Politic
Raluca Turcan, la Craiova: Doljul este pe primul loc pe ţară la şomeri. Numărul locurilor de muncă nou create este sub 1.000

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a efectuat joi, 9 septembrie, o vizită de lucru la mai mulți agenți economici din Dolj. Combaterea muncii la negru și a muncii subdeclarate, precum și creșterea salariului minim pe economie au fost principalele subiecte discutate cu reprezentanții celor 6400 de angajați doljeni. De la începutul anului, în județul Dolj, au fost create sub 1000 de noi locuri de muncă, spre deosebire de Olt, care are cu 1000 mai mult, conform ministrului muncii. 

Raluca Turcan a afirmat joi, 9 septembrie, la Craiova, că principala direcție a Ministerului Muncii este combaterea muncii la negru și a muncii subdeclarate, două fenomene care afectează viața românilor, îngreunează accesul la credite pentru salariați, frânează competiția corectă între companii și de asemenea, afectează și bugetul statului. 

"Am avut întâlniri cu doi importanți agenți economici care au aproximativ 6400 de angajați și discuțiile cu acești doi foarte importanți agenți au vizat două direcții pe care se concentrează Ministerul Muncii: una este combaterea muncii la negru și a muncii subdeclarate, iar cealaltă se referă la creșterea salariului minim pe economie.

De la începutul anului am susținut că salariul minim în România trebuie să crească, nivelul este insuficient, dar mai important este să găsim acel nivel pentru creșterea salariului minimum, pentru ca el să se regăsească și în creșterea puterii de cumpărare, dar să fie suportat și de mediul de afaceri.

Vreau sa știți că o majorare a salariului minim și, în general o creștere a nivelului de venituri în România pe termen mediu și lung reprezintă principalul indicator pentru combaterea plecării în străinătate.

Sunt foarte mulți români care sunt afectați de creșterile prețurilor la alimente, la facturi, care sunt în imposibilitate să își găsească un loc de muncă din cauza lipsei educației și calificării și preferă să plece să lucreze în străinătate", a declarat Turcan. 

Potrivit Ministrului Muncii, principala preocupare pentru această parte importantă a societății este atingerea unui nivel de salarizare care să fie motivant. 

"În România avem aproximativ 480.000 de oferte de locuri de muncă și doar 200.000 de cereri. Deci înseamnă că există un necesare care românii nu îl pot acoperi, fie că preferă să lucreze în străinătate, fie ca nu sunt calificați pentru joburile respective",a conchis Turcan. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.