Actualitate | „Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern.

01/24/2014, 11:00

 

Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte. Marcăm astăzi un moment de solidaritate și de unitate a poporului român, o dovadă clară a capacității noastre de a construi împreună și de a depăși dificultățile și disensiunile vieții cotidiene, în numele unor idealuri și valori comune. „Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. La nivelul Ministerului Educației Naționale se lucrează, în acest moment, la noile programe de istorie pentru ciclul de învățământ preuniversitar, începând cu clasa a IV-a, până la clasa a XII-a. Acestea vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume. Privind spre viitor și învățând din trecut, datoria noastră față de generațiile viitoare este de a oferi modele de verticalitate morală și dăruire, cinstind și păstrând mereu actuală memoria personalităților care s-au jertfit pentru România și care au făcut totul pentru a înfăptui Unirea.”

 

 

Comentează

Alte articole în Actualitate

Vine iarna! Doljul, vizat de lapoviță și ninsoare

Meteorologii au emis o avertizare meteo valabilă pentru intervalul 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12 pentu precipitaţii mixte, intensificări ale vântului.
Actualitate 10/25 13:04


Ziua Armatei sărbătorită la Craiova

Festivităţile ocazionate de sărbătorirea Zilei Armatei române s-au desfăşurat, astăzi, la Monumentul Eroilor, din cimitirul Sineasca. În prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, a avut loc ceremonialul militar, o slujbă de pomenire şi depuneri de coroane de flori în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă. În urmă cu exact 70 de ani, la 25 octombrie 1944, era eliberată ultima bucată de pământ românesc aflată sub ocupaţie horthystă. Cu această ocazie, pe drapelul de luptă al Brigăzii 2 Infanterie Rovine a fost ataşată emblema de onoare conferită de Statul Major General al Armatei române.
Actualitate 10/25 13:30


Percheziții la comercianții de „fier vechi”

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Secţiei de Poliţie 4 Craiova şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, împreună cu comisari din cadrul Garzii de Mediu Dolj, au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor din domeniul gestionării deşeurilor industriale reciclabile.
Actualitate 10/24 16:06


Minor cercetat pentru furtul unui telefon mobil

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, au fost sesizați de către G. Maria, 19 ani, din comuna Sămărineşti, jud. Gorj, elevă în cadrul unei unităţi de învăţământ din Malu Mare, cu privire la faptul că persoane necunoscute, profitând de neatenția sa, i-au sustras, în timp ce se afla în incinta unităţii de învăţământ, un telefon mobil.
Actualitate 10/24 15:16

Cauta in site:

Video

Se întețește lupta electorală: un psd-ist bătut de viceprimarul din Daneți

Festivalul ,,ADRIAN PAUNESCU''

Curs valutar

Cursul BNR din 24/10/2014:

1 Euro (EUR) = 4.4209 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.4967 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 5.6049 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.1159 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 3.6645 RON
1 Gram de aur (XAU) = 138.3992 RON
Ultimul număr

Nr 188 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704