Au dispărut leacurile băbeşti

Odată cu reformele în sănătate, în localităţile din Dolj au început uşor-uşor să dispară adepţii leacurilor băbeşti. Din ce în ce mai mulţi olteni de la ţară preferă să ia drumul dispensarului din sat sau al farmaciei atunci când au dureri sau se simt rău în loc să se trateze acasă folosind fel de fel de tratamente neconvenţionale.
Jurnal de bordură 07/28/2009 19:46


Secţia dintre viaţă şi moarte

Se trezesc la cinci dimineaţa, vin să golească ploşti şi speră ca cei pe care îi îngrijesc să supravieţuiască. Adeseori, le mor în braţe, şi au ascunse prin sertare lumânări, ca să nu le certe doctorii, pe de-o parte, pe de alta, ca cei pe care-i îngrijesc să nu plece fără lumină. Asistentele de la Reanimare, cele care sunt străjeri la hotarul dintre viaţă şi necunoscut.
Jurnal de bordură 07/21/2009 20:56


Bani din buzunar pentru o viaţă de câine

Iubiţi şi câinii vagabonzi, sunt mai loiali şi uneori mai lorzi... Aşa suna cântecul interpretat de Mihai Constantinescu. În ’99, când a lansat melodia, a făcut furori. Nu ştiu dacă în 2009, când numărul patrupedelor a crescut pe străzile oraşelor, ar avea acelaşi succes. Însă rămân oripilată când văd internetul plin de poze şi filmuleţe în care bietele animale sunt otrăvite, bătute cu bestialitate şi lăsate să se chinuie. E drept că sunt foarte mulţi şi unii dintre ei sunt agresivi, sunt totuşi nişte biete animale care nu au conştiinţă. Bestiile care îi omoară şi îi chinuie nu au însă nicio scuză.
Jurnal de bordură 07/14/2009 23:03


Omul cel mai bun prieten al câinelui

Vreo cinci zile Bănia a fost asaltată de străini. Nu pentru că oraşul nostru ar fi devenit brusc punct de atracţie turistică, ci pentru că prin preocuparea Centrului de Educare Canină s-a reuşit organizarea primul Campionat Mondial al Câinilor de Salvare din Europa de Est. Deşi competiţia s-a ţinut de pe 1 iulie, oaspeţii au început să sosească încă de pe 28 iunie.
Jurnal de bordură 07/07/2009 23:04


Deşi trăiesc în întuneric, sunt fericiţi

E greu de crezut că în secolul XXI, într-un oraş european, cineva ar putea trăi la lumina lumânării. Trist, dar adevărat. De mai bine de doi ani, pentru familia Mihai ziua se termină la apusul soarelui. Din cauza unei datorii de 3.500 de lei la Electrica, au fost debranşaţi de la curent şi speranţe ca becul să se aprindă în curând nu sunt.
Jurnal de bordură 06/17/2009 05:01


Scorpionii Roşii au primit a treia medalie din partea preşedintelui

Scorpionii Roşii se află în ultimele zile de misiune ale Armatei Române în Irak, militarii craioveni fiind ultimul contingent care pune punct participării româneşti în acest tea-tru de operaţii. Aflaţi la cea de-a unsprezecea misiune, Scorpionii Roşii au primit, săptămâna trecută, cea de-a treia decoraţie din partea preşedintelui României, Traian Băsescu.
Jurnal de bordură 06/09/2009 22:21


Uite soneria, nu e soneria!

Câteva persoane care fac parte din comitetul de părinţi ai elevilor Şcolii Generale cu clasele I-VIII „Ion Ţuculescu“ Craiova sunt nemulţumite de faptul că soneria de la unitatea de învăţământ unde studiază copiii lor a amuţit. Aceştia au trimis pe adresa redacţiei LUPA o sesizare în care menţionează că vinovat de acest lucru este directorul şcolii, Titu Toma Scarlat.
Jurnal de bordură 05/27/2009 00:21


Mascaţii, linia-întâi a Poliţiei Române

Înalţi, bine făcuţi şi pregătiţi să intervină în orice moment. Sunt mascaţii trupei de elită a Poliţiei Române. Cele mai periculoase misiuni îi au ca protagonişti. Nu puţini sunt însă cei care au impresia că viaţa la Detaşamentul de Poliţie pentru Intervenţii Rapide este una uşoară. Şi asta deoarece îi văd rar pe stradă. Dar lucrurile nu stau deloc aşa. La programul lor de zi cu zi sunt mulţi care nu ar putea face faţă.
Jurnal de bordură 05/20/2009 10:45


Jandarmii se pun în pielea teroriştilor

O pregătire fizică şi psihică riguroasă şi multe antrenamente tactice fac din structura antiteroristă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova o forţă de elită. Calităţile jandarmilor craioveni sunt recunoscute de zecile de diplome şi premii obţinute atât în ţară, cât şi peste hotare în cadrul misiunilor la care au participat. Dar poate că exemplul cel mai semnificativ în acest sens este faptul că la Summit-ul NATO organizat la Bucureşti l-au păzit pe Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, şi pe cel al Franţei, Nicolas Sarkozy, dar şi alţi diplomaţi. Şi dacă stăm şi analizăm un pic situaţia, un alt motiv de mândrie ar fi că Summit-ul din 2008 a fost probabil cel mai liniştit şi lipsit de incidente dacă nu din toată istoria, cel puţin din ultimii ani.
Jurnal de bordură 05/13/2009 11:43


Negociatorul, poarta de scăpare a sinucigaşilor

Pregătire multă, experienţă, minte deschisă, calm, autocontrol, psihologie şi atitudine pozitivă. Acestea sunt principalele calităţi ale unui negociator. Ele sunt foarte importante atunci când negociem pentru un bun pe care ni-l dorim, când abordăm o persoană de la care încercăm să obţinem un favor. Însă, negocierea implică o mai mare responsabilitate atunci când este vorba despre viaţa unui om.
Jurnal de bordură 05/06/2009 10:43


