Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Mai multe intervenții ale ISU în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru două intervenții de asistenţă medicală de urgenţă aeriană și 27 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Actualitate 13:57


Tânăr prins de jandarmi după ce a furat o motocicletă sport

Luni, 1 septembrie, o patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflată pe timpul executării unei acţiuni punctuale în municipiul Craiova, a observat că, pe strada Calea Bucureşti, din Craiova, în zona fostului hotel Jiul, un tânăr împingea o motocicletă, tip sport, de culoare neagră, iar la vederea jandarmilor a dat dovadă de un comportament suspect.
Actualitate 13:49


121 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

Jandarmeria Română, la 1 septembrie 2014, sărbătoreşte 121 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale. Această sărbătoare, de o mare încărcătură emoţională, reprezintă un moment ce ne onorează şi ne bucură deopotrivă, evocând gloriosul trecut şi impresionantul prezent al acestei Arme.
Actualitate 13:29


Constructorii chinezi așteaptă invitația Guvernului României pentru începerea procedurii de dialog competitiv pentru construcţia autostrăzii Piteşti-Craiova

China Communications Construction Ltd., una din cele mai mari firme de infrastructură de transport din China, aşteaptă invitaţia Guvernului României de a începe procedura de dialog competitiv pentru construcţia autostrăzii Piteşti-Craiova, a declarat directorul de dezvoltare al companiei, Hu Bin, precizează Mediafax.
Actualitate 11:55

Cauta in site:

Video

Vasile Blaga, insulte la adresa premierului Victor Ponta

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 29/08/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4126 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.3490 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.5567 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.0857 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6583 RON
1 Gram de aur (XAU) = 138.4389 RON

Ultimul număr

Nr 182 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704