Politic
Liberalii se joacă de-a politica de dragul notorietății, ignorând penibilul

“Politica este paradisul palavragiilor cu limba ascuţită”, spunea George Bernard Shaw și “actorii” din zilele noastre par să demonstreze că dramaturgul irlandez avea mare dreptate. Iar unii dintre liberalii craioveni țin mai abitir să demonstreze realitatea din spatele spuselor lui Shaw.

Actorul Marin Moraru susținea că “politica a început în ziua în care primul politician s-a întâlnit cu primul fraier”, iar o parte din consilierii municipali ai Partidului Național Liberal se bazează pe faptul că electoratul poate fi dus de nas cu discursuri populiste, prefăcându-se că sunt preocupați de interesul cetățenilor, însă în spatele cuvintelor aflându-se doar interesul personal. Și cum un politician are nevoie de notorietate, capital electoral, mulți dintre aceștia caută “mărirea” în ochii cetățenilor venind în fața lor cu probleme false, ascunzând prin omisiune, care ar putea fi interpretată o minciună, tot felul de probleme în domenii de activitatea pe care nu le stăpânesc. Și nici măcar penibilul nu îi oprește din lupta pentru dobândirea de capital electoral. Un astfel de exemplu l-au dat miercuri consilierii municipali ai PNL Dolj, Marian Vasile, Flavius Sirop și Marinel Florescu. La două săptămâni după inaugurarea noului stadion municipal din Bănie, pe Marian Vasile l-a lovit grija pentru spectatorii care au luat parte la primul meci pe noua arenă. „Miercuri cu două zile înainte de inaugurare, nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru organizarea acestui eveniment. Am întrebat dacă stadionul are sau nu autorizație ISU. Nimeni nu a răspuns nici până azi”, se tânguia Marian Vasile, consilierul afișând o mină foarte afectă, deși multe persoane, printre care și colegii săi de partid, știindu-i abilitățile sale de politician dual. Prin urmare, liberalul craiovean este îngrijorat că noua arenă nu are autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia, însă a recunoscut public că nu a făcut niciun demers oficial către ISU Dolj sau Primăria Craiova pentru a afla acest amănunt important în funcționarea noii arene sportive. Ci doar s-a interesat verbal. În consecință, verbal ar trebui să îl sprijine și craiovenii la viitoarele alegeri locale când, cu siguranță, Marian Vasile se va prezenta în fața electoratului pentru un vot politic.

Iată autorizația!

Pentru ca cititorii Lupa și craiovenii să se bucure de spectacolele de pe noul stadion din Bănie, fără a sta îngrijorați că întreaga structură le-ar cădea în cap, așa cum sugerează consilierul Marian Vasile, redacția noastră pune la dispoziția Opoziției autorizația de securitate la incendiu nr. 519/17/ISU – DJ din 09.11.2017, obținută de Primăria Craiova pentru “Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal”. Recunoaștem cu sinceritate că nu ne-a luat mai mult de cinci minute pentru a intra în posesia acestui document și pentru a îl fotografia și îl asigurăm pe consilierul municipal Marian Vasile că tot verbal am solicitat prezentarea acestui document. Poate că unde e voință, apar și rezultatele și nu este nevoie de manipulare publică. Spunem “manipulare publică” pentru că aceasta este strategia preferată a consilierilor municipali liberali care, în opinia noastră, consideră că electoratul este nedocumentat și că habar nu are de administrație publică. Dacă ne-ar permite un sfat gratuit, consilierii liberali ar trebui să se prezinte în fața craiovenilor cu probleme adevărate, nu cu teme false, din lipsă de subiecte pe care să le dezbată în fața presei craiovene. Nu de alta, dar vor ajunge ca în povestea cu Petrică și lupul, iar în timp nu vor mai fi luați în serios atunci când poate vor avea de prezentat un adevăr în fața electoratului și ei nu vor mai fi credibili.

Genoiu – un primar fără autoritate pentru liberali

Cum stadionul a fost inaugurat deși liberalii craioveni susțin că prea devreme, consilierii PNL Dolj au ajuns la concluzia că Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova, nu este o mână de fier în administrația publică locală. Ei bine, liberalii au ajuns la această concluzie din cauză că edilul Craiovei și-a luat câteva zile de concediu în perioada în care stadionul a fost preluat de la Compania Națională de Investiții. O strategie bună dar periculoasă pe care o abordează liberalii în fața electoratului care nu știe de cele mai multe ori ce se întâmplă în spatele luptelor electorale publice, de fațadă am spune noi. Numai că pe noi ne interesează să le spunem cititorilor noștri ce se întâmplă și dincolo de ușile Primăriei Craiova. Prin urmare, îl întrebăm public pe consilierul municipal Marian Vasile cam de câte ori i-a povestit primarului Mihail Genoiu strategia PNL pentru abordarea proiectelor de hotărâre supuse aprobării în Consiliul Municipal Craiova? Nu de alta dar știm cu siguranță că nu trebuie să aștepte prea mult un răspuns din partea edilului la întrebările sale și nici nu zăbovește prea mult în antecameră atunci când vrea să îi transmită acestuia vreo informație din sânul partidului din care face parte.

În edițiile viitoare, vă vom dezvălui și strategiile politice ale consilierului municipal Marcel Florescu, și așa supărat pe redactorii Lupa că nu scriu “frumos” despre activitatea sa și nu am vrea să dezamăgim un pion atât de important de pe scena politică locală. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.