Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Primele probe la tramvai au fost făcute

Primele tramvaie au fost scoase din depoul SC RAT SRL Craiova în noaptea de joi spre vineri pentru probe. Vatmanii au străbătut orașul ore în șir pentru a testa linia de tramvai recepționată în urmă cu puțin timp de reprezentanții municipalității.
Actualitate 04/29 09:09


Ziua Veteranilor de Război, marcată în cimitirul Sineasca

Veteranii de război din județul Dolj au marcat, joi, printr-un ceremonial militar-religios, Ziua Veteranilor de Război. La eveniment au luat parte reprezentanții administrației publice locale.
Actualitate 04/28 18:20


Noi sensuri unice în municipiul Craiova

Comisia de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale a instituit mai multe reglementări rutiere pe câteva artere din municipiul Craiova.
Actualitate 04/28 18:12


Săptămna viitoare se reia circulația tramvaielor

Circulația tramvaielor va fi reluată în Craiova după aproximativ trei ani. SC RAT SRL anunţă reluarea circulaţiei tramvaielor în municipiul Craiova începând cu data de 04 aprilie 2016, călătorii putând beneficia de serviciul de transport electric în program orar normal de funcţionare, între orele 5:00 şi 22:00.
Actualitate 04/28 18:06

Cauta in site:

Video

La Ploieşti, alb-albaştrii speră să câştige primele puncte în deplasare din play-out


Curs valutar

Cursul BNR din 29/04/2016:

1 Euro (EUR) = 4.4774 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9348 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.7369 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1450 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.0843 RON
1 Gram de aur (XAU) = 161.3583 RON

Ultimul număr

Nr 237 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704