Politic
Lia Olguța Vasilescu, realeasă în fruntea PSD Craiova

În cadrul unei conferințe la care au participat peste 600 de membri ai organizației, sâmbătă, 20 iulie, Lia Olguța Vasilescu a fost realeasă în funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Craiova. Radu Preda a fost ales secretarul organizației.

Fostul ministru al Muncii și edil al Craiovei, Olguța Vasilescu a fost aleasă prin vot deschis, cu unanimitate, fiind și singurul candidat pentru funcția de lider al PSD Craiova.

Deși își propusese să nu mai candideze, așa cum a declarat în fața delegaților prezenți în sala Casei Studenților, din Craiova, dezbinarea de la nivelul organizației locale au determinat-o, însă să nu se retragă. "Aş fi vrut să nu mai candidez astăzi şi nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Colegii, apropiaţii ştiu că am spus de câteva luni de zile că nu vreau să mai candidez pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, însă nu cred că este momentul să mă retrag acum. Nu aş vrea ca dezbinarea care există în administraţia locală şi în multe părţi din acest oraş să se reflecte şi la nivelul organizaţiei municipale". Vasilescu a mai ținut să precizeze că este optimistă și încrezătoare în ce privește bătaliile electorale care vor urma. "Vin în fața noastră bătălii pe care știu că putem să le câștigăm. Vin alegerile locale de anul viitor, vin alegerile parlamentare. Anul acesta sunt alegeri prezidenţiale unde sper totuşi să facem o figură frumoasă. Noi suntem pe deplin determinaţi să ne ducem mai departe toate proiectele. Este obligația noastră să realizăm ceea ce am promis“. Rezultatele obținute de PSD la alegerile europarlamentare, din 26 mai, când după șapte ani, s-au pierdut alegerile la nivelul municipiului Craiova, au fost analizate de fostul edil, care a spus că vina aparține în totalitate organizației locale. "Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor, dacă vom lua măsuri şi eu spun că vom lua măsuri în acest sens. Şi cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra unor oameni pe care noi i-am girat în administraţia locală. Cred că sunteţi cu toţii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră şi pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”, a explicat Olguţa Vasilescu. Realizările administrației PSD în Craiova au fost trecute în revistă, Lia Olguța Vasilescu amintindu-le celor prezenți că promisiunile făcute craiovenilor au fost respectate în totalitate de sociali-democrați. "Ce am reușit să facem în acești șapte ani? Exact ceea ce ne-am propus. Am schimbat fața orașului“, a declarat Olguța Vasilescu.

La eveniment au mai participat parlamentari de Dolj - senatorii Lavinia Craioveanu și Eugen Geoancă și deputații Eliza Peța, Alexandra Presură și Alina Tănăsescu, președintele Ion Prioteasa și vicepreședintele Cosmin Vasile, de la Consiliul Județean Dolj, în frunte cu președintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda. Prezent a fost și ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ștefan – Radu Oprea. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.