Pe Calea București, lucrările se vor termina în trei săptămâni. Craiovenii vor putea circula doar pe un trotuar

Proiectul reamenajării bulevardului Calea București i-a pus în dificultate pe reprezentanții municipalității craiovene care vor recepționa la finalul execuției lucrărilor o arteră și un singur trotuar. Asta din cauză că în documentația depusă pentru atragerea de fonduri europene nu a fost inclus și al doilea, aici urmând ca municipalitatea să investească din fonduri proprii.
Administratie 09:29


Olguța Vasilescu dorește ca în primăvară Grădina Botanică să fie complet renovată

Grădina Botanică “Alexandru Buia” din Craiova este una dintre investițiile pe care Lia Olguța Vasilescu a ținut morțiș să o demareze anul acesta. A preluat obiectivul de la Universitatea din Craiova iar, în mai puțin de jumătate de an, parcul a trecut prin transformări spectaculoase.
Administratie 10/06 15:49


Teatrul de vară, gata cu chiu și vai la iarnă

Unul dintre proiectele care dau mari dureri de cap municipalității craiovene îl reprezintă modernizarea teatrului de vară din Parcul Nicolae Romanescu. Din cauza proiectului care a fost prezentat spre finanțare Uniunii Europene, lucrările se execută cu o foarte mare întârziere.
Administratie 10/06 15:48


(Galerie foto) Olguța Vasilescu pe noul Oblemenco: De săptămâna viitoare încep să toarne betonul

Asocierea care realizează noul stadion “Ion Oblemenco” și-a mobilizat oamenii din șantierul de pe Știrbei Vodă astfel încât vremea rea să prindă lucrările într-un stadiul foarte avansat. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, aici se va lucra și în tură de noapte pentru a respecta graficul de lucrări.
Administratie 10/06 15:45


Așa vor arăta noile pubele de gunoi din municipiul Craiova!

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, nu renunță la ideea ca toate ghenele de gunoi din municipiu Craiova să fie schimbate iar în locul lor să fie montate europubele. O mostră a fost trimisă deja, la Craiova, de un producător însă municipalitatea nu a reușit să achiziționeze niciuna din cauza multiplelor contestații depuse, la instanță, în urma licitației.
Administratie 10/06 15:44


Șase luni de întârziere pe șantierul de la Aqua Park-ul din Tineretului

Municipalitatea craioveană se aștepta ca centrul de agrement din spatele Parcului Tineretului, realizat pe fonduri europene, să fie finalizat încă din luna august a anului 2014. Numai că din cauza unor întârzeri, lucrările se află în desfășurare și la această dată.
Administratie 10/06 15:41


CJ Dolj intenționează să atragă 22 milioane euro din fondurile transfrontaliere

Investiții în valoare totală de peste 22 de milioane de euro sunt prevăzute să fie realizate în Dolj, în cadrul proiectelor depuse de consiliul județean (CJ) prin programul INTERREG V-A România - Bulgaria, în parteneriat cu autorități și instituții din statul vecin, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Administratie 10/04 16:21


Olguța Vasilescu: Câștigarea acestui titlu de către Craiova înseamnă relansarea nu numai a turismului în zona Olteniei

Cetatea Severinului, cheia de intrare de pe Dunăre spre Europa centrală, a fost ridicată în apropierea castrului roman drobetan ca fort militar de apărare de către regele maghiar Ladislau I (cel Sfânt), (1077-1095), atât împotriva constituirii taratului vlaho-bulgar, cât și cumanilor și pecenegilor din zonă. Acum, obiectivul a fost reabilitat de autoritățile severinene.
Administratie 09/27 10:51


243 milioane lei va cheltui Bănia în următorii șapte ani pentru Craiova Capitală Europeană a Culturii

243.000.000 lei va aloca municipalitatea craioveană pentru instituțiile de cultură din Bănie și pentru activitățile ce urmează a fi organizate în condiția în care Bănia va fi desemnată capitală europeană a culturii în anul 2021.
Administratie 09/24 13:13


Consilierii municipali au respins referendumul pentru Kozlodui

Dezbatere maraton, joi, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Craiova pe marginea proiectului de hotărâre privind organizarea unui referendum local prin care craiovenii ar fie consultați cu privire la realizarea unui reactor la Kozlodui. După mai bine de două ore de argumente și discuții în contradictorul, proiectul de hotărâre a picat în urma votului consilierilor municipali.
Administratie 09/24 13:12


