Politic
Mihail Genoiu: În această echipă sunt de o viață

Mihail Genoiu este candidatul desemnat de Partidul Social Democrat să continue proiectele Liei Olguța Vasilescu, dar și cel care trebuie să își pună amprenta asupra dezvoltării orașului.

Candidatura acestuia a fost validată, săptămâna trecută, de Comitetul Executiv Național al PSD, anunțul fiind făcut de președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, în timpul unei conferințe extraordinare a organizației social-democrate, la care a fost invitat și Liviu Dragnea.

Primarul interimar al Craiovei Mihai Genoiu nu se pregătește de alegerile locale așa cum au demarat acțiunile de promovare politică ceilalți candidați la funcția de edil șef al Băniei. Cu toate acestea, emoțiile și-au spus cuvântul în ziua în care Comitetul Executiv Național al PSD a validat candidatura sa. “Am avut emoții când am ținut discursul, au fost poate pentru prima dată de când sunt în Primărie, de patru ani de zile, de când am avut emoții, dar acei oamenii care au fost în sală și încrederea pe care mi-au acordat-o, un partid cu atât de mulți membri și cu atât de multă forță. În rest, nu pot să vă spun că am emoții deoarece sunt mereu preocupat de activitățile de zi cu zi ale primăriei și nu sunt deloc puține. Facem eforturi destul de mari să ducem la capăt toate proiectele și s-a nimerit că sunt foarte multe care se finalizează în această perioadă, se fac recepții, se închid. Pe de altă parte, pregătim unele noi, pregătite pentru axe, 4.1 sau pe terenuri degradate sau reabilitarea termică a blocurile. Activitatea atât de intensă nu îmi dă timp nici măcar să mă gândesc că e campanie, că încep alegerile”, a precizat Mihail Genoiu.

Echipă din 2012

Candidatul PSD la Primăria municipiului Craiova susține că pasul său spre social-democrați nu este o schimbare majoră în activitatea sa politică, având în vedere că a făcut echipă cu fostul primar Lia Olguța Vasilescu imediat după alegerile din 2012. “Nu s-a simțit sub nicio formă această intrare în PSD. Eu am candidat la primărie în 2012 din partea UNPR, care atunci, încă de la prima ședință a Consiliului Local Municipal Craiova a făcut o alianță cu PSD-ul. Am fost împreună la toate ședințele de consiliu, am fost împreună în toate proiectele și în tot ce s-a lucrat, iar venirea mea ca și viceprimar cu doamna Lia Olguța Vasilescu primar a făcut ca legătura mea cu dânsa și implicit între cele două partide să fie foarte strânsă. Când spun lucrul acesta nu mă refer numai la mine ca persoană ci și la toți ceilalți membri din UNPR. La agelerile din 2016 am participat la alegeri pe liste comune, am făcut campanie împreună și nu avem, practic secrete. Prieteniile sunt legate de mult. Mie mi se pare că în această echipă sunt de o viață”, a precizat, pentru Lupa, Mihail Genoiu.

Liviu Dragnea: “Mihail Genoiu are o responsabilitate foarte mare”

Președintele Partidului Social Democrat le-a transmis membrilor de partid, dar și alegătorilor din Craiova că Mihail Genoiu are o misiune dificilă, de a finaliza în totalitate la nivelul realizărilor Liei Olguța Vasilescu, dar și să pregătească alte proiecte la fel de importante ca cele din mandatul 2012-2016. „Pentru un om care a locuit în Craiova o perioadă de timp, pot să recunosc că acest oraș este cu mult schimbat în bine. Din fericire, datorită unei doamne, Lia Olguța Vasilescu, Craiova a cunoscut un ritm de dezvoltare foarte mare, ceea ce reprezintă, dacă vreți, o mare provocare pentru Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Craiova. Cred că, din acest punct de vedere, Mihai are avantajul de a fi lucrat în echipă cu Lia Olguța Vasilescu, astfel că eu îmi exprim convingerea că va lucra pentru și în interesul craiovenilor. Vă mărturisesc cu sinceritate că pentru noi, cei din Teleorman, Craiova este foarte importantă, pentru că acest municipiu reprezintă o speranță, pe care ni-l dorim să devină un reper de dezvoltare, un spațiu cu totul aparte, universitar și cultural, un loc reprezentativ pentru întreaga Oltenie. Mihail Genoiu are, din acest moment, o responsabilitate foarte mare. A acceptat să intre într-o cursă foarte importantă și foarte grea, dar are întreaga susținere a organizației și a noastră și sunt convins că știe ce mare răspundere stă pe umerii lui”, a precizat Liviu Dragnea, președintele PSD. M

 

