CJ Dolj a depus primul proiect din Oltenia pentru a obține finanțare pe Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020

Consiliul Județean (DJ) Dolj a înaintat, vineri, spre finanțare din fonduri europene documentația pentru modernizarea drumului județean 552 Craiova - Cetate, acesta fiind primul proiect depus la nivelul întregii regiuni de dezvoltare Sud-Vest Oltenia în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 - 2020, a anunțat președintele CJ, Ion Prioteasa.
Administratie 05/29 13:48


Centrul Transfrontalier de Informaţii și Comunicaţii Dolj – Vratza

Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de Partener Lider, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman – Craiova, partener 2, Biblioteca Regională Hristo Botev – Vratsa, partener 3 și Administrația Districtului Vratsa, partener 4, implementează proiectul “Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj - Vratza”, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară 1: Accesibilitate – Îmbunătăţirea mobilităţii şi a accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii în regiunea transfrontalieră, Domeniul de intervenţie 2 - Dezvoltarea reţelelor şi a serviciilor de informaţii şi comunicaţii în zona transfrontalieră.
Administratie 05/27 14:18


Spitalul municipal prinde contur

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, este mulțumit de modul în care sunt derulate lucrările la noul spital municipal. Edilul susține că angajații firmei constructoare muncesc ca noua unitate medicală să fie finalizată până la finalul anului.
Administratie 05/26 00:07


Peste 30.000 de doljeni au primit, iarna trecută, ajutoare pentru încălzire

Peste 30.000 de persoane din județul Dolj au primit, în lunile de iarnă, ajutoare de la stat pentru încălzirea locuinței. Din analiza datelor prezentate rezultă că, în perioada sezonului rece noiembrie 2015 - martie 2016, faţă de sezonul rece noiembrie 2014 - martie 2015, a scăzut numărul cererilor de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei.
Administratie 05/26 00:06


Se caută opt salvamari pentru Water Parc

Municipalitatea craioveană se află în mare dificultate în a deschide publicului larg, pe 1 iunie, complexul Water Parc, din Parcul Tineretului, din cauză că nu se găsesc, în Bănie, salvamari cu acte în regulă.
Administratie 05/18 18:48


Bazarul Craiovei își așteaptă vitraliile

Lucrările de reabilitare a bazarului din centrul istoric al Craiovei vor fi finalizate în curând, urmând a fi montat planșeul iar proprietarii imobilelor ar trebui să își reabiliteze fațadele clădirilor. Municipalitatea craioveană a alocat pentru această lucrare peste 158.000 lei.
Administratie 05/12 00:09


Asfalt de 36 de milioane euro pe străzile din Bănie

36 de milioane de euro investește municipalitatea craioveană în asfaltarea mai multor străzi și bulevarde din Bănie, în cadrul acordului – cadru semnat în luna septembrie 2014. Astfel, multe lucrări au fost deja finalizate iar altele au demarat în aceste zile, unul dintre principalele șantiere fiind deschis pe bulevardul Nicolae Romanescu.
Administratie 05/12 00:08


Circulația tramvaielor a fost reluată. Olguța vrea să cumpere, în 2017, tramvaie noi

Circulația tramvaielor a fost reluată în această dimineață, în municipiul Craiova, după ce aceasta a fost sistată timp de trei ani, perioadă în care a fost reabilitată calea de rulare dar și bulevardul Calea București.
Administratie 05/04 13:11


Olguța Vasilescu: Există foarte mulți neavizați care își dau cu părerea

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, dorește să pună capăt speculațiilor din oraș cu privire la lucrările ce se efectuează în Parcul “Nicolae Romanescu”. Edilul dă asigurări că bordurile ce se montează nu sunt de proastă calitate, nici albia lacului nu va fi betonată dar nici că din parc se taie arborii.
Administratie 04/28 00:11


Olguţa Vasilescu: În noiembrie vom avea cel mai frumos şi cel mai modern stadion din România

Lucrările la noua arenă “Ion Oblemenco” sunt în grafic, constructorul reuşind să toarne platforma şi pentru cel de-al doilea etaj de la Peluza Sud. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a inspectat şantierul şi este convins că stadionul va fi gata în luna noiembrie a acestui an.
Administratie 04/21 20:22


Ministerul Culturii, la proba de “garduri” în Parcul “Nicolae Romanescu”

