CJ Dolj: 32 de milioane de euro pentru extinderea unor rețelele de apă și canalizare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, joi, adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Oltenia pentru a aviza studiul de fezabilitate al unui nou proiect cu finanțare europeană pentru extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, inclusiv branșamente și racorduri în mai multe localităţi.
Administratie 07/31 16:51


Parcul Nicolae Romanescu va fi amenajat la cele mai înalte standarde

Parcul Nicolae Romanescu este unul dintre brandurile orașului Craiova. Acest obiectiv este una dintre primele cinci destinații din lume care apare pe site-urile de specialitate pentru parcuri naturale. Pentru amenajarea și consolidarea lui se vor face investiții de aproape 15 milioane de euro.
Administratie 07/31 13:48


Sute de lei pentru pozele făcute în Muzeul de Artă din Craiova

Muzeul de Artă Craiova a fost deschis în clădirea Palatului „Jean Mihail”, clădire ce se deosebește de orice altă locație prin importanța istorică și unicitatea arhitecturală. Muzeul va fi deschis în curând vizitatorilor, aceștia trebuie să știe că nu au voie să facă fotografii în incinta instituției fără să scoată din buzunar o sumă frumușică.
Administratie 07/31 13:38


Bugetul instituțiilor de cultură crează disensiuni în rândul consilierilor județeni din Dolj

Consilierii județeni doljeni au votat azi, 30 iulie, în ședință ordinară, mai multe rectificări de buget ce privesc instituțiile subordonate. Muzeul de Artă a primit banii pentru achiziționarea mobilierului ce va decora Sala Oglinzilor iar Muzeul Olteniei își va cumpăra sisteme video și de sunet.
Administratie 07/30 18:39


Prefectul Sorin Răducan și-a început activitatea în forță la cârma județului Dolj

În cadrul şedinţei de lucru, Prefectul Doljului, Nicolae Sorin Răducan, împreună cu membrii Colegiului Prefectural au analizat asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ şcolar, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic în trim.II 2014, situația privind beneficiarii de beneficii sociale la nivelul județului Dolj pe primul semestru al anului 2014.
Administratie 07/30 17:39


Consiliul Județean Dolj vine în ajutorul oamenilor loviți de furia apei, 240.000 de lei alocați pentru reparații

Doljul a fost lovit în aceste zile de un al treilea val de inundații, zeci de gospodării au fost inundate, oamenii au pierdut într-o clipă tot ce au strâns într-o viață. Consilierii județeni au alocat azi, 30 iulie, 240.000 de lei unor unități administrative pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în anul 2014.
Administratie 07/30 15:39


Edilii de municipii vor schimbări în cadrul legislativ al României

Membrii Asociației Municipiilor din România au solicitat îmbunătățiri ale cadrului legislativ. Legea Educaţiei, a Codului Fiscal și procesul de descentralizării vor trece printr-o serie de schimbări pentru ca lucrurile să aibă un curs mai favorabil. Din 2015 actualul Guvern al României intenționează să schimbe sistemul de impozitare.
Administratie 07/29 16:06


Craiova are mulți susținători la titlul de „Capitală Culturală Europeană 2021”

Municipiul Craiova a fost în acest an gazda multor evenimente de amploare pentru istoria României. Obiectivele turistice și procedurile de modernizare ale orașului au început să capete formă și culoare ceea ce-i oferă o șansă în plus să obțină marele titlu de capitală culturală europeană.
Administratie 07/29 11:21


Peste 45 de străzi din Craiova intră în reabilitare

Procesul de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Craiova continuă cu avizarea lucrărilor pentru încă 47 de străzi. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a trecut proiectele celor 47 de obiective pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local de joi, 31 iulie.
Administratie 07/29 09:29


Primăria Craiova a scos la licitație contractul de ecarisaj

Contractul de delegare a gestiunii serviciului de ecarisaj și a activităților de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare a fost scos la licitație pentru a doua oară după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat prima licitație la sfârșitul lunii mai.
Administratie 07/29 09:07


