Cultură
Prima pictură stradală 3D a prins viață pe parcarea subterană din Bănie

Craiovenii au ocazia să își facă poze inedite în centrul orașului, pe esplanada de pe parcarea subterană. Doi artiști au realizat prima pictură tridimensională din Bănie, urmând să mai facă altele două.

Cei doi tineri sunt artiștii care au semnat și calcanul din Centrul istoric al Craiovei. Noua lucrare face parte dintr-un ansamblu de trei picturi stradale. “Conceptul a pornit de la un skater care se dă pe rampă și ne-am gândit să facem cumva ca pictura să fie interactivă și pentru oamenii de aici și ne-am gânit să amplasăm și un skateboard pe rampă ca oamenii să poată să se fotografieze. Lucrarea este realizată în culori acrilice și peste ea vom da un strat de ulei pe baza de rășină”, a explicat Bianca Stancu. Tânăra, împreună cu Andrei Tonița, au lucrat nouă zile la această pictură tridimensională și vor folosi vacanța de vară pentru a mai realiza și alte lucrări. . “Celelalte lucrări sunt surpriză, lucrăm la un astfel de desen în jur de 9 zile amândoi. În Craiova am mai făcut o pictură, pe calcan, tot în colaborare cu Casa de Cultură, care este lângă un restaurant și a fost făcută în 2015. Am mai făcut și alte lucrări în colaborare cu Primăria, cum ar fi gardul Europa de la Agronomie și căsuțele de electricitate din centrul vechi”, a declarat Andrei Tonița. Artiștii sunt susținuți de reprezentanții Casei de Cultură “Traian Demetrescu” Craiova. “Este un proiect inedit, un proiect interactiv care promovează turismul cultural. Este dedicat utilizării telefonului mobil și de aici a și pornit ideea. Această comunicare continuă și digitală poate fi și creativă. Ne dorim ca prin acești artiști care realizează lucrările să promovăm cât mai mult imaginea municipiului Craiova pentru că este un oraș care merită să fie vizitat”, a declarat Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură “Traian Demetrescu”.

Primarul Craiovei Mihail Genoiu se numără printre primii craioveni care au avut ocazia să se fotografieze cu noua lucrare stradală. “Este un proiect care a început în urmă cu mult timp în Craiova, dacă vă aduceți aminte, încă din perioada în care se lucra în centrul istoric. A continuat după aceea perioada cu picturile de pe câteva clădiri, calcane de bloc sau de clădiri din centrul istoric, iar acum, nou, vin ei cu aceste imagini tridimensionale care aduc un aspect tineresc și un aspect deosebit acestei parcări mult discutate, pe care o vedem deja îmbrăcată în verdeață, deja are aspectul unui parc și deja zona interactivă a orașului începe să se mute pe această parcare”, a declarat Mihail Genoiu.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.