Politic
Eliza Peța-Stefănescu, deputat PSD de Dolj: „Veniturile mai mari pentru pensionari și pentru persoanele cu dizabilități sunt o normalitate”

De la începutul acestei luni, pensiile, dar și prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap au crescut, respectându-se încă o promisiune asumată în cadrul Programului de Guvernare al Partidului Social Democrat. De la preluarea guvernării de către PSD, aceste venituri importante pentru categoriile sociale aminitite au crescut considerabil, continuând drumul către o societate incluzivă și către una cu oportunități egale pentru toți cetățenii.

Punctul de pensie a ajuns la 1.100 de lei după ce, de la 1 iulie, pensiile au crescut cu 10%. În același timp, tot de la 1 iulie, pensia minim garantată a crescut de la 520 de lei la 640 de lei, ceea ce înseamnă o mărire cu peste 23%. Sumele au început să fie plătite între 1 și 15 ale lunii, din luna iulie, ca urmare a unei convenții încheiate între Poșta Română și Casa Națională de Pensii Publice. „În momentul de față, putem să spunem fără vreo urmă de îndoială că PSD a ajutat la creșterea veniturilor pensionarilor, iar acestea nu sunt doar vorbe. Cifrele arată clar: în momentul în care PSD a venit la guvernare, punctul de pensie era de 871 de lei, iar acum este de 1.100 de lei. Asta înseamnă o creștere de 26%. Mai mult, atunci când PSD a preluat guvernarea, pensia minimă era de 400 de lei. Acum, ea este de 640 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 60%. Bineînțeles, aici vorbim despre valorile nete, având în vedere că pensiile sub 2.000 de lei sunt scutite de taxe și impozite. Acești bani vor merge la oameni care au muncit o viață întreagă în această țară și care merită tot ce este mai bun la bătrânețe. O societate poate fi foarte ușor judecată după felul în care își tratează bătrânii, iar România, acum, prin PSD, are mult mai multă grijă de bătrânii săi”, a declarat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu, membru în Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

De la 1 iulie, prestațiile sociale au fost mărite cu procente cuprinse între 7,14% și 16,67%

Pe lângă pensii, de la începutul acestei luni au crescut și prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, adultul cu handicap grav va primi 500 de lei, de la 450 de lei, cel cu handicap accentuat, 375 de lei față de 350 de lei, iar cel cu handicap mediu, 60 de lei în loc de 50 de lei. Copilul cu handicap grav beneficiază de o creștere a prestației de la 250 de lei la 300 de lei, cel cu handicap accentuat, de la 150 la 175 de lei, iar cel cu handicap mediu, de la 50 la 60 de lei. Prestațiile cresc pentru a doua oară în acest an, după ce au fost mărite și la 1 ianuarie 2018, cu procente cuprinse între 28% și 136%.  „Persoanele cu dizabilități beneficiază și ele de mărirea prestațiilor sociale și este a doua oară în acest an când se întâmplă acest lucru. Ele merită să primească orice fel de ajutor, pentru că viața lor este o luptă continuă. Scopul nostru, și cred că vorbesc și din punct de vedere al Legislativului, și din cel al Executivului, este ca, prin acte normative adoptate și puse în practică, să le oferim cetățenilor oportunități egale în societate și să creăm premisele unei societăți incluzive”, a mai punctat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.