Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

S-a făcut plata aferentă ajutorului naţional tranzitoriu către crescatorii de bovine și ovine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 31 martie 2015, a efectuat plata aferentă ajutorului naţional tranzitoriu (ANT) – schema cuplată de producţie în sectorul ovine/caprine pentru anul de cerere 2014, în sumă totală autorizată la plată de 275.617.976,40 lei pentru un număr de 57.954 fermieri
Actualitate 19:17


Serile duhovniceşti „Filocalia“, în Arhiepiscopia Craiovei

Sala de conferinţe a Protoieriei Târgu Jiu Nord găzduieşte în această săptămână, cea de-a XXV-a ediţie a manifestării religioase “Serile Filocalia". Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, de către Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala “Sfântul Irodion de la Lainici” - Târgu Jiu, în parteneriat cu, protoieriile Târgu Jiu Sud şi Târgu Jiu Nord, Liceul Teologic “Sfântul Nicodim” şi Şcoala Populară de Artă.
Actualitate 19:12


Spectacolul „Anthologie dansée de la littérature française”, organizat de UCV

Universitatea din Craiova are deosebita plăcere să vă invite astăzi, 31 martie, la spectacolul „Anthologie dansée de la littérature française”, susținut de studenții Departamentului de Arte din cadrul Facultății de Litere.
Actualitate 17:47


Competiția Cupa presei la tir organizată de Jandarmeria Craiova

Inspectoratului Județean de Jandarmi „Mihai Bravul” Dolj și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova au organizat astăzi, cu ocazia Zilei Jandarmeriei - Cupa Presei la tir, o acțiune ce a devenit deja tradiție.
Actualitate 17:45

Cauta in site:

Video

Competiția Cupa presei la tir organizată de Jandarmeria Craiova

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 31/03/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4098 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.1115 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.0733 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.2260 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2179 RON
1 Gram de aur (XAU) = 155.7917 RONUltimul număr

Nr 206 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704