Economie
High-Tech Industry Park Craiova a prins viață în ultimele șase luni

Aproximativ 30 milioane de euro sunt investite de mai mulți oameni de afaceri în Parcul industrial High-Tech Industry Park Craiova pentru dezvoltarea unor afaceri precum o fabrică de sticlă, confecții, producerea de echipamente medicale, însă și un spital pentru boli cardio-vasculare.

“În momentul acesta, parcul este în proporţie de 98 la sută plin, am realizat toate utilităţile necesare investiţiilor, iar rezidenţii au început să construiască. Din 43 de rezidenţi, avem emise 12 autorizaţii de construcţie şi încă 10 certificate de urbanism, în domenii precum confecţii, la fabricarea de echipamente medicale, fabrică de sticlă şi chiar un spital de cardiologie cu o investiţie de aproape 11 milioane euro. Toate utilităţile sunt la limita de proprietate, nu au probleme în obţinerea avizelor, avem un inel interior de hidranţi, avem canalizare pluvială, menajeră, alimentare cu apă, iluminat public, supraveghere video, întreg parcul este delimitat, avem un gard perimetral. Ca facilităţii, o chirie relativ mică, chiria minimă pentru a veni aici este 10 cenţi pe metru pătrat, în primul an se plăteşte o chirie de 5 cenţi, se consideră perioada de obţinere a avizelor, iar ca şi condiţii trebuie să angajeze un om pe 100 de metri pătraţi. Parcul este construit pentru a facilita mediul de afaceri, în special din Craiova şi a scoate industria din oraş. Cele 43 de firme pe care le avem în parc au o investiţie totală de 30 de milioane de euro şi 2700 de angajaţi”, a explicat Ionuț Pîrvulescu, directorul Parcului industrial High-Tech Industry Park Craiova. În acest moment, în acest parc mai sunt libere pentru investitori două parcele de teren.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.