Politic
Manda: Liviu Dragnea trebuie să rămână la conducerea partidului și a Camerei Deputaților

Președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, este de părere că liderul social-democraților Liviu Dragnea ar trebui să rămână la conducerea Camerei Deputaților, dar și în fruntea partidului. Dragnea a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia instanței supreme nu este definitivă. 

 

„Liviu Dragnea a fost condamnat încă înainte de aflarea deciziei de astăzi a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație  și Justiție. Dovadă stă  întreaga punere în scenă a acestei piese: amânările sentinței, pregătirea manifestațiilor pe Facebook, mobilizarea pentru proteste în stradă, citirea sentinței la oră de maximă audiență și creșterea tensiunii prin citirea sentinței lui Dragnea la sfârșitul ședinței.
Nu este întâmplătoare nici depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, fix cu o zi înainte de pronunțarea sentinței. Se pare că așa înțeleg să acceadă la putere cei care nu au reușit să câștige alegerile cinstit, prin votul românilor. Din fericire, decizia nu este  definitivă, iar  cei  care vor judeca apelul  trebuie să respecte decizia CCR, ceea ce înseamnă achitarea, nu doar pentru președintele PSD, ci pentru toate celelalte persoane care au fost condamnate în  primă instanță.  
Până la pronunțarea deciziei finale, președintele PSD beneficiază de prezumția de nevinovăție iar  partidul îl susține în continuare. Cei care cer demisia sa, înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează, prin prevederile lor,  prezumția de nevinovăție.
Pentru a duce la bun sfârșit programul de guvernare și reforma justiției,  cu transpunerea  în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene, Liviu Dragnea trebuie să rămână  la conducerea partidului și a Camerei Deputaților”, a spus Claudiu Manda. 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.