Lupta de clasă | Marius Nicola, candidatul nelipsit de la alegerile locale ce au avut loc după 1990, se dovedeşte a fi un procesoman în regulă. Cum nimeni nu îi poate îngrădi dreptul de a depune plângeri la poliţie sau la Parchete, Nicola i-a scos peri albi unui paznic de la Ford Craiova. L-a reclamat de vreo patru ori: la poliţie, la Parchet, chiar şi la DNA.

de Anca Ochianu
12/02/2008, 22:47

 

Marin Nicolaescu, agent de pază de la Ford Craiova, s-a trezit în urmă cu vreun an că este acţionat în instanţă de craioveanul Marius Nicola. Cu siguranţă vă spune ceva acest nume. Aţi mai citit despre el tot prin paginile Lupa, înainte de alegerile locale. Marius Nicola era unul dintre contracandidaţii lui Antonie Solomon, din partea Partidului Renaşterea României, dar şi preşedinte fondator al Asociaţiei Naţionale Împotriva Corupţiei, Abuzurilor şi pentru Drepturile Omului (ANICADO) Dolj. Craioveanul Marin Nicolaescu s-a trezit târât prin procese de Marius Nicola, deşi nici măcar nu îl cunoştea pe acesta. L-a văzut pentru prima dată la un termen într-un dosar aflat pe rol încă de acum patru ani, în care politicianul a reprezentat în instanţă o colegă de serviciu a lui Marin Nicolaescu, Georgeta Buzatu. Femeia îi datora nişte bani, şi pentru a convinge judecătorul de veridicitatea spuselor sale, a adus mai mulţi martori care îi susţineau spusele. După vreo câteva termene, bărbatul s-a trezit cu citaţie acasă de la poliţie. Era acuzat pentru denunţ calomnios. Când a mers să stea de vorbă cu procurorul care ancheta plângerea făcută de Marius Nicola, bărbatul a aflat că nu numai el este chemat să dea declaraţii, ci şi martorii care au depus mărturie în procesul cu Georgeta Buzatu, precum şi judecătorul de dosar, grefiera, dar şi avocatul lui Marin Nicolaescu. Plângerile au fost făcute către DNA, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, dar şi către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Pe timpul efectuării cercetărilor, procesul de pe rol a fost sistat, la solicitarea lui Marius Nicola.

Student la Drept, apărător în sala de judecată
Aspirant chiar şi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Marius Nicola a dorit să îşi aprofundeze Dreptul, în calitatea sa de preşedinte al ANICADO Dolj. Şi cum de-a lungul anilor s-a dovedit a fi un procesoman de profesie, Marius Nicola nu a ratat nicio ocazie de a-şi demonstra calităţile sale de combatant în faţa instanţei. „La fiecare termen vorbea răstit la judecătoare şi o ameninţa că îi face plângere. S-a întâmplat acest lucru, dar procurorii au stabilit că nici completul nu se face vinovat de ceva şi nici avocata mea, pe care o acuza că este prietenă cu judecătoarea, nu au influenţat decizia instanţei“, a declarat Marin Nicolaescu. Cum s-a săturat să tot fie reclamat la poliţie, craioveanul s-a decis să îi facă şi el o plângere lui Marius Nicola pentru denunţ calomnios. Pentru că divergenţele între el şi colega sa i-au pus în primejdie şi locul de muncă, Nicolaescu doreşte ca Georgeta Buzatu şi Marius Nicola să îl despăgubească moral cu 50.000 lei vechi.

Acuzat de mituirea judecătoarei Crăciunoiu
Marin Nicolaescu s-a trezit pe 23 februarie 2008 cu o plângere la DNA-Serviciul Teritorial Craiova. Craioveanul era acuzat că, prin intermediul avocatei sale, i-ar fi dat mită judecătoarei Cristina Crăciunoiu. Atât avocata Irina Tutuianu, cât şi Cristina Crăciunoiu au fost audiate de procurori şi pe 28 martie a.c., iar procurorul-şef al DNA Craiova a ajuns la concluzia că nu se confirmă infracţiunile de corupţie de care erau acuzate. În timpul anchetei, s-au stabilit şi motivele pentru care Marius Nicola a completat mai multe plângeri penale împotriva judecătoarei Crăciunoiu. În timpul procesului, magistratul l-a amendat cu 200 lei pe Nicola, după care acesta a început să strige în sala de şedinţe că este prietenă cu avocata Tutuianu. Cu toate acestea, magistratul i-a dat câştig de cauză lui Marius Nicola şi craiovencei Georgeta Buzatu, pe care preşedintele ANICADO Dolj o reprezenta în instanţă prin procură specială.