Prefectul de Dolj, Sorin Răducan, a solicitat explicații pentru blocajul sistemului pentru cardurile de sănătate

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a solicitat conducerii Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate Dolj explicații pentru situații specială apărută pe 17 și 18 septembrie când medicii de familie nu au reușit să elibereze rețete gratuite și compensate pacienților.
Administratie 09/23 16:42


Condiții de medicină privată pentru pacienții craioveni. Încă un etaj al Spitalului “Victor Babeș” a fost modernizat

Încă un etaj al Spitalului de Boli Infecțioase a fost reabilitat, el fiind dat în folosință miercuri. Pacienții adulți vor fi tratați în două secții de boli infecțioase reamenajate la standarde europene, rezervele îndeplinind condițiile oricărui spital privat din România.
Administratie 09/23 11:01


Se restricționează circulația rutieră în Bariera Vâlcii

Municipalitatea craioveană a anunțat, încă de săptămâna trecută, restricționarea circulației în Bariera Vâlcii. Echipele care lucrează la asfaltarea arterelor din zonă au solicitat această restricție pentru a putea lucra la capacitate maximă.
Administratie 09/22 15:20


Olguța Vasilescu: Aveau 80 de oameni în șantier și au lucrat deja pilonii pentru tribuna oficială

Primarul Craiovei a promis, în momentul semnării contractului de execuție a noului stadion de fotbal, că va vizita în permanență șantierul de pe Știrbei Vodă. Lia Olguța Vasilescu își ține promisiunea și, marți, a mers să vadă cum se muncește la noua arenă sportivă din Bănie.
Administratie 09/22 13:34


Manuela Godinel intră în Consiliul Local Craiova

Fostul președinte al organizației de femei a PSD Craiova, Manuela Godinel, va deveni consilier municipal. Social-democrata îl va înlocui în legislativul local pe managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”, Lucian Dindirică.
Administratie 09/19 14:43


Unii chiriași ai locuințelor sociale, restanțieri la plata datoriilor către municipalitate

Municipalitatea craioveană are de recuperat debite de aproximativ două milioane de lei de la persoanele cărora le-au fost repartizate locuinţe sociale. Persoanele de rea-credinţa care ocupă aceste locații vor fi acţionate în instanţă şi vor fi evacuate iar, drept consecinţă, nu vor mai avea acces la o nouă casă indiferent de problemele sociale existente.
Administratie 09/17 17:44


Zița, Neica Ion și Flașnetarul au "ieșit" în Centrul Istoric

Ultimele trei statui Belle Epoque au fost montate în Centrul istoric al Craiovei. Ele pot fi admirate de craioveni încă de joi, de la prânz.
Administratie 09/17 14:04


Municipalitatea craioveană este cu ochii pe lucrarea de asfaltare din Bariera Vâlcii

Lucrările de pe strada Bariera Vâlcii au fost reluate în forță de constructor după ce reprezentanții municipalității craiovene au mers zilnic pe șantier. În următoarele zile, se va turna din nou asfalt și este posibil ca circulația rutieră să fie restricționată pentru ca utilajele să lucreze fără impedimente.
Administratie 09/16 22:41


Aurelia Filip:“S-a creat o adevărată isterie. Ambrozia a fost din totdeauna în Craiova”

Peste 40 de reclamații la Telefonul Cetățeanului au avut, doar miercuri, reprezentanții Regiei Autonome de Administrarea Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova din partea cetățenilor care susțin că au suferit reacții alergice din cauza ambroziei.
Administratie 09/09 17:25


Se scoate la licitație contractul pentru colectarea și transportul deșeurilor din Dolj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat luni, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Gestionare a Deșeurilor „EcoDolj“, adunarea generală în cadrul căreia a fost aprobată documentația necesară organizării licitației publice pentru atribuirea contractului de delegare a colectării și transportului deșeurilor în județ, precum și pentru operarea stației de sortare și transfer din localitatea Goicea.
Administratie 09/07 17:18


(Galerie foto) Olguța Vasilescu: A demarat construcția noului stadion de fotbal

Lucrările la noul stadion Ion Oblemenco au început în această dimineață. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că noua arenă va fi gata în luna noiembrie 2016.
Administratie 09/07 13:19

Cauta in site:

Video

Olguța Vasilescu pe noul Oblemenco: De săptămâna viitoare încep să toarne betonul


Curs valutar

Cursul BNR din 06/10/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4161 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9377 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.9750 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0107 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0422 RON
1 Gram de aur (XAU) = 144.0311 RON

Ultimul număr

Nr 215 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704