Politic
Radu Preda - o certitudine pentru craioveni

Într-o lume a zvonurilor, a intrigilor și conspirațiilor, certitudinile sunt cele care ne lipsesc și care, în definitiv, fac diferența între o opțiune sau alta, între două scenarii sau mai multe persoane.

Nevoia de certitudine este cu atât mai presantă în această perioadă, ne aflăm în toiul unei noi campanii electorale, una care se distinge prin decență și măsură în comparație cu experiențele din trecut, cu atât mai mult cu cât toate partidele care activează în societatea noastră încearcă să vândă certitudini, fapte și promisiuni realizabile. Tocmai aici, în înțelegerea programelor politice, stă dificultatea de a distinge între o candidatură serioasă și o alta frivolă, între o persoană dezirabilă, capabilă să-și respecte și aplice agenda politică, și o alta inconsecventă, incapabilă să traducă promisiunile electorale în fapte și politici în folosul tuturor. Craiovenii și în general toți locuitorii județului Dolj le-au acordat, fără excepție, credit celor care au confirmat. Că nu au greșit în opțiunea lor reiese din modernizarea în ansamblu a județului și a Municipiului Craiova. Lucrurile s-au schimbat, s-au îmbunătățit, iar doljenii vor susține la alegerile din luna decembrie Partidul Social Democrat, singurul partid din România care oferă certitudini, “îndrăzneala de a crede” și spera într-o societate mai bună în care, indiferent de origine și preocupare, fiecare să beneficieze de sprijin, susținere și recunoașterea corectă a meritelor. Deși s-a revenit la alegerea pe liste, o măsură aflată în deplin acord cu maturitatea culturii politice din România, tot ele, candidaturile avansate de partidele politice sunt cele care dau consistență și greutate listei de parlamentari. Formula parlamentară propusă de Partidul Social Democrat la nivelul județului Dolj reunește parlamentari cu experiență, deputați și senatori care și-au legat numele de multe dintre realizările înfăptuite la nivelul județului nostru în anii trecuți, dar și figuri noi, tineri energici și competenți aflați în fața primei provocări politice la nivel central. Între aceștia, între tinerii propuși de Partidul Social Democrat, se află și Radu Preda, administrator public a Municipiului Craiova, o persoană sociabilă, bine cunoscută craiovenilor pentru performanțele dovedite la două dintre cele mai dificile regii ale Municipiului Craiova: R.A.A.D.P.F.L. și R.A.T.

Candidatura lui Radu Preda pentru Senatul României este o garanție pentru noi, pentru craioveni. Meritele sale, activitatea desfășurată și rezultatele obținute fac din candidatura sa una dintre acele certitudini despre care aminteam mai sus. Dacă despre mulți dintre candidații aflați pe străzile Craiovei în această perioadă în căutarea de votanți opinia împărtășită de majoritatea cetățenilor nu este bine definită, nu același lucru se poate spune despre Radu Preda. Lansarea sa în campania electorală din toamna acestui an este una dintre cele mai inspirate decizii luate la nivel local. Activitatea depusă în cadrul celor două regii cheie ale Craiovei, R.A.A.D.P.F.L. și R.A.T., demonstrează dincolo de orice îndoială capacitatea de bun administrator a viitorului senator de Dolj. Tonic și eficient, Radu Preda a reușit, într-un timp relativ scurt, performanța de a aduce pe linia de plutire două dintre cele mai delicate și spinoase regii locale. Fără a se descuraja de situația găsită în cele două regii, Radu Preda a demonstrat eficiență și promptitudine în soluționarea unora dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntau toți craiovenii. Pentru extinderea și înfrumusețarea spațiilor verzi din oraș, o bună parte din merit îi revine lui Radu Preda. Tot în contul realizărilor lui Radu Preda pot fi incluse și calitatea transportului public din Craiova, recondiționarea și introducerea în circulație a garniturilor de tramvai, refugiile și stațiile destinate călătorilor precum și aducerea unor autobuze moderne în orașul nostru. Fără excepție, toate aceste chestiuni sunt apreciate de cetățeni, cu atât mai mult cu cât spațiile verzi și calitatea transportului public au reprezentat unele dintre principalele priorități ale Primăriei.

Administrator public al Municipiului Craiova, Radu Preda își desfășoară în prezent activitatea la nivelul Primăriei, oferindu-le craiovenilor motive de speranță și încredere în faptul că în cartierele orașului nostru lucrurile se schimbă în bine, vechea stare de lucruri nemaiputând fi tolerată de actuala administrație. Modernizări și îmbunătățiri edilitare, capacitate mare de muncă și preocupare constantă pentru lucrul bine făcut, apropiere și dialog cu oamenii din cartiere, soluții practice la probleme de nedescurcat în anii din urmă, toate acestea fac din Radu Preda un candidat matur, demn să reprezinte Craiova și craiovenii în Parlamentul României.

Pentru toate reușitele și proiectele sale, pentru bunacredință și capacitatea de muncă, candidatura lui Radu Preda reprezintă acea certitudine pe care o împărtășim cu toții. Suntem chemați la vot pe 11 decembrie să distingem între eficiență și neimplicare, între reprezentare corectă și fanfaronadă. Să alegem certitudinea! Să alegem Partidul Social Democrat!

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.