Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Șeful Secției de Hematologie din Craiova, arestat la domiciliu dar merge la muncă

Medicul Dragoș Gabriel Găman este acuzat de comiterea infracțiunii de influență. Șeful Clinicii de Hematologie din cadrul Spitalului Filantropia Craiova a fost prins în flagrant în timp ce primea mită și trimis în judecată pentru trafic de influență. Medicul a fost arestat la domiciliu în data de 24 iunie.
Actualitate 08/22 17:41


APIA desfășoară controale la producătorii de lapte și carne

APIA desfăşoară suparacontrolul la faţa locului, în exploataţiile de bovine, ovine şi caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic pentru speciile ovine / caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine / caprine din zonele defavorizate, în anul 2014.
Actualitate 08/22 17:25


Cei care vor să intre în posesia rentei viagere pentru anul 2013 trebuie să se prezinte la APIA până la sfârșitul lunii august

Persoanele care vor să intre în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2013, trebuie să se prezinte până pe 29 august 2014, inclusiv, la centrele judeţene al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în vederea vizării carnetelor de rentier agricol.
Actualitate 08/22 13:58


Jandarmii prezenți la meciul CS Universitatea Craiova – FC Petrolul Ploieşti

Duminică, 24 august, cu începere de la ora 21.00, se va desfăşura, în incinta stadionului „Ion Oblemenco”, din municipiul Craiova, partida de fotbal dintre echipele CSU Craiova şi FC Petrolul Ploieşti, meci catalogat cu un grad mediu de risc. Porţile stadionului se vor deschide începând cu ora 19.00.
Actualitate 08/22 13:49

Cauta in site:

Video

Peste 100 de olimpici doljeni au fost recompensați de Consiliul Județean Dolj

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 22/08/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4109 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.3208 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.5088 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0324 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6461 RON
1 Gram de aur (XAU) = 136.8668 RON


Ultimul număr

Nr 182 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704