Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Piața Mihai Viteazul va fi, timp de trei zile, kilometrul 0 pentru toți iubitorii sportului rege

Începând de astăzi, 3 iulie, Craiova va găzdui meciurile din etapa locală a Cupei Prieteniei Bergenbier, cea mai mare competiție de fotbal între prieteni. Pe terenul special amenajat în Piața Mihai Viteazul, 32 de echipe se vor înfrunta pentru un loc în etapa următoare a competiției care îi va aduce pe jucători mai aproape de marele premiu.
Actualitate 07/03 12:41


Crucea Roșie Română împlinește 139 de ani de activitate umanitară

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește 139 de ani de istorie și activitate umanitară.
Actualitate 07/03 12:37


AIESEC Craiova, de 24 de ani în viețile studenților

AIESEC Craiova împlineşte mâine, 4 iulie, 24 de ani de când există și își lasă amprenta în viețile studenților. Celebrarea va avea loc la Hotel Lido, unde se vor aduna membri, alumni şi parteneri, care vor sărbători împreună trecerea a încă unui an plin de provocări și reușite.
Actualitate 07/03 09:50


Percheziții la mai multe firme și primării din Dolj

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă din cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, au efectuat în data de 02.07.2015 un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj la domiciliile mai multor persoane precum şi la sediile unor instituţii publice (primării), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în rambursări ilegale de T.V.A. şi evaziune fiscală.
Actualitate 07/02 16:17

Cauta in site:

Video

Șantierul de la pista Aeroportului Craiova se va întinde pe 9.000 metri pătrați

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 02/07/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4749 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.0394 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.3062 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1998 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2547 RON
1 Gram de aur (XAU) = 151.2432 RON
Ultimul număr

Nr 215 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704