Eveniment
Bunuri, în valoare de peste 550.000 lei,  susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit aproximativ 4.000 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean macedonean a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 14.06.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, cetățeanul macedonean C.J., în vârstă de 31 de ani. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, cantitatea totală de 3.936 articole textile, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, șoferul autocamionului a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Turcia către o firmă din Bosnia, fără a cunoaşte că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 564.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.