Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Militarii Batalionului 20 Infanterie întorși din Afganistan, evaluați psihologic

Militarii craioveni participanţi la misiunea din Afganistan vor fi evaluaţi psihologic de specialişti din Centrul de investigaţii socio-comportamentale, structură înfiinţată anul acesta în subordinea Direcţiei Management Resurse Umane din Ministerul Apărării Naţionale.
Actualitate 20:11


Claudiu Manda : La început de an universitar, s-au alocat mai mulți bani pentru Educație

Președintele PSD, Claudiu Manda a anunțat că la început de an universitar s-a ținut cont de nevoile din sistem, iar Guvernul Ponta a alocat mai mulți bani pentru Educație. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri, s-au făcut transferuri către universități în valoare de 1,8 milioane de lei, s-au alocat 3 milioane de lei pentru cheltuieli cu transportul studenților, iar alte 10 milioane au mers către cheltuieli cu investiții.
Actualitate 16:27


Accident rutier pe Calea București

Ieri, pe Calea Bucureşti din Craiova către bulevardul Decebal s-a produs un accident rutier pe fondul neatenției în urma căruia o persoană a ajuns la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Actualitate 11:54


Nu te poţi numi licean dacă n-ai trecut pe la LicArt!

A început a XIV - a ediție a celui mai mare concurs de arte - LicArt, condus de omul de cultură şi jurnalistul Radu Herjeu. Toți liceeni pasionați de fotografie sau de poezie se pot înscrie și pot câștiga cele mai mari premii.
Actualitate 09:25

Cauta in site:

Video

Deschiderea noului an universitar

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 01/10/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4127 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.4994 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6678 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1243 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6599 RON
1 Gram de aur (XAU) = 136.0189 RON


Ultimul număr

Nr 186 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704