Învăţământ
Continental Sibiu, partener strategic al Universității Craiova

Continental Sibiu, unul dintre furnizorii de top din domeniul automotive, a semnat un nou parteneriat strategic cu Universitatea Craiova și plănuiește să investească atât financiar, cât și resurse în următorii 3 ani.

Contractul a fost semnat în cadrul unei ceremonii. Compania Continental Sibiu a fost reprezentată de Oswald Kolb – Manager General locatia Sibiu, Lăcrămioara Dărăban – HR Manager, iar Universitatea din Craiova de Cezar Spînu – rectorul Universității, Dan Selisteanu – decanul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, precum și Gabriela Iacobescu – decanul Facultății de Științe.

Continental Sibiu va dota cu echipamente de ultimă generație laboratoare din cadrul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, va oferi 20 de burse private celor mai buni studenți de la specializările vizate și va oferi stagii de practică atât în zona de producție, cât și în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei. De asemenea, o parte din bani vor fi investiţi în susținterea de competiții studențești și evenimente, precum și în alte inițiative ale Universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică din cadrul Universității Craiova. „Continental Sibiu este o companie în continuă creștere şi, pentru ca aceasta să fie sustenabilă, avem nevoie de angajaţi bine pregătiți. Compania noastră încheie parteneriate strategice, deoarece o bună educaţie este esențială pentru viitorii candidați. Astfel, să investim în educaţie este una dintre prioritățile noastre, pentru că ne dorim să fim parte a acestei evoluții” a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu. „Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, pe care o reprezint, este onorată de parteneriatul strategic pe care astăzi l-am semnat, o continuare firească a colaborării fructuoase din ultimii ani dintre Continental Automotive Sibiu și facultatea noastră. Consider că acest parteneriat este o investiție în educație și în viitor” a declarat dl. Dan Selișteanu, decanul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică. Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 230.000 de angajați în 56 de țări. În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şiIaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Continental a investit la Sibiu peste 320 de milioane de euro din 2004 până în prezent. Aici sunt fabricate anual aproximativ 33 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are mai mult de 3.800 de angajați din care 1.000 sunt ingineri în centrul de cercetare și dezvoltare și peste 300 sunt ingineri în aria de producție. Împreună, ei combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, a big data și procesele de producție.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.