Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Craiovean urmărit internaţional prins în timp ce se îmbarca în avion

Ieri, pe Aeroportul Craiova, polițiștii doljeni, în timp ce controlau pasagerii care se îmbarcau în avion, au descoperit un craiovean care era urmărit de către autorităţile judiciare italiene pentru săvârşirea unei infracţiuni contra proprietăţii pe teritoriul acestui stat.
Actualitate 09/21 11:03


Circulație rutieră închisă în zona intersecţiei bulevardului Dacia cu străzile Fraţii Goleşti şi Bariera Vâlcii

Primăria municipiului Craiova anunţă că pentru buna desfăşurare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzii Bariera Vâlcii circulaţia rutieră în zona intersecţiei bulevardului Dacia cu străzile Fraţii Goleşti şi Bariera Vâlcii va fi restricţionată, începând cu data de 20.09.2014, în sensul blocării accesului auto pe strada Bariera Vâlcii.
Actualitate 09/20 11:21


Întreruperi de energie electrică în Oltenia

CEZ Electrica anunță întreruperea furnizării energiei electrice în mai multe localități după cum urmează:
Actualitate 09/20 11:18


Galerie foto - Visul unei nopți de toamnă

Parcul Nicolae Romanescu a fost în această seară gazda unui spectacol inedit. Oficialități locale și sute de craioveni au fost spectatorii comediei „Selfie”, în regia Cristinei Anton și a celui mai vizionat film romanesc din toate timpurile - „Nea Mărin Miliardar”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.
Actualitate 09/19 22:29

Cauta in site:

Video

Drum blocat la Orsova

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 19/09/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4027 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.4182 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6067 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1187 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6481 RON
1 Gram de aur (XAU) = 134.3621 RON


Ultimul număr

Nr 185 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704