Administraţie
USR nu-l mai vrea pe Tănăsescu la RAT

Consilierii USR-PLUS au anunțat că vor vota împotriva desemnării lui Tănăsescu Marcel în funcția de administrator al RAT Craiova și vor propune amânarea desemnării unui nou administrator până când nu se va organiza un concurs public, anunțat în presă și până nu va fi clar cine face selecția și pe baza căror criterii, așa cum este prevăzut în lege. 

"Azi se va vota în sedința Consiliului Local Craiova desemnarea dlui. Tănăsescu Marcel în funcţia de administrator al RAT Craiova SRL pentru 4 ani.

În ședința din data de 15 decembrie a anului trecut, mandatul dlui. Tănăsescu a fost prelungit de urgență. Urgenţa introducerii pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local a fost justificată prin obligativitatea asigurării continuităţii managementului RAT Craiova SRL. 

Din acel moment până în prezent, Administrația Craiovei a avut timp pentru a demara un proces transparent și meritocratic pentru desemnarea unui nou administrator prin concurs.
Acest lucru nu s-a întâmplat, justificarea fiind faptul că RAT Craiova este un SRL și din această cauză nu s-ar afla sub incidența OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Din acest motiv consilierii Alianței USR PLUS vor vota împotriva desemnării dlui. Tănăsescu și vor propune amânarea desemnării unui nou administrator la RAT Craiova până când nu se va organiza un concurs public, anunțat în presă și până nu va fi clar cine face selecția și pe baza căror criterii, așa cum este prevăzut în lege.

În plus, ne dorim ca obiectivele pe care le va avea noul administrator să fie atât cantitative, cât și calitative, astfel încât să avem premisele unei administrări eficiente, în interesul cetățeanului.

De asemenea opinăm că domnul Tănăsescu nu ar trebui să se ocupe de administrarea acestei societăți, întrucât acesta a mai ocupat în trecut această funcție, rezultatele putând fi văzute în calitatea slabă a transportului în comun din Craiova", se arată în postarea celor de la USR-PLUS. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.