Cultură
Scriitoarea Ileana Vupleascu donează colecția sa de carte Bibliotecii Aman

Ileana Vulpescu, autoarea cărți “Arta conversației” și cetățean de onoare al Municipiului Craiova va dona colecția de carte Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

“Cu bucurie vă anunț că am finalizat demersurile pentru a aduce la Craiova, la Biblioteca Aman, colecția de carte aparținându-i scriitoarei Ileana Vulpescu. Domnia sa a fost distinsă cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova în vara anului 2015, iar reîntâlnirea cu orașul în care și-a petrecut adolescența i-a prilejuit surprize dintre cele mai plăcute. Mai mult, avea să declare, la capătul vizitei efectuate la Biblioteca Aman în același interval, că “toate amintirile adolescenței mele sunt legate de acest loc sacru”. Locul și-a păstrat sacralitatea și în prezent, spunem noi, alături de alte colecții valoroase de carte, mai vechi sau mai noi, va fi bine reprezentată și colecția soților Vulpescu. Un număr considerabil de cărți și materiale aparținându-le celor doi (Romulus și Ileana Vulpescu) vor ajunge la Biblioteca Aman unde vom face tot posibilul pentru a le pune cât mai bine în valoare: stimulându-i pe cititorii noștri să arate întreaga cuvenita considerație față de zestrea culturală a unor importanți scriitori. Pe undeva, alegerea doamnei Vulpescu este explicabilă. Fiică a locului, născută la Bratovoiești, Ileana Vulpescu întoarce acum, la vârsta senectuții, regiunii, orașului și bibliotecii care au făcut parte integrantă din destinul ei o colecție valoroasă de carte. Îi mulțumim doamnei Vulpescu pentru generozitatea arătată!”, a declarat Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii “Alexandru și Aristia Aman”

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.