Politic
Dacian Cioloș, dezbatere cu agricultorii din Dolj

Dacian Cioloș, președintele PLUS și lider al grupului Renew Europe în Parlamentul European, a fost prezent sâmbătă, 5 octombrie, la Craiova, la o dezbatere cu agricultorii din Dolj cu titlul "Soluții pentru satul românesc". Agricultorii doljeni au cerut soluții și idei pentru a-și putea valorifica mult mai bine produsele agricole, adică de sprijinul statului pentru a putea angaja experți în marketing, comercializare sau procesare și care i-ar putea ajuta să își valorifice bunurile.

Agricultorii din Dolj au cerut soluții, idei, decizii și modalități prin care să-și poată vândă mai bine producția și să trăiască mai bine din agricultură. Acesta a fost principalul subiect în jurul căruia s-a învârtit discuția de astăzi. Lucrurile au evoluat în multe ferme, în sensul că acestea s-au dotat, a crescut productivitatea, dar rămâne aceeași problemă a valorificării și comercializării produselor. Și am discutat despre soluțiile prin care producătorii să se organizeze și să negocieze mai bine vânzarea producțiilor proprii, iar statul și decizii ale statului pot ajuta la acest lucru, dincolo de subvențiile care sunt date agricultorilor. Am mai vorbit despre cum pot fi încurajate și sprijinite cooperativele agricole și am ajuns la concluzia că un sprijin din partea statului prin care ei să poată angaja experți în marketing, comercializare sau procesare i-ar putea ajuta mai mult să își valorifice bunurile”, a declarat fostul prim-ministru. Dacian Cioloș a mai vorbit și despre faptul că resursele care sunt alocate agriculturii ar putea fi mai bine utilizate dacă ar exista o administrație publică performantă, cu oameni competenți și cinstiți. „Cele două mari defecte ale administrației noastre sunt că avem responsabili în administrație oameni care nu sunt competenți și au fost numiți politic. Aceștia nu iau decizie în numele cetățeanului, ba mai mult decât atât, în unele cazuri avem parte de corupție care face practic complet ineficientă utilizarea și gestionarea resurselor statului care sunt administrate de acești funcționari”, a mai spus Cioloș.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.