Eveniment
Prima ediţie a Concursului de Muzică Psaltică „Alexie Buzera”, la Craiova

Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova a organizat joi, 18 martie, prima ediţie a Concursului de Muzică Psaltică „Alexie Buzera”. Evenimentul a fost organizat în memoria Pr. Prof. Univ. Dr. Alexie Buzera, personalitate în domeniul muzicii psaltice româneşti şi de tradiţie bizantină, compozitor, fost profesor de muzică bisericească la Seminarul Teologic din Craiova şi la Facultatea de Teologie din Craiova.

Concursul s-a desfăşurat online şi s-a adresat elevilor din cadrul Seminarului. Potrivit organizatorilor, elevii participanţi au interpretat şi înregistrat audio – video două piese, la alegere, una în tactul stihiraric, iar cealaltă în tactul irmologic. Au fost luate în considerare stilul bizantin, frazarea şi interpretarea, dificultatea piesei şi impresia artistică generală. Preşedintele juriului a fost Arhid. Prof. Univ. Dr. Pătularu Ionuţ, directorul Seminarului Teologic, iar coordonatori şi evaluatori au fost Asist. Univ. Dr. Victor Şapcă şi Arhid. Prof. Dr. Stăiculescu Angel Cristian. În urma evaluării de către juriul de specialitate, mai mulţi elevi au fost premiaţi: Premiul I a fost obţinut de elevii Băcăoanu Darius, elev în clasa a XII-a şi de către Gheorghe Denis, clasa a XI-a; Premiul II a fost obţinut de către elevul Popescu Dragos, clasa a X-a, iar premiul III a fost obţinut de către Mihai Marian, elev în clasa a XI-a. Premierea a avut loc vineri, 19 martie, la Seminarul Teologic, premiile constând în obiecte bisericeşti: CD-uri, cărti si stickuri muzicale.

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.