Administraţie
Se continuă modernizările de la Spitalul “Victor Babeș”

Municipalitatea craioveană continuă modernizările în unitățile medicale aflate în subordinea Consiliului Local Municipal Craiova, în această perioadă fiind făcute investiții importante la Spitalul “Victor Babeș”. Astfel, în urmă cu două zile au început lucrări de reabilitare a cantinei și spălătoriei din incinta acestui spital.

Viceprimarul Craiovei Adrian Cosman, în a cărei responsabilitate se află unitățile medicale ce se află în subordinea Consiliului Local Municipal Craiova, susține că Executivul Primăriei își dorește ca investițiile realizate până în prezent să aibă continuitate. “Ne dorim să le oferim craiovenilor acces la servicii de calitate, iar investițiile noastre să le aducă pacienților condiții europene. Prin urmare, în continuarea investițiilor făcute la Spitalul Victor Babeș, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea cantinei și blocului alimentar, dar și a spălătoriei. Totoadată,pe Axa 3.1b, întreaga clădire în care și desfășoară activitatea această unitate medicală va fi anvelopată termic”, a explicat viceprimarul Adrian Cosman. Acesta a mai spus că de reabilitare termică beneficiază și Secția de Bolnavi Cronici de la Melinești a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, acolo unde în vară au fost finalizate lucrările de modernizare. Cosman susține că, după obținerea premiului de excelență în sănătate oferit în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, municipalitatea dorește păstrarea bunei tradiții a investițiilor în domeniul sanitar, astfel că în 2018 vor fi achiziționate pentru spitalele craiovene. “Anul viitor dorim să cumpărăm un computer tomograf dar și mai multe aparate de radiolgie. Totodată, în această perioadă se află în derulare o licitație pentru achiziția de ambulanțe la Spitalul Filantropia”, a mai precizat Adrian Cosman.

Premiu pentru infrastructură în sănătate

Pe 6 noiembrie, la Ateneul Român, Asociația Municipiilor din România a acordat premii de excelență celor mai performante primării din țară, iar Primăria Municipiului Craiova a primit Premiul de Excelență în Sănătate. Craiova este singurul oraș din România care a reușit după revoluție, cu bani din bugetul local, să ridice un spital nou. “Craiova a câștigat Premiul de Excelență în Sănătate, din partea Asociației Municipiilor din România, ca urmare a faptului că, în acest oraș, s-a construit cel mai mare spital din România, după 1989. Da, la Craiova nu s-a construit doar cel mai frumos stadion, ci și cel mai mare spital”, a declarat fostul edil al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, inițiatorul investiției, la câteva minute după premierea Primăriei Craiova cu titlul de Excelență în Sănătate. “Pentru noi este o mare onoare să primim acest premiu. Acordarea acestui premiu nu ar fi fost posibilă fără viziunea fostului edil, dna. Lia Olguța Vasilescu, continuată de dl. Primar Mihail Genoiu, viziune care a dus la realizarea unui spital municipal nou în Craiova şi reabilitarea celorlalte unități medicale aflate în subordinea Primăriei Municipiului Craiova. Faptul că am fost dați exemplu în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România pentru infrastructura din domeniul sanitar, arată că ne aflăm pe un drum bun, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure şi să ne motiveze să continuăm în aceeaşi notă”, a declarat viceprimarul Craiovei Adrian Cosman, pe scena de la Ateneul Român.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.