Crescătorii de cai de rasă şi-au scos la vânzare exemplarele

Crescătorii de cai de rasă şi-au dat întâlnire, la sfârşitul săptămânii, în comuna doljeană Robăneşti pentru a participa la o expoziţie cu vânzare a celor mai frumoase cabaline din România. Veniţi din toată ţara, proprietarii de cai şi-au etalat animalele în faţa celor care veniseră la târg. Printre exemplarele expuse s-au numrat şi câteva aduse din Franţa, caii fiind evaluaţi la 150.000 euro.
Jurnal de bordură 04/28/2009 22:52


Craiova, oraşul bolnav de „bulină roşie“

20 de familii din cartierul Valea Roşie trăiesc într-unul din cele opt imobile din Craiova care pot cădea la orice cutremur mai mare. Sâmbătă seara, la câteva minute după ora 20, craiovenii care locuiesc la scara 2 a imobilului 31 au intrat în panică din cauza faptului că se aşteptau ca pereţii apartamentelor să cadă din cauza seismului. Printre clădirile care pot cădea la producerea unui cutremur cu o magnitudine mai mare de şapte grade pe scara Richter se numără şi Primăria Băileşti, dar şi clădirea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova.
Jurnal de bordură 04/28/2009 22:45


Locuitorii din Barieră au primăvară tot anul

Scepticii care ziceau de Cetatea Banilor că se confundă în toate cartierele ei cu imaginea dezolantă de oraş gri, fără nicio tentă de proaspăt, de nemonoton pot să-şi înghită vorbele şi să le mai măsoare o dată. Sau s-o ia la pas spre periferiile reşedinţei ca să se plimbe printre rezervaţiile de roze din Bariera Vâlcii, în holdele prin care se văd tei şi pruni, ori să ia lecţii de butăşire în viile roditoare din cartier.
Jurnal de bordură 04/14/2009 22:55


Înnoire de Paşti din târg

De Paşti e tradiţie să ne înnoim. Cum criza ne-a cam afectat pe toţi, mulţi craioveni nu îşi mai permit să mergă la magazine pentru a-şi lua haine noi. Ei au ales variantaTârgul Romaneşti. Dar chiar şi aşa sunt mulţi cei care se duc, se uită şi pleacă. Este trist, însă sunt persoane care pur şi simplu nu îşi permit să cumpere haine nici la mâna a doua.
Jurnal de bordură 04/14/2009 22:41


Sloganul „Free Gigi“, pe pieptul sinistraţilor de la Rast

„Free Gigi!“. De câte ori n-aţi auzit cuvintele astea în ultima săptămână? Subiectul arestării Principelui Voievod s-a transformat într-o manie naţională care a sufocat buletinele de ştiri, a umplut pagini întregi de ziare şi a folosit ca subiect de taină pentru românii de toate vârstele. La serviciu, la colţ de bloc, la şcoală şi la piaţă se vorbeşte de încătuşarea lui Gigi Becali, sau chiar se pun la cale mitinguri de protest pentru a-l scăpa de pârnaie pe cel mai celebru om de afaceri din România. Nici doljenii nu au stat cu mâinile în sân.
Jurnal de bordură 04/07/2009 22:38


Marijean şi Stolojan caută soluţii pentru absorbţia fondurilor europene

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, candidatul pe listele PD-L pe locul cinci, este susţinut de preşedintele Grupului PPE-DE, Joseph Daule, pentru un nou mandat. În aceste zile, la Bruxelles, europarlamentarii populari se gândesc la strategii pentru a obţine un număr cât mai mare de locuri, care le va aduce şi reprezentanţi mai mulţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. De asemenea, Theodor Stolojan a indicat câteva priorităţi pe care le are România, pentru ca Uniunea Europeană să nu blocheze finanţările către ţara noastră.
Jurnal de bordură 03/31/2009 23:06


Copilăria copilului universal e pe moarte

De ceva vreme îmi tot pun o întrebare. Unde au dispărut copiii? Îi văd mereu la şcoală, însă de mult timp nu am mai văzut gaşca din faţa/spatele blocului. Nu am mai auzit gălăgia jocului de copil. Îmi aduc aminte de copilăria mea. Eram vreo 20 şi ceva de copii care făceau toate năzdrăvăniile din lume. Îmi amintesc cum mama mă striga de cinci ori până să mă încumet să mă duc acasă. De fiecare dată îi spuneam că mai stau cinci minute, care se făceau 15-20 până la următoarea strigare.
Jurnal de bordură 03/24/2009 23:45


Animalele din parc sunt înfometate şi neîngrijite

Triste, neîngrijite şi înghesuite. Aşa îşi duc viaţa animalele din Parcul „Nicolae Romanescu“. Încă de mici, părinţii ne-au dus în parc, i-am bătut aleile şi am făcut turul grădinii zoologice. De-a lungul timpului, au apărut noi specii de animale. Şi de fiecare dată ne-am dus să vedem ce a mai apărut, de parcă era marfă expusă în galantare. Dar câţi dintre noi ne-am gândit cât sunt de chinuite bietele animale?!
Jurnal de bordură 03/17/2009 22:29

Cauta in site:

Video

Ştiinţa, în luptă cu adversarii, arbitrii şi Digisport: "Vrem să tragem un semnal de alarmă"


Curs valutar

Cursul BNR din 30/08/2016:

1 Euro (EUR) = 4.4488 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9835 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.2103 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0560 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0649 RON
1 Gram de aur (XAU) = 169.0755 RON


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Bd. N.Titulescu, nr.7, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704