Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Polițiștii au luat la bani mărunți agenții din târgurile și piețele din Dolj

Peste 70 de polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, de la formațiunile de ordine publică din cadrul Secțiilor de Poliție Urbane și Rurale și Polițiilor municipale și orășenești au acţionat, în această dimineață, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a activităţilor comerciale ilicite de comerţ, acțiunea fiind desfășurată în piețele și târgurile din Craiova și din județul Dolj.
Actualitate 02/12 15:29


Jumătate din populaţia României este afectată de sărăcie

Gradul redus de ocupare din mediul rural creşte de trei ori riscul de sărăcie din aceste zone faţă de mediul urban.
Actualitate 02/12 15:23


Parteneriat educațional între Centrul social „Best Life” și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești

Centrul social „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei a încheiat în această perioadă un parteneriat educațional cu Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Băilești, prin care 15 elevi din clasa a IV-a vor beneficia de serviciile sociale și educaționale oferite de așezământul social.
Actualitate 02/12 15:20


Andrei Butaru, noul președinte ANSVSA

Andrei Butaru a fost numit președinte al Autorității Naționale Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloș, publicate miercuri în Monitorul Oficial.
Actualitate 02/10 18:50

Cauta in site:

Video

Mogoşanu: “Sunt sigur că vom câştiga meciul cu Petrolul”


Curs valutar

Cursul BNR din 12/02/2016:

1 Euro (EUR) = 4.4744 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9623 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.7678 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 2.8482 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0675 RON
1 Gram de aur (XAU) = 158.1350 RONUltimul număr

Nr 228 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704