Lia Olguța Vasilescu: Stadionul este licitat și bugetat pentru 2015. Acest guvern s-a ținut de promisiune

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că noul stadion al Craiovei ar trebui să fie gata în 17 luni de la începerea execuției. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare iar craiovenii, prietenii edilului pe rețeaua de socializare au postat că “sunt cu sufletul la acest stadion”.
Administratie 11/20 21:25


S-a semnat contractul pentru finanțarea alimentării cu apă în Segarcea, Băilești, Filiași și Poiana Mare

Compania de Apă Oltenia a semnat contractul “Proiectare și execuție de branșamente și racorduri în vederea atingerii gradului de conformare pentru localitățile Segarcea, Băilești, Filiași și Poiana Mare”.
Administratie 11/18 10:47


Lia Olguța Vasilescu: De la începutul mandatului meu au fost repartizate 103 locuințe din care 49 către chiriașii evacuați

De la începutul mandatului, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a încercat să acopere toată cererea de locuințe din Bănie. În acest timp, municipalitatea a repartizat 103 locuințe din care 49 au fost pentru chiriașii evacuați din imobilele naționale. Astăzi, edilul Băniei a înmânat 20 de chei pentru noile locuințe sociale.
Administratie 11/13 11:05


Compania de Apă Oltenia a primit locul II în Topul Național al Firmelor din România

La ședința de Consiliu Local de astăzi, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu s-a declarat foarte mulțumită de situația Companiei de Apă Oltenia. Această regie a fost premiată la nivel național pentru rezultatele economice obținute în cursul anului 2013. Preluată în stadiu de faliment, CAO a fost redresată financiar de actuala conducere.
Administratie 11/13 10:59


Craiova pregătită de alegeri, ninsoare și sărbători de iarnă

Iarna ne bate la ușă însă autoritățile sunt pregătite pentru a face față sezonului rece. Până când stratul de zăpadă va prinde consistență, pe străzile Craiovei se asfaltează. De asemenea, la începutul lunii decembrie, va începe demolarea stadionului “Ion Oblemenco”.
Administratie 11/13 00:08


S-a semnat contractul pentru finanțarea masterplanului pentru deșeuri

După aproape șapte ani, conducerea Consiliului Județean Dolj a semnat, luni dimineață, masterplanul pentru deșeuri. Proiectul presupune o finanțare de 54 milioane euro, din care 4,8 milioane sunt alocate de CJ Dolj iar Primăria Craiova va aloca 1,6 milioane euro. Masterplanul pentru deșeuri trebuie finalizat până la finalul anului 2015. Cu ajutorul banilor de la Uniunea Europeană vor fi create 210 locuri de muncă.
Administratie 11/10 11:35


Lucian Cristian Scărlătescu îi ia locul lui Florin Stancu în CJ Dolj

După ce Stancu Florinel a demisionat din funcția de consilier județean, locul a devenit vacant și va fi ocupat de către Lucian Cristian Scărlătescu, decizie luată, miercuri, de plenul Consiliului Județean Dolj.
Administratie 10/29 19:26


Din nou scandal la CJ Dolj. Păloiu - mărul discordiei

Sedința Consiliului Județean de astăzi s-a lăsat cu discuții și nemulțumiri din partea consilierilor de dreapta. Introducerea pe ordinea de zi a analizei plângerii prealabile formulată de Păloiu Marian Daniel împotriva Hotărârii nr. 195/2014 a Consiliului Județean Dolj a fost respinsă.
Administratie 10/29 18:50


Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a persoanelor din comuna Teasc a fost astăzi inaugurat

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, la inaugurarea serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor din comuna Teasc, aceasta fiind cea de-a 39-a structură funcţională pentru eliberarea actelor de identitate din judeţ.
Administratie 10/27 15:52


Condiții de cinci stele la căminul pentru bătrâni din Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, i-a vizitat, duminică, pe cei care sunt îngrijiți în Căminului pentru Persoane Vârstnice, aflat în subordinea municipalității craiovene. Edilul a mers pentru a vedea cum s-au finalizat lucrările de modernizare a centrului, proiect a cărei finanțare a semnat-o chiar la începutul mandatului de primar al Craiovei.
Administratie 10/26 13:43


