Cultură
Cauți motive să-ți faci permis la Biblioteca Aman?

Biblioteca Aman este cel mai important furnizor de formare și informare din întreaga regiune Oltenia. Sutele de mii de cărți și documente aflate în fondurile proprii, filmele, jocurile și cd-urile cu muzică se constituie într-o colecție bogată și variată de care beneficiază, indiferent de vârstă, toți posesorii de card (permis) de bibliotecă.

Așa stând lucrurile, de ce să nu alegi să participi la cât mai multe dintre activitățile organizate de bibliotecă? Nu sunt deloc puține și sunt toate gratuite. Cursuri de limbi străine, cursuri IT, cluburi de lectură, ateliere de desen, ateliere hand-made, ateliere de pictură pe față, vernisaje, lansări de carte, conferințe și mese rotunde, workshop-uri de dezvoltare personală și teatru amator, pe toate le găsești la bibliotecă.

De ce să am propriul permis de bibliotecă?

Permisul de bibliotecă oferă posibilitatea de a accesa toate cărțile pe care îți dorești să le citești, inclusiv cele care nu se mai găsesc în librării. Cărțile pot fi căutate în catalogul on-line, disponibil la adresa www.aman.ro. De asemenea, în cazul în care nu reușești să identifici cărțile căutate în colecțiile noastre, ne poți avansa sugestii de achiziție, biblioteca depunând toate eforturile în vederea completării permanente a titlurilor. Alături de sediul principal, situat în centrul municipiului Craiova, Biblioteca Aman dispune de 4 filiale în cartierele Craiovița, Rovine, Brazdă și Valea Roșie. Cu siguranță cel puțin una se găsește în apropierea casei tale. Biblioteca are în componența sa și spații special amenajate unde copiii se pot juca, pot învăța sau participa la activități de grup. Unde să mai pui faptul că special pentru ei se desfășoară, de mai bine de opt ani, două activități maraton: “Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” și “Biblioteca din Vacanță”, prima desfășurându-se de-a lungul întreg anului școlar, iar cea de-a doua în timpul vacanței de vară. Posesorii de permis au acces la sălile de lectură, la calculatoarele pentru public și, evident, la internet wi-fi. Bibliotecarii pot fi solicitați pentru orice problemă legată de eventuale recomandări de carte sau bibliografii. Permisul se eliberează atât la sediul central cât și în oricare dintre cele patru filiale, fiind valabil în toată rețeaua. Foarte important, deși organizarea tuturor serviciilor pe care le implementează Biblioteca Aman implică anumite costuri, achizițiile de carte și documente impun, de asemenea, cheltuieli, activitățile la care pot participa posesorii de permis de bibliotecă sunt GRATUITE!

Cum îmi fac permis la Biblioteca Aman?

Pentru eliberarea unui permis de bibliotecă este necesară parcurgerea unor pași simpli și complementari:

1.       Pentru împrumutarea cărților solicitate de la departamentele de Împrumut Adulți și Copii, viitorul posesor de permis trebuie să se prezinte personal cu două documente la departamentul de la care solicită împrumutul: Buletinul/Cartea de Identitate și Adeverința de venit. Operațiunea este gratuită și nu presupune nicio altă formalitate suplimentară. După realizarea unei fotografii, permisul se eliberează pe loc.

2.       Pentru consultarea cărților, documentelor și ziarelor în cadrul sălilor de lectură ale Bibliotecii, singurul document necesar este Buletinul/Cartea de identitate. Operațiunea de eliberare a permisului este, de asemenea gratuită, după realizarea fotografiei permisul fiind eliberat  pe loc.

Câte cărți pot împrumuta simultan și pentru ce perioadă?

Fiecare posesor de permis de bibliotecă poate împrumuta maxim 4 cărți pentru nu mai puțin de 14 zile calendaristice. Împrumutul și restituirea se fac la departamentul la care te adresezi (Împrumut Adulți sau Copii). Dacă vrei să prelungești termenul de restituire, o poți face printr-o simplă vizită la același departament. Mai mult, toți cei care au permis de bibliotecă își pot crea un cont  de utilizator al catalogului on-line. De ce e util un asemenea cont? Tocmai pentru că poți afla în timp real statusul cărților noastre - disponibile la raft, împrumutate, precum și termenul exact de restituire. Despre toate acestea dar și despre alte servicii și activități pe care nu trebuie să le ratați, într-un material viitor.

                                                          Alexandru Ionicescu, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.