Lia Olguța Vasilescu: “Primii care îl vor sancționa că nu va duce la bun sfârșit toate aceste inițiative vom fi noi, social-democrații craioveni”

Președintele organizației municipale Craiova a Partidului Social Democrat, ministrul muncii și justiției sociale Lia Olguța Vasilescu, este cea care a garantat în fața membrilor partidului că Mihail Genoiu este omul potrivit pentru a continua și finaliza proiectele demarate pe timpul mandatului său. Însă, Vasilescu a precizat că tot ea, dar și membri de partid vor fi cei care îl vor sancționa dacă va da greș. „Intrăm într-o nouă campanie electorală și am garantat pentru Mihail Genoiu care mi-a fost foarte apropiat și m-a ajutat să duc la bun sfârșit multe dintre proiectele pe care le-am dezvoltat pentru Craiova. Acum, îi revine sarcina ca proiectele pe care le-am început, dar pe care încă nu am apucat să le finalizez, să le continue și să le închidă cu succes. Atunci când a acceptat această candidatură i-am spus că primii care îl vor sancționa că nu va duce la bun sfârșit toate aceste inițiative vom fi noi, social-democrații craioveni care ne punem toată încrederea în Mihail Genoiu, pentru că noi suntem cei care mergem alături de el în campania electorală și ne asumăm în fața oamenilor proiecte pe care ni le dorim a fi realizate. Partidul Social Democrat i-a obișnuit pe oameni că atunci când noi promitem, se și întâmplă. Craiovenii știu că dacă merg pe mâna noastră, ceva se va schimba în bine în viața lor. Mă uit la adversarii noștri politici care au intrat în campania electorală și care ne acuză că am falimentat orașul, în condițiile în care Craiova este singurul oraș din România care nu s-a împrumutat cu un leu în ultimii cinci ani de zile și care a acoperit toate datoriile istorice pe care le acumulase. Timp de 5 ani, fără ca orașul să împrumute un singur leu, am reușit să investim aici 500 de milioane de euro, în principal din fonduri europene, Craiova cunoscând cea mai mare transformare dintre toate localitățile României. Pentru a continua proiectele pe care le-ați apreciat și pentru care ați votat, în urmă cu un an, atât candidatul la funcția de primar, cât și echipa de consilieri a PSD, vă rog să-l susțineți pe Mihail Genoiu, fostul meu viceprimar, un om loial și implicat, alături de care am lucrat în ultimii ani, care cunoaște programul de dezvoltare propus de noi și este capabil să îl ducă mai departe! Vă asigur că rămân alături de dumneavoastră și de echipa PSD Craiova, sprijinind din Guvernul României proiectele cele mai importante pentru noi: construirea drumului expres cu regim de autostradă Pitești - Craiova, construirea Spitalului Regional Craiova și reducerea șomajului!”, a susținut Lia Olguța Vasilescu.

 

Claudiu Manda: “Îți spun că ai obligația, împreună cu consilierii locali ai PSD, să duci la bun sfârșit, în următorii trei ani de zile, ceea ce ți-ai asumat acum un an”

Nici președintele organizației județene Dolj a Partidului Social Democrat, senatorul Claudiu Manda, nu îi ușurează misiunea lui Mihail Genoiu, de menține standardele ridicate în viitorul mandat de primar al Băniei. “Mihai, am o veste pentru tine: astăzi, Comitetul Executiv Național a validat candidatura ta pentru funcția de primar, din partea PSD. Îți spun că și eu, și Olguța am garantat acolo pentru tine, a garantat că ești cea mai potrivită persoană pentru a duce la îndeplinire așteptările craiovenilor, că știi administrație, că ai lucrat la oferta electorală și la îndeplinirea programului de când ești viceprimar, dinainte de alegerile trecute, și îți spun că ai obligația, împreună cu consilierii locali ai PSD, să duci la bun sfârșit, în următorii trei ani de zile, ceea ce ți-ai asumat acum un an, alături de Olguța Vasilescu, pentru craioveni. Sunt sigur că poți face lucrul acesta, nu este o misiune ușoară, pentru că Olguța Vasilescu, în mandatul în care a fost primar a ridicat ștacheta foarte sus și va trebui să te ridici la nivelul pe care l-ai făcut cu Olguța Vasilescu. Dar îți mai spun că în mine, în Olguța Vasilescu, în Liviu Dragnea, în PSD Dolj, în PSD Craiova, în PSD național, ai un sprijin atât timp cât vrei să faci ceva pentru Craiova și pentru craioveni. Îți urez succes în ce ai de făcut!”, i-a spus Manda lui Mihail Genoiu, în timpul ședinței extraordinare a Conferinței Județene a PSD Dolj.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.