Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

FOTO/ Locuințe distruse de flăcări la Cârcea

Două locuințe au fost distruse, ieri, de un incendiu izbucnit în comuna doljeană Cârcea. Pompierii au ajuns la fața locului cu trei autospeciale și au lichidat incendiul fără să apară victime.
Actualitate 14:20


AIESEC Craiova organizează Global Village

Organizaţia studenţească AIESEC, filiala din Craiova, doreşte să ofere tuturor craiovenilor oportunitatea de a afla lucruri noi despre culturi care le-au fost poate necunoscute şi inaccesibile până în acest moment.
Actualitate 11:09


A provocat o tamponare și a fugit pentru că nu avea permis

Un tânăr șofer de 20 de ani din Craiova a lovit o mașină parcată și a fugit. Polițiștii l-au prins și i-au întocmit dosar penal, întrucât nu avea permis de conducere.
Actualitate 10:58


Doljean cercetat pentru nerespectarea regimului armelor

Ieri, 03.08.2015, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta împreună cu lucrătorii Postului de Poliţie Seaca de Pădure au executat o acţiune pe linia verificării modului în care sunt respectate prevederile legale în ceea ce privește deţinerea, portul și folosirea armelor letale.
Actualitate 10:34

Cauta in site:

Video

Ion Prioteasa:"Guvernul a aprobat împrumutul pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene"

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 03/08/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4041 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0136 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.2670 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0508 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.1532 RON
1 Gram de aur (XAU) = 141.0145 RON


Ultimul număr

Nr 215 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704