Eveniment | Bucureştenii vor da, din nou, nas în nas cu minerii. De această dată sindicaliştii lui Marin Condescu au anunţat că protestează împotriva conducerii Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

de Radu Stroe
05/03/2013, 00:09

 

 

Sindicaliştii spun că sunt în pragul disperării din cauza politicilor discriminatorii împotriva Complexului Energetic Oltenia. De altfel, CEO se confruntă cu o situaţie fără precedent din cauza lispei de energie. La începutul săptămânii, CEO livra doar puţin peste 600 de MW în sistemul naţional în timp ce jumătate din energie ţării era furnizată de Hidroelectrica. Aşa s-a ajuns ca acum, timp de 13 zile, peste 14.000 de angajaşi să fie în concediu forţat ca urmare a lipsei comenzilor de energie. Marin Condescu susţine printr-un comunicat de presă că ANRE sabotează producţia de energie: „ Având în vedere politica energetică practicată de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, de sabotare şi falimentare a producţiei de energie din România şi, implicit, a economiei, Federaţia Naţională Mine Energie organizează acţiuni de protest, începând cu 14 mai 2013, până la adoptarea unei strategii în domeniul energetic pe termen mediu şi lung, având la bază criterii reale de concurenţă, cu efecte benefice (atât economice, cât şi sociale) pentru economia României, pentru populaţie şi consumatorii captivi - singurul mod viabil de relansare a activităţii economice în România”, se anunţă în comunicat. Pcihetările vor începe cu câte o sută de oameni în perioada 14-20 mai iar pe 24 mai sediul ANRE va fi pichetat de 5000 de sindicalişti din C.E.Oltenia şi se va întrerupe activitatea timp de două ore  în intervalul (1300 - 15°°) în toate unităţile C.E.Oltenia, cu participarea a 10.500 de salariaţi şi cu asigurarea funcţionării la minim â instalaţiilor energetice. 

Comentează

Alte articole în Eveniment

Proces amânat din cauza... decesului unuia dintre inculpați

Judecătorii Curții de Apel Craiova au amânat soluționarea apelului declarat de doi craioveni condamnați la câte 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală din cauza... decesului unuia dintre inculpați.
Eveniment 05/21 00:12


Craioveanul care l-a tăiat pe Dragoș Țăndărescu la piscină, la judecată pentru tentativă de omor

Craioveanul Constantin Sorinel Marcu, cel care l-a înjunghiat în luna august a anului trecut, la Piscina Plazza Summer Club din Craiova, pe Dragoș Țăndărescu, a fost trimis în judecată, în lipsă, pentru tentativă la omor.
Eveniment 05/14 00:05


Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal C.S.U. Craiova – C.S.M.S. Iași

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi ai societăţii specializate de pază şi protecţie, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.U. Craiova – C.S.M.S. Iași, care va avea loc sâmbătă, 09 mai, pe stadionul Extensiv, din Craiova, începând cu ora 17.00. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad de risc mediu.
Eveniment 05/08 14:16


Evazioniștii de la „Zahărul” Corabia își așteaptă sentința

La mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a unui număr de 18 inculpați din judeţele Dolj şi Olt, într-un dosar de amploare vizând o evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 4,5 milioane de euro, judecătorii de la Tribunalul Dolj au amânat, din nou, luarea unei decizii.
Eveniment 05/06 23:59

Cauta in site:

Video

Cârţu: „Avem doar varianta victoriei la Piatra Neamţ”

Proiect ,,Eco Pescar, promovarea ecoturismului in localitati riverane Dunarii''

Curs valutar

Cursul BNR din 22/05/2015:

1 Euro (EUR) = 4.4483 RON
1 Dolar SUA (USD) = 3.9765 RON
1 Lira sterlina (GBP) = 6.2262 RON
1 Dolar canadian (CAD) = 3.2600 RON
1 Franc elvetian (CHF) = 4.2731 RON
1 Gram de aur (XAU) = 154.9510 RON

Ultimul număr

Nr 213 - Deschide PDF


Redacția LUPA

Ziar editat de SC PROTECT NPG SRL Craiova, Dolj
Adresa: Fratii Golesti, nr.12, Craiova, Dolj

Fondator: Cătălin Găgeatu

Redactor șef: Anca Ochianu
email: anca.ochianu@lupamea.ro
tel: 0767.302.668

Contact:
email: redactia@lupamea.ro
tel: 0251.453.704