Circ în plenul CJ Dolj pentru două mandate de consilier județean

Legea nu e lege pentru toată lumea în Consiliul Județean Dolj. În timp ce consilierul Dan Păloiu și-a pierdut mandatul după ce a fost exclus din UNPR, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul foștilor liberali Cosmin Dumitru Durle și Viorel Marian Marin.
Administratie 09/30 16:23


Dan Păloiu, scos cu scandal din Consiliul Județean Dolj

Daniel Marian Păloiu și-a pierdut mandatul de consilier județean după ce reprezentanții UNPR Dolj l-au exclus din partid. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Dolj s-a dezbătut solicitarea UNPR de vacantare a postului de consilier. Consilierii județeni doljeni au votat încetarea mandatului lui Dan Păloiu după zeci de minute de replici între acesta și liderul UNPR Dolj, Gheorghe Bică.
Administratie 09/30 16:20


Restricţii de circulaţie în centrul Craiovei

Primăria Craiova a anuţat că duminică, 28 septembrie, în intervalul orar 10.00 – 12.00, se va închide circulaţia rutieră în centrul municipiului.
Administratie 09/26 14:09


Olguța Vasilescu inițiază un forum economic pentru a atrage investitorii

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a avut astăzi, la Katowice-Polonia, o serie de întrevederi cu persoane din administraţia locală şi directorii Zonei Speciale Economice, care este considerată a doua ca importanţă din Uniunea Europeană şi a unsprezecea din lume.
Administratie 09/25 17:05


53 de puncte pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Municipiului Craiova

Astăzi, membrii Consiliului Local al Municipiului Craiova s-au întâlnit la ședința ordinară să supună la vot cele 53 de puncte de pe ordinea de zi. Consilierii Popescu Nicoleta și Toader Virgil au lipsit motivat.
Administratie 09/25 11:14


Cilibiu: “Suferim din cauza numărului mic de angajați”

Mihai Cilibiu a avut trei luni la dispoziție de a se obișnui cu postul de director al Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj. A dat piept cu doljenii care stau la coadă zilnic pentru a-și obține certificatele de cadastru dar și termene limită impuse de guvern pentru a aplica mai multe legi.
Administratie 09/25 00:37


3.220 mii lei pentru refacerea infrastructurii locale

Prefectul Nicolae Sorin Răducan a subliniat la Colegiul prefectural ce a avut loc astăzi importanţa alocării de către Guvernul României a sumelor necesare lucrărilor de refacere a infrastructurii afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase.
Administratie 09/24 14:24


Fermierii trebuiau să depună cerere la APIA până pe 15 mai 2014 ca să beneficieze de sprijin financiar

În urma finalizării controalelor pe teren și a începerii plăților în avans pentru cererile de sprijin pe suprafață în campania 2014, la nivel de Centru Județean APIA Dolj s-au înregistrat 46.890 de cereri unice de plată.
Administratie 09/24 14:09


Olguța Vasilescu solicită “pensionarea” unor atașați economici ai României

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a participat azi la deschiderea Târgului InnoTrans, la Berlin, la invitația firmelor craiovene care produc trenuri și locomotive. În timpul vizitei de lucru a aflat de la industriași că aceștia nu primesc sprijin din partea atașaților economi din ambasadele României din lume.
Administratie 09/23 17:14


Olguța promovează locomotiva Reloc și trenul Softronic în Germania

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit azi, la sediul Ambasadei României din Berlin, cu Excelenţa sa ambasador Lazăr Comănescu şi cu Onoriu Nan, ministru consilier pe probleme economice, în Germania.
Administratie 09/22 19:34


Covoarele oltenești pot intra în patrimoniul UNESCO

Peste 100 de exponate din colecția de covoare a Muzeului Olteniei din Craiova au fost selectate de Ministerul Culturii în vederea depunerii dosarului de candidatură pentru înscrierea „Tehnicilor tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova“ în Patrimoniul UNESCO, anunță președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Administratie 09/22 09:23


