Politic
Investiții inteligente în educație = Viitor pentru Craiova!

Craiova nu poate spera la modernizare și dezvoltare dacă nu va pune miza pe educație. Cum? Reinventând funcționalitatea întregului  său sistem. De la învățământul preuniversitar la cel postuniversitar.

De 30 ani la Craiova nu s-au construit o școală sau o grădiniță nouă. Peste 50% dintre școlile Craiovei nu au  săli pentru sport și activități fizice.Majoritatea școlilor nu au dotările necesare, unele nici măcar bănci decente în clase.Multe, nici autorizații la incendii...

Absolvenții Universității din Craiova îngroașă rândurile celor care părăsesc orașul an după an.

Municipalitatea nu a găsit de cuviință în atâția ani să instituie un sistem coerent de burse municipale prin care să încurajeze meritocrația, performanța școlară, pe toate etajele ei. Avem câteva zeci de elevi de elită dar meritul e mai degrabă al lor personal, al profesorilor și părinților, nu al unei comunități în stare să motiveze pe cât mai mulți să ajungă elite.

Împreună putem schimba această realitate!

Voi lansa un program de investiții în școli și grădinițe moderne în fiecare cartier al Craiovei. Toate dotate cu săli de sport și aparatura didactică necesară. Voi pleda pentru suplimentarea finanțării de bază de la bugetul local pentru modernizarea tuturor școlilor, căminelor, internatelor, laboratoarelor, inclusiv a celor din cartierele mărginașe ale Craiovei. Să-i văd pe consilierii locali care se vor opune acestui proiect!

Dar dincolo de clădiri trebuie să stea o viziune.

Corelarea învățământului preuniversitar cu învățământul superior și piața locală a muncii este obligatorie. Acest lucru nu se întâmplă acum.

Învățământul local trebuie să producă resurse umane pentru oraș nu pentru marile centre urbane din țară sau din străinătate. De aceea investițiile susținute pe care le voi propune  în educația preuniversitară vor crea premise pentru formarea unor generații dinamice, creative, promotoare de viitor.

Sunt preocupată de dezvoltarea învățământului dual la Craiova. Avem nevoie de școli vocaționale, de școli profesionale. Nu mai găsim meseriași pe piață și nu facem decât să ne plângem!

Vreau să avem o hartă a atelierelor/locurilor de pregătire practică pe tot teritoriul orașului. Finanțarea proiectelor de practică școlară se poate face facilitând o relație mai strânsă între școală și mediile productive locale.

Așa vom face pași importanți înainte.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, cu Universitatea din Craiova dar și cu companii din oraș voi institui, ca primar, Bursa Municipală de Merit pentru toți elevii și studenții care se vor califica pentru standardul unei asemenea burse.

Suntem aici la Craiova între primele județe ale țării,  la obezitate, inclusiv la cea infantilă. Voi susține eligibliltatea cheltuieilor bugetare pentru promovarea mișcării fizice, sportului și consumului alimentar sănătos în toate instituțiile publice din Craiova. Voi  găsi soluții pentru accesul, gratuit  și în siguranță, al tuturor elevilor la baza sportivă a școlilor (terenuri și săli, inclusiv curtea școlii) după cursuri sau în  vacanțe. E vital pentru generațiile de copii și adolescenți din oraș.

Voi respecta, în spiritul și litera lor, toate prevederile din Legea educației care intră în aria mea de responsabilitate.

Sunt Anișoara Stănculescu și  voi fi primarul full time al Craiovei.

Doar cu votul vostru!Poziția 2 pe buletinul de vot!#PMP

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.