ISU Dolj primește o clădire nou – nouță construită din bani europeni

Consiliul Județean Dolj a reușit să acceseze un proiect de peste cinci milioane de euro, bani ce vor fi investiți în noul centru transfrontalier de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre din Craiova.
Administratie 07/28 11:42


Parcul Romanescu din Craiova ajunge la votul consilierilor

Consiliul Local Craiova se întrunește joi, 31 iulie, în ședință ordinară. Pe lista de vot se află și proiectul de finanțare pentru reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu“, pe care Primăria Craiova dorește să îl depună pentru a accesa fonduri europene.
Administratie 07/28 09:20


Craiovenii se grăbesc să își achite taxele și impozitele

Craiovenii au depășit prevederile la plata taxelor și impozitelor cu procente cuprinse între 5 și 30%. Consiliul Local (CL) Craiova are pe ordinea de zi a ședinței ordinare de pe 31 iulie aprobarea execuției bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului aferent semestrului I din 2014.
Administratie 07/28 09:17


Primăria Craiova și clădirea Palace intră în sfârșit în reabilitare

Sediul principal al Primăriei Craiova, din Str. ”A. I Cuza” Nr.7, și clădirea Palace de la Nr. 1, vor intra într-un amplu proces de reabilitare care va dura 3 ani de la începerea lucrărilor. Costurile se vor ridica la circa 50 de milioane de lei fără TVA.
Administratie 07/28 09:11


Investitorii britanici dau târcoale Craiovei, în Bănie se vor produce filtre de apă Portsmouth

Britanicii de la Portsmouth Aviaton au revenit în Craiova după ce în urmă cu doar o lună de zile au inaugurat prima stație de epurare în Dăbuleni, Dolj. Acum reprezentanții companiei vor să construiască o fabrică de filtre de apă în Parcul Industrial II.
Administratie 07/23 12:53


A fost pusă piatra de temelie la noua clădire a Tribunalului Dolj

Tribunalul Dolj se va muta din anul 2016 într-o clădire nouă, modernă și concepută pentru a putea susține întreaga activitate a instituției de justiție. Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a pus azi, 18 iulie, piatra de temelie, dând astfel tonul începerii lucrărilor la noua construcție.
Administratie 07/18 21:32


Ministrul de Interne al României are încredere în reprezentanţii administraţiei publice doljene

Vicepremierul pentru Securitate Naţională şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a participat, vineri, 18 iulie, la ceremonia de învestire în funcţia de prefect de Dolj a lui Sorin Răducan. Oprea a vorbit despre relaţiile foarte bune existente între administraţia de la nivel central şi cea de la nivelul judeţului Dolj.
Administratie 07/18 11:09


Sorin Răducan a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Dolj

Fostul director al APIA Dolj, Nicolae Sorin Răducan a preluat azi, 18 iulie, oficial frâiele judeţului Dolj. Acesta a fost învestit în funcţia de prefect de către vicepremierul pentru Securitate Naţională, Gabriel Oprea.
Administratie 07/18 11:05


Noul prefect va investit în funcţie mâine

Noul prefect al județului Dolj, Sorin Răducan, va fi învestit în funcție mâine, de la ora 9:30, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ.
Administratie 07/17 15:50


Oltchim va fi repus pe picioare până la sfârșitul acestui an

Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei, Constantin Niță, la Craiova. Privatizarea combinatului chimic Oltchim a fost amânată din cauza lipsei de pregătire a investitorilor. Combinatul urmează să treacă printr-un proces de restructurare și va fi repus pe picioare, iar la sfârșitul anului ar trebui să fie pe profit.
Administratie 07/17 14:00

Cauta in site:

Video

Jerry Gane: "Pregătesc meciul cu Steaua la victorie"

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 31/07/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4188 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.3016 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.5723 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0244 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6313 RON
1 Gram de aur (XAU) = 137.3685 RON


Ultimul număr

Nr 182 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704