Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Elevii școlilor profesionale din Craiova, instruiți de britanicii de la Colegiul Highbury

Reprezentanții Colegiului Highbury din Marea Britanie și-au manifestat interesul în ceea ce privește sistemul educațional din școlile profesionale din Craiova. În urma interesului exprimat de investitorii britanici pentru forța de muncă din Craiova, se încearcă crearea de parteneriate între școlile profesionale din municipiu și Colegiul Highbury.
Actualitate 12:56


Amenzi de peste 11 800 lei pentru nerespectarea regulilor de circulație

Polițiștii sunt din nou în acțiune pe principalele artere ale municipiului Craiova. Aceștia aplică sancțiuni prevăzute de lege pietonilor care traversează neregulamentar și conducătorilor auto care încurcă circulația.
Actualitate 09:45


Aeroportul Craiova primește încă o aeronavă a companiei Wizz Air

Compania aeriană Wizz Air a inaugurat marți, 22 iulie, cea de-a cincea baza operațională deschisă în România, mai exact baza de pe Aeroportul Internațional Craiova. Cu această ocazie compania aduce în Craiova cea de-a doua aeronavă Airbus A320 ce va efectua zboruri către Dormund, Germania, Barcelona, Spania și Roma, Italia începând cu 23 iulie.
Actualitate 07/22 22:07


Atenţionare hidrologică pentru mai multe râuri din ţară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis, azi, o atenţionare asupra fenomenelor care pot avea loc în urma condiţiilor meteo nefavotabile. INHGA mai transmite că intervalul atenţionării începe de azi, la ora 18:00 şi se încheie joi, la ora 06:00.
Actualitate 07/22 15:03

Cauta in site:

Video

PLR și PSD formează USL la Dolj. Tăriceanu își adună susținătorii olteni

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 23/07/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4290 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.2891 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6060 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0665 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6447 RON
1 Gram de aur (XAU) = 138.2713 RONUltimul număr

Nr 182 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704