S-a început asfaltarea străzilor din Craiova dar și modernizarea Pieței Centrale

Mai multe șantiere pentru reabilitarea infrastructurii au fost deschise în municipiul Craiova. De asemenea, în Piața Centrală s-a demarat o amplă lucrare de asfaltare a acesteia dar proiectul conține și alte lucrări de modernizare.
Administratie 10/24 15:16


Știință și management la Universitatea din Craiova

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, joi, la deschiderea oficială a Congresului Internațional „Science and Management of Automotive and Transportation Engineering“ (SMAT) 2014, organizat de Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Mecanică, sub patronajul Ministerului Educației Naționale și cu suportul forului mondial FISITA (International Federation of Automotive Engineering Societies).
Administratie 10/23 16:42


Delegaţie franceză, în vizită la Prefectura Dolj

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, şi subprefectul Judeţului Dolj, Ionel Ciobotea, au participat astăzi la o întrevedere cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Oficiului Francez pentru Imigrație și Integrare, precum şi ai comunităţilor franceze Nantes Métropole şi Val de Marne.
Administratie 10/22 18:45


Colegiul Naţional “Elena Cuza”, executat sau nu de către Mitropolie?

Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova, aflat în proprietatea Mitropoliei Oltenia ar putea fi executat din cauza datoriei în valoare de 200.000 de euro care Primăria Craiova a acumulat-o din neplata chiriei către proprietar.
Administratie 10/20 15:39


Lia Olguța Vasilescu "Doar 5 % din străzile încadrate sunt în regulă din punct de vedere legal"

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a făcut astăzi apel la toţi cetăţenii municipiului care deţin în proprietate o parcelă de stradă, să facă toate demersurile pentru trecerea acesteia din domeniu privat, în domeniu public. În caz contrar, Primăria va pierde finanţarea proiectului de extindere şi alimentare a tuturor cartierelor cu apă potabilă şi canalizare.
Administratie 10/20 11:31


Vezi aici cum va arăta cartierul de locuințe de pe strada Caracal!

Proiectul cartierului de locuințe concesionat de chinezii de la Shandong Ningjian Construction Group Co Ltd. (Jining) a fost prezentat, duminică dimineață, la sediul Primăriei Craiova. Edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, este convins că blocurile vor fi finalizate înainte de cele 24 de luni prevăzute în contract ca termen limită pentru realizarea construcției.
Administratie 10/19 11:16


Lia Olguța Vasilescu: Craiova va primi doar apă de Izvarna

În cadrul vizitei la Izvarna, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat faptul că peste doi ani craiovenii și nu numai vor fi alimentați în proporție de 100% cu apă de foarte bună calitate de Izvarna. Aceasta nu necesită tratare, ci doar dezinfecție în doze mici de clor pentru a putea fi distribuită la consum ca apă potabilă. Valoarea investiției este de 140 de milioane de euro.
Administratie 10/18 21:11


Căminul Cultural din localitatea Breasta s-a inaugurat în prezența oficialităților din Craiova

Președintele PSD, Claudiu Manda și Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu impreună cu directorul Zonei Metropolitane, Cosmin Vasile, au participat astăzi la inaugurarea Căminului Cultural din localitatea Breasta. Acesta a fost reabilitat pe fonduri europene accesate prin Zona Metropolitană Craiova.
Administratie 10/18 20:58


Noul sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina” din Segarcea a fost inaugurat

În cadrul Zilelor Bibliotecii „Mircea Rădină” – Segarcea, instituția s-a mutat într-un sediu nou, un imobil modern și spațios. La eveniment, au participat reprezentanții autorităților județene dar și managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
Administratie 10/16 16:08


Prefectul Răducan vrea ca toți doljenii să afle despre locurile de muncă vacante

Prefectul de Dolj, Sorin Răducan, a atras atenția conducerii AJOFM Dolj că doljenii, în special cei din mediul rural, nu află la timp de existența locurilor de muncă vacante. Prin urmare, a solicitat AJOFM Dolj să afișeze listele cu posturile vacante și la sediile primăriilor din Dolj.
Administratie 10/15 12:21


