Rela Filip va prelua șefia RAADPFL Craiova

Aurelia Filip va fi noul director al Regiei Autonome de Administrarea Fondului Locativ Craiova după ce funcția va fi lăsată vacantă de Florin Lungu, actualul șef al regiei.
Administratie 09/20 11:56


Parcări inteligente pentru biciclete au fost donate Primăriei Craiova

Mai multe piste de biciclete dar și locuri special amenajae pentru staționarea acestora vor fi realizate în municipiul Craiova până la sfârșitul anului 2015. Parcările vor fi realizate din sponsorizări în timp ce pistele sunt realizate în contextul mobilității urbane și al lansării, sub coordonarea Primăriei Craiova, a Masterplanului de mobilitate în Zona Metropolitană Craiova.
Administratie 09/19 11:19


Olguţa mai pregătește un proiect în parteneriat cu chinezii

Se anunță o toamnă plină de schimbări în municipiul Craiova. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a creionat proiectele care vor fi demarate în această perioadă. Principalele priorități sunt investițiile în arterele din cartiere mărginaşe ale Craiovei dar și terminarea reabilitării unor unități de învățământ din municipiul Craiova.
Administratie 09/17 23:22


Lansare specială în cursa spre Europa

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și conducerea Asociației “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” organizează evenimentul de lansare a Băniei în cursa pentru obținerea acestui titlu la Bruxelles. Printre invitații organizatorilor se va număra și designerul Cătălin Botezatu, cel care realizează costumele pentru spectacolul “Don Giovanni”, ce va fi pus în scenă luna viitoare pe scena Operei Române Craiova.
Administratie 09/17 23:18


Animalele de la Zoo Craiova se pregătesc de mutarea în casă nouă

În luna iulie a acestui an proiectul reabilitării Parcului „Nicolae Romanescu” a trecut de votul Consiliului Local Craiova. Tot în luna iulie municipalitatea a primit și ultimul aviz de la Ministerul Culturii pentru demararea proiectului în valoare de 11 milioane de euro, finanțare europeană. Reabilitarea parcului a început deja cu Grădina Zoologică și Teatrul de Vară.
Administratie 09/17 23:10


Olguța Vasilescu s-a întâlnit din nou cu chinezii

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu și consilierul său pe probleme economice, Dan Dașoveanu, s-au întâlnit azi, la sediul Ministerului Economiei cu o delegație din China, condusă de Fang Wei, director general al Departamentului de Investiții Străine și Cooperare Economică din cadrul Ministerului Comerțului Poporului Republicii China.
Administratie 09/17 11:12


Premiul „Excelență în cultură” pentru Ion Prioteasa

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit, marți, premiul pentru „Excelență în cultură”, distincția fiindu-i conferită în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, desfășurat în perioada 16-18 septembrie, la Craiova.
Administratie 09/16 15:52


Ion Prioteasa : „Suntem unul dintre primele județe care au semnat protocol cu o provincie chineză”

O delegație din provincia chineza Guangdong au venit astăzi în vizită la Craiova. În cadrul ședinței de consiliu, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, le-a urat bun venit oficialilor chinezi și le-a vorbit despre o parte a proiectelor strategice pe care administrația județeană le derulează în domeniile vizate de invitați.
Administratie 09/15 15:21


Picturi murale și levănțică pentru înfrumusețarea Craiovei

Craiova prinde culoare în cadrul a două proiecte demarate de Primăria Craiova și puse în practică de angajați ai RAADPFL dar și de artiștii colaboratori. Cartierul 1 Mai devine locul unde de acum înainte va crește levănțica iar spațiile verzi au fost decorate cu picturi murale.
Administratie 09/12 10:07


Piețele și târgurile craiovene au obținut anul acesta cel mai mare profit

SC PIEŢE ŞI T RGURI CRAIOVA SRL se pregăteşte să încheie anul 2014 cu cel mai mare profit de când a fost înfiinţată această societate din subordinea municipalităţii craiovene. Acest profit urmează să fie utilizat pentru modernizări.
Administratie 09/11 18:40