S-a început asfaltarea străzilor din Craiova dar și modernizarea Pieței Centrale

Mai multe șantiere pentru reabilitarea infrastructurii au fost deschise în municipiul Craiova. De asemenea, în Piața Centrală s-a demarat o amplă lucrare de asfaltare a acesteia dar proiectul conține și alte lucrări de modernizare.
Administratie 10/24 15:16


Știință și management la Universitatea din Craiova

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, joi, la deschiderea oficială a Congresului Internațional „Science and Management of Automotive and Transportation Engineering“ (SMAT) 2014, organizat de Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Mecanică, sub patronajul Ministerului Educației Naționale și cu suportul forului mondial FISITA (International Federation of Automotive Engineering Societies).
Administratie 10/23 16:42


Delegaţie franceză, în vizită la Prefectura Dolj

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, şi subprefectul Judeţului Dolj, Ionel Ciobotea, au participat astăzi la o întrevedere cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Oficiului Francez pentru Imigrație și Integrare, precum şi ai comunităţilor franceze Nantes Métropole şi Val de Marne.
Administratie 10/22 18:45


Colegiul Naţional “Elena Cuza”, executat sau nu de către Mitropolie?

Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova, aflat în proprietatea Mitropoliei Oltenia ar putea fi executat din cauza datoriei în valoare de 200.000 de euro care Primăria Craiova a acumulat-o din neplata chiriei către proprietar.
Administratie 10/20 15:39


Lia Olguța Vasilescu "Doar 5 % din străzile încadrate sunt în regulă din punct de vedere legal"

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a făcut astăzi apel la toţi cetăţenii municipiului care deţin în proprietate o parcelă de stradă, să facă toate demersurile pentru trecerea acesteia din domeniu privat, în domeniu public. În caz contrar, Primăria va pierde finanţarea proiectului de extindere şi alimentare a tuturor cartierelor cu apă potabilă şi canalizare.
Administratie 10/20 11:31


Vezi aici cum va arăta cartierul de locuințe de pe strada Caracal!

Proiectul cartierului de locuințe concesionat de chinezii de la Shandong Ningjian Construction Group Co Ltd. (Jining) a fost prezentat, duminică dimineață, la sediul Primăriei Craiova. Edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, este convins că blocurile vor fi finalizate înainte de cele 24 de luni prevăzute în contract ca termen limită pentru realizarea construcției.
Administratie 10/19 11:16


Lia Olguța Vasilescu: Craiova va primi doar apă de Izvarna

În cadrul vizitei la Izvarna, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat faptul că peste doi ani craiovenii și nu numai vor fi alimentați în proporție de 100% cu apă de foarte bună calitate de Izvarna. Aceasta nu necesită tratare, ci doar dezinfecție în doze mici de clor pentru a putea fi distribuită la consum ca apă potabilă. Valoarea investiției este de 140 de milioane de euro.
Administratie 10/18 21:11


Căminul Cultural din localitatea Breasta s-a inaugurat în prezența oficialităților din Craiova

Președintele PSD, Claudiu Manda și Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu impreună cu directorul Zonei Metropolitane, Cosmin Vasile, au participat astăzi la inaugurarea Căminului Cultural din localitatea Breasta. Acesta a fost reabilitat pe fonduri europene accesate prin Zona Metropolitană Craiova.
Administratie 10/18 20:58


Noul sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina” din Segarcea a fost inaugurat

În cadrul Zilelor Bibliotecii „Mircea Rădină” – Segarcea, instituția s-a mutat într-un sediu nou, un imobil modern și spațios. La eveniment, au participat reprezentanții autorităților județene dar și managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
Administratie 10/16 16:08


Prefectul Răducan vrea ca toți doljenii să afle despre locurile de muncă vacante

Prefectul de Dolj, Sorin Răducan, a atras atenția conducerii AJOFM Dolj că doljenii, în special cei din mediul rural, nu află la timp de existența locurilor de muncă vacante. Prin urmare, a solicitat AJOFM Dolj să afișeze listele cu posturile vacante și la sediile primăriilor din Dolj.
Administratie 10/15 12:21

Cauta in site:

Video

Preparate tradiționale oltenești au fost degustate la Galeriile „Cromatic” din Craiova

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 21/11/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4412 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.5697 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.5942 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1619 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6935 RON
1 Gram de aur (XAU) = 136.8747 RON
Ultimul număr

Nr 192 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704