Olguța Vasilescu, la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, participă în aceste zile, la Strasbourg, la Congresul Autorităților Locale si Regionale al Consiliului Europei și a fost desemnată, de delegația României, să facă parte din Comisia de Monitorizare.
Administratie 10/15 12:06


59 de puncte termice din Craiova vor fi monitorizate

Municipiul Craiova beneficiază de monitorizarea a 59 de puncte termice din 104. Directorul SC Termo, Mihai Neațu, precizează faptul că anul acesta sunt mai mult decăt pregătiți să livreze temperaturi exact cât au nevoie cetățenii craioveni.
Administratie 10/13 10:13


Lia Olguța Vasilescu : Gigacaloria este aceeași în tot Municipiul Craiova

În cadrul conferinței de la SC Termo, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat faptul că gigacaloria are același cost și în Craiovița, și în Brazda lui Novac și în Cartierul 1 Mai. Proprietarii blocurilor trebuie să știe că dacă vor să plătească facturi cu costuri reale trebuie ori să se debranșează tot blocul, ori să rămână toți la Regia de Termoficare, ori să suporte toate aceste cheltuielile dacă au permis unui vecin să se debranșeze.
Administratie 10/12 15:45


O treime din blocurile craiovene beneficiază de costuri mai mici la apa caldă

Foarte mulți craioveni reclamă faptul că pornesc apa caldă și trebuie să aștepte o jumătate de oră până se încălzește. În acest sens, SC Termo Craiova a găsit drept soluție instalarea unui sistem recirculare care permite venirea apei calde în maxim două minute.
Administratie 10/12 15:44


Lia Olguța Vasilescu : Anul viitor vrem să ne concentrăm pe locurile de joacă pentru adolescenți

Anul acesta sunt 19 locuri de joacă noi destinate micuților craioveni. Fiecare cartier este prevăzut cu câte un spațiu în care se pot juca. Din 2015 se vor construi locuri de joacă pentru adolescenți și spații de recreere pentru părinți.
Administratie 10/12 15:35


Noul turn de control a fost inaugurat la Aeroportul Craiova

Un nou turn de control a fost inaugurat, în premieră în România, după 40 de ani. Este vorba de o nouă construcție realizată de Consiliul Județean Dolj la Aeroportul Craiova.
Administratie 10/10 11:30


Apa de ploaie nu va mai umfla facturile craiovenilor

Facturile craiovenilor nu vor mai conține prețul pentru apa meteorică. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, va iniția un proiect prin care acest cost suplimentar să nu mai fie achitat de locuitorii Craiovei.
Administratie 10/09 15:24


36 de milioane de euro pentru asfaltarea străzilor din Craiova

Curtea de Apel Craiova a dat câștig de cauză municipalității craiovene în cazul licitației pentru asfaltarea străzilor din Craiova. Astfel, Delta ACM va lucra la reabilitarea arterelor, lucrarea fiind estimată la 36 milioane euro.
Administratie 10/09 13:59


Facturile la căldură nu cresc iarna aceasta

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că facturile craiovenilor nu vor creşte în această iarnă, întrucât costul gigacaloriei nu a fost mărit. Totodată, edilul din Bănie a subliniat faptul că fuziunea Regiei de Termoficare cu CET este foarte greu de realizat din cauza datoriilor mari pe care regia le are.
Administratie 10/09 13:59


Lia Olguţa Vasilescu: "MITLIV trebuie să-și continue activitatea, indiferent ce se întâmplă cu o persoană sau alta"

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că speră ca lucrările la parcarea subterană, dar și și Materplanul de apă, să nu aibă de suferit din cauza dosarului de evaziune fiscală în care firma de construcții Mitliv este urmărită penal.
Administratie 10/09 12:57

Cauta in site:

Video

Se întețește lupta electorală: un psd-ist bătut de viceprimarul din Daneți

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 24/10/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4209 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.4967 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6049 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1159 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6645 RON
1 Gram de aur (XAU) = 138.3992 RON
Ultimul număr

Nr 188 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704