Ion Prioteasa participă la cea de-a 154 şedinţă a Biroului CoR

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, participă vineri, în calitate de președinte al Delegației României la Comitetul Regiunilor (CoR), la cea de-a 154-a ședință a Biroului CoR.
Administratie 09/11 12:23


Primarii doljeni se pregătesc de alegeri

Prefectul județului Dolj, Sorin Răducan, i-a chemat în ședință pe toți primarii din județ pentru a le prezenta principalele măsuri de trebuie luate pentru desfășurarea în condiții optime a alegerilor din această toamnă.
Administratie 09/11 11:17


Consilierii locali craioveni au alocat 5 milioane de euro din bugetul local pentru construirea noului stadion

Consiliul Local Craiova s-a întrunit în ședință de îndată pentru adoptarea a două hotărâri înscrise pe ordinea de zi. Una din hotărâri prevede cofinanțarea cu 10% din valoarea totală a proiectului construirii stadionului sportiv ce va fi construit de CNI.
Administratie 09/11 10:03


Proiecte în valoare de 118 milioane de euro în curs de implementare în județul Dolj

Doljenii vor beneficia în anii următori de serviciile unei Clinici de Cardiologie ridicată cu peste trei milioane de euro, de o infrastructură rutieră ce a costat 28 de milioane de euro, de un centrul cultural unic în lume, Centrul Brâncuși și multe altele. Consiliul Județean Dolj investește 118 milioane de euro n următorii doi ani în proiecte ce deservesc comunitatea.
Administratie 09/10 22:54


Boala limbii albastre închide târgurile de animale până pe 5 octombrie

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor în baza informării transmise de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind modul de evoluţie al bolii “limbii albastre (blue tongue)”.
Administratie 09/10 14:02


Consiliul Județean Dolj alocă aproape două milioane de euro pentru protejarea ariilor naturale din zona Jiulului

Consiliul Județean Dolj derulează un proiect prin care se dorește conservarea și protejarea biodiversității și patrimoniului natural din pe cinci ari naturale: Coridorul Jiului, Confluența Jiu - Dunăre, Lacul Fosilier Drănic, Bistreț și Pădurea Zăval.
Administratie 09/09 17:36


Doljul, beneficiar al unor proiecte în valoare de 118 milioane euro

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a făcut marți, 9 septembrie, bilanțul tuturor proiectelor aflate în curs de implementare în județul Dolj. S-a vorbit despre sănătate, infrastructură, cultură și protecția mediului.
Administratie 09/09 13:23


Craiova-Antalya, cursă estivală din 2015 de pe Aeroportul Craiova

O nouă cursă aeriană va opera anul viitor de pe Aeroportul Craiova, pe durata sezonului estival, asigurând legătura cu o importantă destinație turistică din Turcia - Antalya, declară președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.
Administratie 09/08 14:13


Linia de tramvai din Craiova, aproape de finalizare

Proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport în comun pentru fluidizarea traficului forţei de muncă între cele două platforme industriale ale Polului de creştere Craiova” demarat de Primăria Craiova a ajuns aproape de final. Lucrările pe tronsonul Caracal - Electroputere au fost finalizate, constructorul a început să spargă străzile și în centrul orașului.
Administratie 09/05 09:58


Anne Brasseur la Craiova: Județul Dolj este unul cu oameni creativi și inovatori

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit joi, 4 septembrie vizita președintelui Adunării Parlamentare din cadrul Consiliului Europei, Anne Brasseur. Aceștia, împreună cu prefectul de Dolj, Sorin Răducan, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu și câțiva senatori doljeni au discutat despre rolul pe care Consiliul Europei îl are în apărarea statului de drept și drepturilor omului.
Administratie 09/04 12:57

Cauta in site:

Video

Drum blocat la Orsova

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 19/09/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4027 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.4182 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6067 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1187 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6481 RON
1 Gram de aur (XAU) = 134.3621 RON


Ultimul număr

Nr 185 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704