Cultură
Maratonul păpușilor Colibri, în Bulgaria și Serbia!

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova onorează și anul acesta invitația Institutului Cultural Român de a prezenta spectacole copiilor și părinților din comunitățile istorice de români de pe Valea Timocului.

Astfel, în perioada 10 – 15 aprilie 2017, „Caravana teatrului românesc la românii din Timocul Bulgăresc și Timocul Sârbesc“, organizată de ICR prin Direcția Românii din afara Granițelor, aduce spectacolul Cântăreții din Bremen în școlile / căminele culturale din Slânotrâm, Răchitnița (Bulgaria), Bor și Zaicear (Serbia), localităţi cu populaţie majoritar românească. “Cântăreții din Bremen” este dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, în regia lui Valentin Dobrescu. Muzica îi aparţine lui Alin Macovei-Moraru, iar scenografia Mirelei Tofan Dore. În distribuție regăsim actorii: Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari. Anul trecut, Teatrul Colibri Craiova a prezentat în Bulgaria spectacolul Prietenii Motanului Încălțat, pentru comunitățile de români din Vidin, Pocraina, Kutova și Gâmzova, în cadrul proiectului “Caravana teatrului și folclorului românesc în Bulgaria”.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.