Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

OlteniaStar – concurs regional pentru adolescenți

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează în perioada 3 -12 noiembrie 2014 cea de-a VI-a ediţie a proiectului OlteniaStar.
Actualitate 16:28


Credincioşii craioveni îşi sărbătoresc duminică Ocrotitorul spiritual

Câteva mii de credincioşi sunt aşteptaţi să participe şi anul acesta la sărbătoarea Ocrotitorului spiritual al municipiului Craiova şi al Catedralei mitropolitane, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Momentele liturgice dedicate evenimentului vor debuta sâmbătă.
Actualitate 15:36


Măsuri de prevenire a incendiilor pentru sezonul rece

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia”al județului Dolj pune la dispoziția cetățenilor o serie de măsuri de prevenire a incendiilor în sezonul rece.
Actualitate 14:44


Cei mai mulți tineri visează să lucreze în vânzări, marketing sau resurse umane

Vânzările, marketing-ul și resursele umane sunt domeniile în care cei mai mulți tineri își doresc să lucreze. Contrar aparențelor, joburile în IT nu sunt atât de căutate pe cât ne-am fi așteptat, în ciuda salariilor destul de atrăgătoare. În acest domeniu, există o mare distanţă de echilibru, atunci când se pun în balanţă cererea şi oferta, reiese dintr-un studiu realizat de site-ul de joburi smartdreamers.com.
Actualitate 14:43

Cauta in site:

Video

Maşina Poştei a fost jefuită în Craiova

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 22/10/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4166 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.4793 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.5822 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0961 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6611 RON
1 Gram de aur (XAU) = 139.4524 RON
Ultimul număr

Nr 188 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704