Cultură
„Moment aniversar – Nicolae Băbălău: ziaristul și scriitorul”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 17 februarie 2020, începând cu ora 14.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, evenimentul intitulat „Moment aniversar – Nicolae Băbălău: ziaristul și scriitorul”.

Evenimentul marchează împlinirea a 45 de ani de la debutul în presa scrisă a lui Nicolae Băbălau, 40 de ani de la apariția primului său volum editorial, precum și lansarea cărții „Amintiri și peripeții din călătorii” și este organizat de Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Craiova, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - Filiala Craiova și Editura Autograf MJM. Prezintă scriitorii și ziariștii: Ioan Lascu, Mircea Pospai, Pr. Mihalache Tudorică, Mihai Firică, Ion Munteanu și Florea Miu. Cu această ocazie, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează o expoziție ce înmănunchează cărțile autorului, precum și alte documente, publicații și înscrisuri legate de îndelungata sa activitate de gazetar și scriitor. Printre lucrările expuse se va afla și „Dosar documentar al Centenarului Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”, al cărei directorat a fost deținut în anul festiv 2008 de Nicolae Băbălău. Dosarul, ce cuprinde afișul și programul manifestărilor organizate, articole de presă, mesaje, tipărituri, însemne, va fi donat Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.