Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Cursuri de calificare pentru oltence în cadrul proiectului „Egale pe Piaţa Muncii, Egale în Afaceri”

Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și SC Fight for Education Craiova, implementează proiectul „Egale pe Piaţa Muncii, Egale în Afaceri”, adresat femeilor din regiunea Sud-Vest Oltenia.
Actualitate 15:24


A furat 920 de lei din dispeceratul unei firme de taxi din Craiova

Un minor de 12 ani a furat, vineri după-amiază, din dispeceratul firmei de taxi Romnicon din Craiova, 920 de lei. Polițiștii l-au prins, au recuperat banii și l-au internat la Centru de minori Craiova.
Actualitate 14:36


Doi minori arestați pentru tâlhărie

În acest sfârșit de săptămână au fost depistați și prinși trei minori, cu vârste între 15 și 17 ani, bănuiți de comiterea unei tâlhării, iar în baza probatoriului administrat în cauză doi dintre aceștia au fost arestați preventiv, ieri, pentru 30 de zile.
Actualitate 13:36


Ion Prioteasa va participa la cea de-a 162-a ședință a Biroului CoR

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, totodată vicepreședinte al Comitetului Regiunilor (CoR), va participa miercuri, în Luxemburg, la cea de-a 162-a ședință a Biroului CoR, pe a cărei ordine de zi locul central îl ocupă cooperarea transfrontalieră și programul european INTERREG, mecanism care funcționează cu succes de 25 de ani.
Actualitate 13:22

Cauta in site:

Video

Olguța Vasilescu: Cartierul chinezesc nu este în pericol


Curs valutar

Cursul BNR din 28/08/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4302 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9271 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.0472 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 2.9702 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0813 RON
1 Gram de aur (XAU) = 142.1815 RON
Ultimul număr

Nr 215 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704