Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

„Cântăreții din Bremen” și „Invitație la joacă”, în week-end la Teatrul „Colibri”

După trei spectacole minunate ce au avut loc miercuri și joi pe scenă la Teatrului “Colibri” precum „Albă ca Zăpada”, „Dumnezeul de a doua zi” și „Pinocchio”, copiii se mai pot bucura de încă două reprezentații minunate la acest sfârșit de săptămână.
Actualitate 01/30 14:41


Acţiunea „Din inimă pentru inimă”, la Căminul pentru persoane vârstnice

Bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Bănie s-au delectat la început de week-end ascultând cântecele preferate şi s-au bucurat de cadouri speciale, dar au primit şi un consult cardiologic gratuit, toate acestea într-o acţiune organizată în după-amiaza de vineri şi denumită „Din inimă pentru inimă”.
Actualitate 01/30 14:40


Modificări pe traseele autobuzelor 25 și 5b

RAT Craiova anunţă publicul călător că, începând din data de 2 februarie a.c. se produc modificări pe traseele 25 și 5b .
Actualitate 01/30 14:22


A.B.A Jiu a finalizat draft-ul Planului de Management al Bazinului Hidrografic Jiu

Administrația Bazinală de Apă Jiu a finalizat și publicat pe site-ul oficial http://www.rowater.ro/dajiu draft-ul Planului de Management al bazinului hidrografic Jiu începând cu data de 22 decembrie 2014, pe care îl supune procesului de consultare a publicului pâna în data de 30 iunie 2015.
Actualitate 01/30 13:05

Cauta in site:

Video

Acţiunea „Din inimă pentru inimă”, la Căminul pentru persoane vârstnice

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 30/01/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4424 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9157 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.9039 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0935 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2438 RON
1 Gram de aur (XAU) = 159.2492 RON
Ultimul număr

Nr 197 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704