Comisia Ministerului Culturii, trimisă în Bănie cu mare fast de Vlad Alexandrescu, a fost nevoită să își potolească elanul după cele două vizite efectuate în Parcul “Nicolae Romanescu”, vizat de mai multe plângeri din partea societății civile. “Glasul” membrilor comisiei abia se mai aude acum când s-a observat că proiectul tehnic al lucrării are aviz din partea Ministerului Culturii.
Administratie 04/21 19:05


Lucrările din „Romanescu”, gata într-o lună și jumătate

Modernizarea și reabilitarea Parcului “Nicolae Romanescu” continuă sub atenta supraveghere a specialiștilor din cadrul Ministerului Culturii. Firma care a câștigat licitația pentru lucrările din parc a finalizat de introdus sistemul de canalizare iar acum se montează bordurile pe marginea aleilor din parc.
Administratie 04/14 16:05


Au venit banii de la chinezi

Lucrările din cartierul de locuințe de pe strada Caracal vor începe în scurt timp. Societățile care trebuiau să primească bani de la dezvoltatorul chinez s-au trezit în cont cu o parte din sumele pe care le aveau de încasat.
Administratie 04/14 15:42


Primul spital regional construit din bani europeni va fi ridicat în Bănie

Spitalul regional de la Craiova va fi prima unitate medicală pe care guvernul intenționează să o construiască din banii Uniunii Europene. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a dezvăluit, vineri, că reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au făcut primele demersuri în acest sens.
Administratie 03/25 15:17


A fost emisă autorizația de construcție a noului spital municipal

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a semnat, joi, autorizația de construcție a noului spital municipal, imobil ce va fi ridicat în curtea Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova.
Administratie 03/25 14:58


Clinica Medicală I de la Filantropia, renovată complet

Clinica Medicală I din cadrul Spitalului Municipial Filantropia a fost reabilitată în întregime, Primăria Craiova investind peste 620.000 lei în aceste lucrări.S-au achiziționat echipamente medicale noi, s-a renovat clădirea unde funcționează clinica dar și s-a schimbat mobilierul.
Administratie 03/25 14:35


Salubritatea începe curățenia de primăvară

Toate cartierele craiovene intră, începând de joi, 24 martie 2016, într-un amplu proces de igienizare, odată cu suplimentarea personalului angajat de societatea care se ocupă de salubrizarea orașului.
Administratie 03/24 00:09


Olguța Vasilescu: Tot ceea ce putem să cerem este ca funcționarii să fie foarte responsabilizați

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, susține că legislația românească în ceea ce privește funcționarii din administrația publică locală nu este de partea angajatorului atunci când salariatul greșește. Edilul a dezvăluit că de cele mai multe ori instanța a obligat municipalitatea să reangajeze persoane concediate în urma comiterii unor greșeli majore.
Administratie 03/24 00:08


Vremea rea nu oprește lucrările de reparare a străzilor

Lucrările de reparare a arterelor din municipiul Craiova continuă în mai multe cartiere. Reprezentanții municipalității craiovene susțin că multe lucrări vor fi finalizate în câteva săptămâni pentru ca alte șantiere să fie deschise imediat.
Administratie 03/24 00:07


S-au reluat lucrările pe șantierele din Craiova

Lucrările pe șantierele din Craiova se încadrează în graficul de execuție prezentat de constructori reprezentanților municipalității craiovene. Temperaturile de afară le-au permis muncitorilor să lucreze de dimineața până seara, astfel încât să nu mai existe întârzieri la termenele de predare a obiectivelor.
Administratie 03/17 00:12


2.193 blocuri au sisteme de recirculare a apei calde

În 54 % din scările de bloc din municipiul Craiova au fost executate lucrări de reîntregire și extindere a instalațiilor de recirculare apă caldă. Lucrările ar fi fost extinse la toate imobilele însă bugetul regiei de termoficare, transformată între timp în societate comercială, a fost insuficient pentru investiții mai mari.
Administratie 03/17 00:05

Cauta in site:

Video

Un deținut a dat foc unei celule din Penitenciarul Craiova


Curs valutar

Cursul BNR din 31/05/2016:

1 Euro (EUR) = 4.5115 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0491 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.9070 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0996 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0858 RON
1 Gram de aur (XAU) = 157.6803 RON


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704