Cultură
Mozaicul cultural, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește miercuri, 24 iulie 2019, începând cu ora 16:30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, o nouă ediție a Mozaicului cultural.

În cadrul evenimentului vor fi lansate revistele „Mozaicul”, nr. 6/2019 și „Antilethe”, nr. 6/2019. Cu acest prilej, Mihaela Albu va evoca personalitățile scriitorilor L.M. Arcade (Mămăligă) și George Uscătescu, afirmați în Occident, dar puțin cunoscuți în România. De asemenea, va fi lansat și cel mai recent volum de versuri al poetului Mihai Măceș, „Îngeri decăzuți”, despre care vor vorbi scriitorii Cristian Burada, Tudorică Mihalache și Petrișor Militaru, iar Mircea Pospai, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), filiala Oltenia, va prezenta atât premiul UZPR/2018, acordat recent revistei „Antilethe”, dar și alte premii acordate ziariștilor. Poeta Roxana Ilie va citi din versurile proprii, iar studenții coordonați de soprana Renata Vari, de la Departamentul de Arte al Facultății de Litere din Craiova, le vor oferi celor prezenți momente muzicale de excepție.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.