Politic
Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Banii pe care părinții îi plătesc la aceste fonduri ar trebui să intre la categoria cheltuielilor deductibile”

Președintele ALDE Craiova, Anișoara Stănculescu, susține că fondul clasei și școlii ar trebui acceptate legal, părinții urmând a contribui la dezvoltarea bazei materiale a instituțiilor de învățământ.

“Odată cu începerea anului școlar au reapărut și discuțiile pro și contra sumelor plătite de părinți pentru fondul clasei/fondul școlii în vederea remedierii unor neajunsuri legate de logistica procesului educațional. Realitatea din teren, inclusiv din Craiova și Dolj, ne arată, din păcate, că operațiuni care ar trebui desfășurate - pentru bunul mers al școlii - din bugetul instituțiilor școlare și din cele ale primăriilor sunt blocate din lipsă de resurse. Aceeași realitate ne arată că mulți părinți, deși nu au posibilități materiale, caută soluții pentru a plăti aceste cotizații ”în afara legii” pentru a nu periclita situația școlară a copiilor lor. Credem că ar trebui să ieșim repede din acest joc ilegal care nu face cinste societății românești. Nici școlii și nici autorităților locale. Desigur, de dorit ar fi să facem în așa fel încât statul să se respecte pe el însuși, instituțiile lui respectând în totalitate prevederea constituțională care vorbește despre gratuitatea învățământului public. Până la acel moment, propunerea noastră este de a se găsi o reglementare legală pentru ca părinții să poată achita aceste sume. Mai mult, noi credem că aceste sume nu trebuie să greveze asupra bugetului părinților și așa destul de restrâns al multora dintre ei. Ele ar putea intra în categoria cheltuielilor deductibile, așa cum se întâmplă și în alte state ale Uniunii Europene. Spre exemplu, în Germania și Franta dar și în Cehia cheltuielile alocate de părinți pentru copiii lor care fac sport sunt cheltuieli deductibile de la plata impozitelor. Considerăm că preluarea unor astfel de modele de bune practici ar fi benefică pentru aducerea normalității în societatea noastră”, precizează Anișoara Stănculescu.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.