Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Ziua Națională a României, sărbătorită la Craiova

Instituţia Prefectului- Judeţul Dolj în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, Primăria Municipiului Craiova şi Garnizoana Craiova organizează, marți, 1 Decembrie, o ceremonie militară dedicată celebrării Zilei Naţionale a României.
Actualitate 20:14


„Moș Nicolae Pentru o Zi” la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează evenimentul caritabil „Moș Nicolae Pentru o Zi”, aflat la cea de-a III-a ediție.
Actualitate 13:58


Cercetați pentru conducere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere

În data de 24.11.2015, în jurul orei 10:00, poliţiștii Formațiunii Rutiere Filiași l-au depistat pe L. ILIE, 42 de ani, din Branişte, în timp ce conducea pe strada Profesor Dumitru Voicilă, din localitate un moped fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule şi neînregistrat în circulaţie.
Actualitate 10:55


Peste 100 de autovehiculele înmatriculate în străinătate, verificate de polițiștii rutieri

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova sprijiniți de luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale au organizat în municipiul Craiova, o acțiune pentru verificarea legalității circulației pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Actualitate 10:50

Cauta in site:

Video

Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” și-a premiat participanții la Muzeul Olteniei


Curs valutar

Cursul BNR din 24/11/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4509 RON
1 Dolar SUA (USD) = 4.1773 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.3183 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1269 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.1062 RON
1 Gram de aur (XAU) = 144.3325 RONUltimul număr

Nr 221 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704