va deveni funcțional și tramvaiul, municipalitatea dorind ca la începutul lui 2016 să se facă doar plantăride pomi și flori în zonă.
Administratie 04/02 15:39


Țânțarii vor fi stârpiți din zbor

Municipalitatea craioveană dorește să scape, anul acesta, de o problemă usturătoare cu care s-a confruntat anul trecut: țânțarii. Din cauză că în 2014, mii de craioveni au fost afectați atât de apariția insectelor, reprezentanții administrației publice locale au decis să le nimicească cu două metode: atât de la nivelul solului cu stropitori dar și din aer, cu ajutorul unui avion.
Administratie 04/02 01:01


Târgul Municipal Craiova se modernizează

Târgul Municipal Craiova este un spațiu neconvențional pentru zecile de comercianți ce își desfășoară activitatea în acest loc. Directorul SC Piețe și Târguri Craiova, Claudiu Neagoe, intenționează ca în acest an să facă o serie de investiții în acest spațiu, însă dacă nu ajunge la un acord cu proprietarul terenului, târgul se va muta într-o altă locație.
Administratie 04/02 00:57


Parteneriat pentru o guvernare deschisă, sesiune de informare în Bănie

În data de 31 martie 2015, Instituția Prefectului – judetul Dolj a găzduit sesiunea de informare privind Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (Open Government Partnership) și datele deschise.
Administratie 03/31 17:06


Primarul de la Scaești și-a pierdut mandatul

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a emis luni, 30 martie 2015, Ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Scaeşti, Barbu Calotă.
Administratie 03/30 16:01


Craiova are un nou operator pentru iluminatul public

Primarul Craiovei, Liei Olguţa Vasilescu, a semnat, în această dimineaţă, contractul pentru iluminatul public. Flash Lighting Services SA va fi, în următorii ani, operatorul iluminatului public în municipiu, valoarea lucrărilor şo a mentenanţei reţelei de alimentare cu energie electrică fiind de 53 milioane lei.
Administratie 03/27 12:59


Olguţa Vasilescu a semnat contractul pentru demolarea arenei Oblemenco

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat, în această dimineaţă, contractul pentru demolarea stadionului “Ion Oblemenco”.
Administratie 03/27 12:40


12 miliarde de lei vechi pentru aparatura medicală a Spitalului Clinic „Victor Babeș”

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local, că s-au obținut 12 miliarde de lei vechi de la bugetul național pentru aparatură medicală a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Victor Babeş” Craiova.
Administratie 03/26 11:47


Un craiovean dă de furcă autorităților. Refuză să fie racordat la sistemul de alimentare cu apă

Un craiovean se opune lucrărilor de alimentare cu apă, iar din cauza acestuia, craiovenii care locuiesc pe o stradă nu beneficiază de utilități. Aceștia nu au răspuns apelului făcut de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, de a ceda terenul pe care ar trebui montate conductele pentru utilități.
Administratie 03/26 11:45

Cauta in site:

Video

Săndoi: "Cu leii din tribune, putem bate câinii roşii"

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 17/04/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4110 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0777 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.1315 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.3556 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2767 RON
1 Gram de aur (XAU) = 157.9599 RON

Ultimul număr

Nr 208 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704