Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Doi tineri în arest pentru tâlhărie și furt calificat

Doi tineri, unul de 18 ani din comuna Castranova și cel de-al doilea de 17 ani, din Craiova, au fost arestați, ieri, pe 30 de zile, pentru tâlhărie și furt calificat. Cei doi sunt acuzați că au furat telefonul unei tinere care mergea pe stradă, cel de-al doilea furt fiind comis în autobuz.
Actualitate 13:47


Craioveancă prinsă circulând cu 97 km/h pe bulevardul Decebal

O șoferiță de 53 de ani, din Craiova, a fost prinsă, ieri, în cadrul unei razii a polițiștilor de la Rutieră, în timp ce circula cu 97 km/h pe bulevardul Decebal. În cadrul acțiunii s-au aplicat amenzi de aproape 9.000 lei.
Actualitate 11:05


Tânăr de 19 ani rănit într-un accident provocat de o șoferiță neatentă

Un tânăr de 19 ani din Craiova a fost rănit azi-noapte într-un accident provocat de o șoferiță de 29 de ani, care nu a acordat prioritate într-o intersecție.
Actualitate 10:46


Ponta a admirat Codul lui DaVinci într-o expoziție a Bibliotecii Aman

Premierul Victor Ponta a admirat, vineri, o impresionantă expoziție de carte organizată de bibliotecarii Bibliotecii “Alexandru și Aristia Aman” la Muzeul de Artă Craiova, acolo unde au avut loc lucrările reuniunii trilaterale România-Bulgaria-Serbia.
Actualitate 04/24 17:18

Cauta in site:

Video

Ponta: Nu întâmplător am ales Craiova

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 24/04/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4136 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0620 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.1466 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.3466 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2656 RON
1 Gram de aur (XAU) = 155.7344 RON
Ultimul număr

Nr 208 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704