Eveniment
Preşedintele CJ Dolj, la centenarul Şarjei de la Robăneşti

Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul manifestărilor dedicate centenarului Șarjei de la Robănești.

„Sunt onorat să particip la acest eveniment de o solemnitate aparte, menit să marcheze împlinirea unui secol de la un episod emblematic al trecutului nostru, un episod cu semnificații profunde, consemnat în memoria națională drept «Șarja de la Robănești». Prin faptele lor de vitejie din noiembrie 1916, cavaleriștii Escadronului 3 din Regimentul 9 Roșiori au scris o filă de istorie cutremurătoare prin eroism și putere de sacrificiu, o jertfă în fața căreia astăzi ne plecăm frunțile cu respect. Hotărârea cu care militarii conduși de căpitanul Alexandru Filitti și-au asumat atunci destinul este reprezentativă pentru felul în care un întreg popor, greu încercat de istorie, a răspuns, cu demnitate și cutezanță, în fața celor mai dificile momente. Acte de mare curaj ale Armatei, precum Șarja de la Robănești, au făcut posibilă înfăptuirea unuia dintre cele mai arzătoare deziderate ale românilor: Marea Unire de la 1918. Și tot Armata, prin noi dovezi de eroism, a apărat valorile naționale, în cel de-al Doilea Război Mondial. De aceea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog, stimați militari și veterani de război, să primiți expresia deplinei noastre considerații, alături de sincere felicitări adresate dumneavoastră și tuturor celor implicați în organizarea acestei manifestări, în respect față de trecutul și de eroii noștri.“

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.