Cultură
'Rotund', un volum de versuri semnat Beatrice Silvia Sorescu

După ce a fost lansat la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, volumul de poezie intitulat "Rotund", semnat de Beatrice Silvia Sorescu, a fost prezentat și la Școala Gimnazială Traian. Prefața "poezie, cerc de foc peste lume", este semnată de Daniela Toma și Nadia Șutelcă iar postfața "o poezie a inefabilului" a fost scrisă de Mirela Stancu.

Beatrice Silvia Sorescu a ajuns la al XII- lea volum de versuri, intitulat “Rotund’’, care are 50 de poeme, 117 pagini și o parte de final în care sunt cuprinse referințele critice ale unor personalități de seamă din cultura românească, pe care autoarea a considerat că este bine să le introducă în acest volum al ""maturității'', așa cum l-a descis. Volumul are o prefață semnată de Daniela Toma și Nadia Șutelcă și o postfață realizată de Mirela Stancu: O poezie a inefabilului, pentru a încheia rotund volumul cu același nume. "Sper ca acesta să fie un volum al maturității și dincolo de povestea din fiecare poem să întâlniți, dumneavoastră, cititorii, semn și semnificație. Poezia este viață, este frumosul din noi, din natură, iubesc poezia enorm, o iubesc de când eram mică și consider că titlul acesta este o metaforă care ne duce cu gândul la rotunjimea omului pentru că această rotunjime este cel mai nobil fel de a ne petrece timpul care fuge și a-i da un sens cât se poate de nobil pentru a căpăta cât mai multă credibilitate în fața nemuririi", a declarat Silvia Sorescu. Jurnalistul Dan Lupescu a vorbit, de asemenea, despre noul volum de poezie: ''titlul volumului, Rotund, trimite, indiscutabil, la forma perfecțiunii maxime, inconturnabile: sfera. Prin Rotund – a 12-a carte în ediție princeps publicată de Beatrice Silvia Sorescu, dintr-un total de 18 apariții editoriale, dată fiind realitatea că șase dintre ele au fost imprimate în câte două ediții - , suava și grațioasa profesoară de română semnează, la modul cel mai convingător, irefragabil, volumul deplinei sale maturități lirice și al prozodiei bine stăpânite, tinzând, pe alocuri, chiar spre probe de virtuozitate".

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.