Rela Filip va prelua șefia RAADPFL Craiova

Aurelia Filip va fi noul director al Regiei Autonome de Administrarea Fondului Locativ Craiova după ce funcția va fi lăsată vacantă de Florin Lungu, actualul șef al regiei.
Administratie 09/20 11:56


Parcări inteligente pentru biciclete au fost donate Primăriei Craiova

Mai multe piste de biciclete dar și locuri special amenajae pentru staționarea acestora vor fi realizate în municipiul Craiova până la sfârșitul anului 2015. Parcările vor fi realizate din sponsorizări în timp ce pistele sunt realizate în contextul mobilității urbane și al lansării, sub coordonarea Primăriei Craiova, a Masterplanului de mobilitate în Zona Metropolitană Craiova.
Administratie 09/19 11:19


Olguţa mai pregătește un proiect în parteneriat cu chinezii

Se anunță o toamnă plină de schimbări în municipiul Craiova. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a creionat proiectele care vor fi demarate în această perioadă. Principalele priorități sunt investițiile în arterele din cartiere mărginaşe ale Craiovei dar și terminarea reabilitării unor unități de învățământ din municipiul Craiova.
Administratie 09/17 23:22


Lansare specială în cursa spre Europa

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și conducerea Asociației “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” organizează evenimentul de lansare a Băniei în cursa pentru obținerea acestui titlu la Bruxelles. Printre invitații organizatorilor se va număra și designerul Cătălin Botezatu, cel care realizează costumele pentru spectacolul “Don Giovanni”, ce va fi pus în scenă luna viitoare pe scena Operei Române Craiova.
Administratie 09/17 23:18


Animalele de la Zoo Craiova se pregătesc de mutarea în casă nouă

În luna iulie a acestui an proiectul reabilitării Parcului „Nicolae Romanescu” a trecut de votul Consiliului Local Craiova. Tot în luna iulie municipalitatea a primit și ultimul aviz de la Ministerul Culturii pentru demararea proiectului în valoare de 11 milioane de euro, finanțare europeană. Reabilitarea parcului a început deja cu Grădina Zoologică și Teatrul de Vară.
Administratie 09/17 23:10


Olguța Vasilescu s-a întâlnit din nou cu chinezii

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu și consilierul său pe probleme economice, Dan Dașoveanu, s-au întâlnit azi, la sediul Ministerului Economiei cu o delegație din China, condusă de Fang Wei, director general al Departamentului de Investiții Străine și Cooperare Economică din cadrul Ministerului Comerțului Poporului Republicii China.
Administratie 09/17 11:12


Premiul „Excelență în cultură” pentru Ion Prioteasa

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit, marți, premiul pentru „Excelență în cultură”, distincția fiindu-i conferită în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, desfășurat în perioada 16-18 septembrie, la Craiova.
Administratie 09/16 15:52


Ion Prioteasa : „Suntem unul dintre primele județe care au semnat protocol cu o provincie chineză”

O delegație din provincia chineza Guangdong au venit astăzi în vizită la Craiova. În cadrul ședinței de consiliu, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, le-a urat bun venit oficialilor chinezi și le-a vorbit despre o parte a proiectelor strategice pe care administrația județeană le derulează în domeniile vizate de invitați.
Administratie 09/15 15:21


Picturi murale și levănțică pentru înfrumusețarea Craiovei

Craiova prinde culoare în cadrul a două proiecte demarate de Primăria Craiova și puse în practică de angajați ai RAADPFL dar și de artiștii colaboratori. Cartierul 1 Mai devine locul unde de acum înainte va crește levănțica iar spațiile verzi au fost decorate cu picturi murale.
Administratie 09/12 10:07

Cauta in site:

Video

Deschiderea noului an universitar

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 30/09/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4114 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.5019 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6735 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1351 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6568 RON
1 Gram de aur (XAU) = 136.1476 RON


Ultimul număr

Nr 186 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704