Administraţie
Mihail Genoiu: “Vom merge foarte puternic pe reabilitarea străzilor”

Primarul interimar al Craiovei Mihai Genoiu, împreună cu echipa din Primăria Craiova, lucrează în aceste zile la proiectele care vor fi finanțate din bugetul anului 2017. Cele mai importante investiții sunt finalizarea lucrărilor de la Spitalul Filantropia, stadionul “Ion Oblemenco” dar și reabilitarea mai multor străzi din Bănie.

Primarul interimar al Craiovei Mihail Genoiu și-a trasat deja primele priorități pentru prima parte a anului 2017, însă principala problemă a acestuia este ca toți locuitorii orașului să nu aibă de suferit în perioada de iarnă. “În primul rând trebuie să asigurăm orașul că nu va fi afectat de zăpezi, de polei, de niciun fel de intemperii și nu vor avea de suferit craiovenii, nu va fi afectată circulația pe străzile din municipiul Craiova. Este alertă maximă la nivelul instituțiilor”, a explicat, pentru Lupa, Mihail Genoiu.

Edilul Craiovei se află, în aceste zile, între ciocan și nicovală. El trebuie să fie mediatorul între societatea de Salubritate din subordinea Consiliului Local Municipal Craiova și firma care administrează groapa de gunoi în problema taxei de salubrizare a cărei reglementare cade în sarcina municipalității. “Am dat o importanță maximă acestei taxe de salubritate, de salubrizare care a pus pe jar societatea Eco Sud, operatorul de la groapa de gunoi. În cursul săptămânii viitoare, în ședința de Consiliu Local va fi desemnată o persoană care să reprezinte autoritatea locală în Adunare Generală a societății de salubritate pentru a stabili modalitatea în care această taxă va fi colectată, în ideea că ea va fi suportată de generatorii de deșeuri. Vor trebui să stabilească procedura prin care se încheie un act adițional între Salubritate și Eco Sud și la fel Salubritatea cu persoanele fizice și juridice din interiorul orașului”, a explicat Genoiu.

 

Se lucrează pe șantiere în ciuda vremii

Lucrările la corpul nou al Spitalului Municipal Filantropia avansează deși iarna nu permite executarea acestora la exterior. „Vom face cât de curând o vizită la Spitalul Filantropia pentru că lucrurile acolo se derulează într-un ritm foarte intens. La interior se lucrează destul de puternic. Vrem să vedem și să luăm măsuri în privința parcaărilor, a circulației în zonă. Avem câteva variante pe care o să le supunem dezbaterii comisiei de sistematizare”, a mai precizat Mihai Genoiu. Primarul interimar susține că în această perioadă unitățile din subordinea municipalității craiovene își creionează bugetul pentru anul 2017. “Bugetul este în discuții, nu aș vrea să vă dau niște date la ora actuală pentru că nu sunt suficient de clare. Oricum vom merge foarte puternic pe reabilitarea străzilor și mai ales străzile de la periferie. Se va derula în cursul anului 2017 un acord, va fi o licitație pentru un acord cadru de reparație străzi pentru că așa cum am avut cele 12 străzi, lucrările la ele apropiindu-se de sfârșit. Acordul va cuprinde foarte multe străzi din periferie. Se vor continua reparațiile de străzi în toate zonele, se va bugeta finalizarea Spitalului Filantropia, se va bugeta cota de finanțare de la stadion și suprize pe care o să vi le dezvăluim la vremea respectivă”, a mai subliniat primarul.

De asemenea, acesta a mai precizat faptul că municipalitatea craioveană ia în calcul preluarea șantierului cartierului chinezesc pentru continuarea lucrărilor.

“Una din poziții va fi și o bugetare pentru preluarea investițiilor de la chinezi, în condițiile în care se va ajunge la concluzia că trebuie reziliat contractul”, a precizat Mihail Genoiu. Primarul interimar al Craiovei a mai susținut că în 2017 va fi scos la licitație și proiectul tehnic pentru reabilitării imobilului în care funcționează Colegiul “Carol I” și Opera Română din Craiova.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.