Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Familiile Răducan și Băltărețu s-au mărit: Larisa și Alina au devenit mămici

Prefectul de Dolj, Nicolae Sorin Răducan, și soția acestuia, Larisa, au devenit astăzi părinți. Șefa Serviciului Programe Locale, Relații cu Presa, Imagine și ONG a adus pe lume, în această dimineață, un băiețel, nașul acestuia urmând să fie președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, așa cum a anunțat chiar deputatul în timpul unei ședințe de partid.
Actualitate 05/29 17:27


Pompierii decolmatează fântânile în Zănoaga

Pompierii doljeni lucrează de zor în satul Zănoaga, comuna Leu, pentru decolmatarea fântânilor care au fost afectate de ploile din ultima perioadă.
Actualitate 05/29 15:07


Biblioteca Judeţeană sărbătoreşte Ziua Internațională a Copilului

Biblioteca Județeană“ Alexandru și Aristia Aman“ îi invită pe micii craioveni pe 1 iunie, orele 10.00 – 18.00, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la Centrul Multifuncțional Romanești unde îi așteaptă cu numeroase ateliere hand-made, de pictură, face-painting și multe alte surprize.
Actualitate 05/29 13:03


Șofer băut și fără permis prins după o urmărire prin toată Craiovița Nouă

Un craiovean de 21 de ani a fost prins, azi-noapte, băut și fără permis după ce polițiștii au fost nevoiți să-l urmărească pe mai multe străzi din Craiovița Nouă. La un moment dat acesta și-a abandonat mașina și a fugit pe jos, însă n-a scăpat.
Actualitate 05/29 11:09

Cauta in site:

Video

Petre Petrescu și Florentin Gust, dați afară din PSD Dolj

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 29/05/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4395 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0409 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.1797 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.2506 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2929 RON
1 Gram de aur (XAU) = 154.7024 RON


Ultimul număr

Nr 213 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704