Comentarii

OLTEANU ALY, 07/03/2013 18:38

pentru procreerea lumi noi pe doina boerica,pe tovarasele foste educatoare in prezent profesoare fosta deliu in prezent ene geta din bistreti si goicea,poenaru angela fosta cumnata si grad de rudenie cu familia si neamul lui circiumaru din blocul C5,STR.DR.DIMITRIE GEOROTA,CRAIOVA,tov.prefesoara sorescu sa le dati la tote tarafurile si mafia lui boerica si a domnului ion priotesa,la petenciaru de minori si adulti din craiova,la mafia lui plaviciosu si bica ghe.lui pardalian gheorghe din LIPOV,MOFLENI,HANU ROSU,DRUMU JIULI,CIRNA,RASTU,AMARASTI,GOICEA,,SEGARCEA,BISTRET,BAILESTI,DOBRESTI,TOCENISPANIA,FRANTA SI PERSONAL LUI TOV.GIGEA PETRE,ANTONIE SOLOMON,OLARU MARIN ;

retete culinare rapide, 11/12/2013 12:47

Deosebit acest punct de vedere, sunt fericit ca l-am descoperit si citit. Multumesc pentru acest problema distinct ce compune cerinta de bunavointa.<br /> retete culinare rapide

Comentează

Alte articole în Lupta de clasă

Geoană. Candidat. Caut sponsor!

Vă mai aduceţi aminte de Mircea Geoană? Cum care Mircea? Cel care îşi striga dragostea – Mihaela – în faţa electoratului ce îşi holba ochii la televizor într-o seară de prin iarna lui 2009, la câteva secunde după ce exit-poll-urile îl declarau noul preşedinte al României. El e, chiar el! Senatorul de Dăbuleni! Cică ar fi fost „mare” pe vremea aia. Avea la picioare „băieţii deştepţi”.
Lupta de clasă 01/14/2012 02:25


Tudorache, ce ai făcut o vară întreagă?

Mai zilele trecute, Antonie Solomon l-a adus pe directorul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, într-o conferinţă de presă, pentru a le spune craiovenilor motivul pentru care s-a întrerupt apa caldă la rău-platnici dar şi de ce mii de craioveni fără restanţe la plata întreţinerii sunt nevoiţi să facă baie cu apă încălzită. Numai că la o singură întrebare nu a reuşit să răspundă Tudorache: ce a păzit în lunile de vară de nu a strâns datoriile de la asociaţiile de proprietari?
Lupta de clasă 10/19/2011 23:56


Ce-ar spune Cuza şi Ţepeş despre regionalizarea lui Boc

Regionalizarea administrativ-teritorială a României a devenit subiect de „mişto-uri” pe internet.
Lupta de clasă 08/03/2011 00:19


Dansul pinguinului sau huiduiala imnului?

În urmă cu zece zile, 600 de militari craioveni intonau, într-un glas, pe platoul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab, „Deșteaptă-te, române”. De Ziua Principatelor Române, cei care au purtat cândva uniforma militară zi de zi și își țineau mâna dreaptă în dreptul inimii atunci când auzeau imnul statului au uitat acum că nu trebuie să își bată joc de puținele simboluri ale acestei națiuni.
Lupta de clasă 01/25/2011 01:31

Cauta in site:

Video

Ştiinţa, în luptă cu adversarii, arbitrii şi Digisport: "Vrem să tragem un semnal de alarmă"


Curs valutar

Cursul BNR din 26/08/2016:

1 Euro (EUR) = 4.4568 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9458 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.2093 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0603 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0849 RON
1 Gram de aur (XAU) = 168.2311 RON


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Bd. N.Titulescu, nr.7, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704