Politic
Cristian Vasilcoiu către Olguța: 'Oricând e nevoie, plec de oriunde!'

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, ales consilier municipal craiovean pe listele PSD Dolj, și-a înaintat oficial demisia din Consilul Local Municipal Craiova, anunțând acest lucru pe pagina personală de Facebook. Acesta a publicat și un print-screen cu mesajul pe care i l-a transmis Liei Olguța Vasilescu, pe 2 octombrie, la data aceea încă nevalidată în funcția de primar al Craiovei. Vasilcoiu intenționa la acea vreme să plece din CLM Craiova pentru a-i face loc Relei Filip.

În mesajul transmis, Cristian Vasilcoiu o asigura pe Lia Olguța Vasilescu că nu îi poartă pică pentru faptul că Rela Filip va fi propunerea PSD pentru funcția de viceprimar pe care actualul primar i-o promisese încă din primăvară. "Eu venisem la Craiova că mi-ai zis tu dacă vreau viceprimar și mă gândeam că poate ai nevoie de un om de încredere lângă tine! Ți-am mai spus, nu mă încântă cu nimic o funcție de consilier local, știi bine că m-am oferit să cedez locul încă de când ai zis de Rela! Repet, am zis să îți spun ca nu sunt supărăcios sau ofticos! Oricând e nevoie, plec de oriunde", îi spunea Cristian Vasilcoiu Liei Olguța Vasilescu. Vasilcoiu se oferea astfel să se retragă din CLM Craiova și să ofere postul lui Relei Filip, fără să ia în calcul că aceasta la rândul ei își aranja cărțile pentru funcția de consilier local.

Imediat după ședința de Consiliu Local Municipal Craiova, programată (coincidență?) în ziua în care Lia Olguța Vasilescu își aniversa ziua de naștere, 18 noiembrie, Vasilcoiu depunea jurământul de consilier și Rela Filip a fost desemnată viceprimar al Craiovei. La doar câteva ore, Vasilcoiu își anunța demisia, act consemnat legal, azi, 3 decembrie. "Pentru posteritate și unii cunoscători, postare care nu e publică, ci adresată doar prietenilor, deși am cam mulți.
Să o luăm cronologic: 28 septembrie: aflăm că am pierdut un mandat de consilier local la doar câteva voturi și că nu avem (PSD) majoritatea la Craiova! Propun să “furăm majoritatea” (recunosc), ofer și eventuale soluții și sugestii (mai multe), dar mi se spune să mă calmez! 2 octombrie (foto): mă ofer să plec, în acest context, dar mi se spune să mai aștept!
Explicație: nu postez și răspunsul, nu ar fi corect, a fost, oricum, unul elegant!
Azi mi-am adus, oficial, în scris, demisia, din Consiliul Local Municipal Craiova!
Noi să fim, cu toții, sănătoși!", a postat Cristian Vasilcoiu pe profilul său de Facebook.

Oamenii de încredere, înlăturați fără explicații

Lia Olguța Vasilescu se află la al treilea mandat de primar al municipiului Craiova, dar și la a treia "pierdere" suferită de cei care i-au fost aproape în acești ani. Primul șoc l-a suferit finul său Radu Preda care din liderul senatorilor social-democrați a fost pus la coada listei pentru alegerile parlamentare de duminică. Când și-a anunțat plecarea din partid, lui Radu Preda i s-a spus că frustrările sale sunt asemănătoare cu a celor care în urmă cu patru ani își doreau și ei să fie pe lista de candidați. Probabil același răspuns a primit și Lavinia Craioveanu, sacrificată și ea la final de mandat. Probabil Radu Preda dar și Lavinia Craioveanu prinseseră prea multe aripi la București, cei doi fiind printre principalii comunicatori PSD la televiziunile naționale. Pe buzele mai multor social-democrați doljeni sunt murmure, unii fiind conștienți că vor pica și alte capete din rândul directorilor de subordonate și apropiați ai Olguței Vasilescu, având în vedere de rezultatul slab obținut de PSD Craiova la alegerile locale.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.