Eveniment
Patru arme artizanale şi numeroase cartuşe au fost confiscate din casa criminalului de la Palilula

Mai multe arme artizanale şi cartuşe au fost ridicate de anchetatori din casa în care locuia bărbatul care a ucis două persoane şi a rănit alte două, din localitatea doljeană Palilula. Anchetatorii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru omor şi uz de armă fără drept. 

Polițişti şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au percheziționat casa în care locuia Dragoş Furtună, iar din imobil au fost confiscate patru arme de foc artizanale şi mai multe cartuşe. Anchetatorii au audiat, în timpul nopții, mai mulți martori care au povestit că între criminal şi victimele sale a avut loc inițial un conflict verbal care a degenerat în violențe fizice. Surse judiciare susțin că neînțelegerile au pornit de la faptul că Dragoş Furtună şi-a parcat maşina în fața porții, iar Ion Trandafir, prima victimă împuşcată mortal, i-a reproşat că nu are cum să treacă pe drum cu un tractor. Între cei doi s-a iscat un scandal în care a intervenit şi fiul tractoristului, Fabian Trandafir. Deşi lucrurile s-ar fi calmat între familia Trandafir şi Dragoş Furtună, scandalul a continuat, cei trei luându-se la bătaie. În cearta lor au mai intervenit şi alți vecini, moment în care Dragoş Furtună ar fi mers în casă şi ar fi luat două arme cu care ar fi tras în vecinii săi. "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru omor şi uz de armă fără drept, agresorul nedeținând permis de port armă", a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul biroului de presă al IPJ Dolj. 
La ora transmiterii acestei ştiri, mai mulți polițişti se aflau în comuna doljeană Bucovăț, în satul Palilula, pentru a continua cercetările la fața locului. De asemenea, o echipă de procurori se afla şi la Spitalul Județean de Urgență Craiova pentru a-i audia pe Ion Stuparu, ce a fost împuşcat în antebraț, şi Vasile Zidaru, ce s-a ales cu o plagă prin împuşcare în obraz. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.