Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Congresul Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Olteniei s-a desfășurat ieri în localitatea Poiana, Gorj

Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul, a organizat sâmbătă, 28 mai, cea de-a XII-a ediţie a Congresului Tinerilor Creștini Ortodocşi din Mitropolia Olteniei.
Actualitate 13:50


Consiliul Municipal Craiova s-a reunit în ceremonie festivă de Zilele Băniei

Filarmonica Oltenia a găzduit, vineri seara, ceremonia festivă a Consiliului Local Municipal cu prilejul celei de-a XX-a ediție a Zilei Municipiului Craiova, marcată încă din 2013 la sfârșitul lunii mai – începutul lui iunie.
Actualitate 05/27 23:54


Craiovenii, așteptați duminică la „Târgul jucăriilor” de la Biserica Oota

Parohia „Maica Domnului” - Oota organizează duminică, 29 mai, începând cu ora 11.00, evenimentul caritabil „Târgul jucăriilor”, ediția a II-a. Persoanele care doresc să se alăture acestei acțiuni mai pot dona jucării sâmbătă, 28 mai, între orele 09.00 - 12.00 și 18.00 – 19.30, și dimineața, în ziua târgului, la Biserica Oota situată pe str. General Dragalina nr. 115, lângă Liceul „Traian Vuia”.
Actualitate 05/27 14:27


Jandarmii asigură ordinea publică la meciul C.S.U. Craiova - F. C. Petrolul Ploieşti

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi ai societăţii specializate de pază şi protecţie, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.U. Craiova – F. C. Petrolul Ploieşti, care va avea loc duminică, 29 mai a.c., pe stadionul Extensiv, din Craiova, începând cu ora 17.00. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad de risc mediu.
Actualitate 05/27 12:32

Cauta in site:

Video

Olguța Vasilescu: Aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru modul în care am reuşit să colaborăm în aceşti patru ani


Curs valutar

Cursul BNR din 27/05/2016:

1 Euro (EUR) = 4.5074 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0318 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.9133 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0940 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0697 RON
1 Gram de aur (XAU) = 158.0543 RON


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704