Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, renovat la standarde europene

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie a fost adus la standarde europene, cu bani alocați de Primăria municipiului Craiova. Valoarea investiției se ridică la 50 de miliarde de lei vechi. Asta face ca acum, după renovări, spitalul să fie, practic, de nerecunoscut. Nimic nu mai aduce aminte de camerele insalubre din urmă cu câțiva ani. Saloanele au fost zugrăvite și dotate cu mobilier nou, grupurile sanitare au fost modernizate, iar la etajul patru s-a montat o instalație profesională de climatizare, întrucât diferențele de temperatură în sezonul cald și în sezonul rece erau foarte mari.
Actualitate 15:27


Între 1-3 noiembrie se va închide circulația rutieră pe mai multe străzi din Craiova

În ziua de 2 noiembrie 2014, orele 20:00 și până pe 3 noiembrie 2014, ora 06:00, se va închide circulația rutieră pe anumite sectoare de drum pentru buna desfășurare a preluării buletinelor de vot.
Actualitate 13:55


SAFIR a început cursurile gratuite de îngrijitori bătrâni la domiciliu

„Școala de antreprenoriat pentru femei cu initiațive responsabile” SV Oltenia și-a deschis porțile pentru primii cursanți. 116 locuri mai sunt disponibile la cursurile gratuite de îngrijitor bătrâni la domiciliu pentru femeile din Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.
Actualitate 13:14


Investitori chinezi interesaţi de avicultura românească

Un grup format din reprezentanţi guvernamentali din provincia Hubei şi oameni de afaceri chinezi, interesaţi să investească în domeniul creşterii păsărilor, se întâlnesc astăzi cu avicultori români din judeţul Vâlcea, membri ai Federaţiei Naţionale Pro Agro.
Actualitate 12:52

Cauta in site:

Video

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, renovat la standarde europene

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 30/10/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4197 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.5094 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6145 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1339 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6657 RON
1 Gram de aur (XAU) = 136.1406 RON
Ultimul număr

Nr 190 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704