Administraţie
Mihail Genoiu: “Ne ocupăm de organizarea unui eveniment inaugural pentru stadion”

Municipalitatea craioveană pregătește intens evenimentul ce va marca inaugurarea noii arene sportive din Bănie. Noul stadion va trece în perioada următoare prin recepția finală a lucrărilor solicitată de constructor către Compania Națională de Investiții, însă cel mai mare hop îl reprezintă obținerea autorizației de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, susține că municipalitatea craioveană așteaptă finalizarea recepției final a lucrărilor la noul stadion din Bănie, urmând ca arena să intre în patrimoniul Primăriei Craiova. Abia după finalizarea acestor etape se va solicita și autorizația de funcționare din partea ISU Oltenia. “Așteptăm să înceapă recepția la stadion. Așteptăm să vedem cum evoluează recepția pentru că imediat după ce aceasta se finalizează, trebuie solicitată autorizația de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia. Este un obiectiv care nu are cum să funcționeze fără acest document pentru că dimensiunile și ceea ce se poate întâmpla acolo este obligatoriu să fie autorizat. Și noi ne ocupăm de organizarea unui eveniment inaugural pentru stadion, avem bugetat încă de la începutul anului această sumă alocată pentru evenimentul de inaugurare a stadionului și deja prospectăm piața ca să vedem la ce ne fixăm pentru a organiza acest eveniment. Cei de la club trebuie să stabilească meciul inaugural pentru a cupla evenimentele, din punctul meu de vedere consider că este bine ca ele să se lege, să fie organizate în aceeași zi”, a declarat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Solicitări din toată țara

Edilul Craiovei susține că mai multe persoane din viața publică din România se interesează de modalitatea de a intra în posesie a unui bilet sau mai multe pentru evenimentul de inaugurare a noii arene. “Sunt foarte multe solicitări, oameni cu care poate nu ai mai vorbit de ani de zile sună și întreabă când va fi evenimentul inaugural, cum va fi, de unde își pot cumpăra bilete, cum fac să aibă și ei un loc în ziua inaugurării”, a explicat Mihail Genoiu.

Avem ofertanți pentru reparații de străzi

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, susține că municipalitatea așteaptă finalizarea licitației pentru acordul cadru de reparații străzi ce ar trebui modernizate începând cu 2018. “Pentru acordul cadru pentru reparații străzi s-a terminat perioada pentru depunerea ofertelor, sunt destul de multe oferte. Spre deosebire de alte licitații aici au fost ofertanți, fiind acum în perioada de adjudecare. Să sperăm că anul acesta vom avea câștigătorul și vom putea demara și partea de proiectare pentru un pachet de străzi cu care să începem anul viitor, în condițiile în care ne dorim ca acordul vechi să se finalizeze anul acesta. Ar mai rămâne doar trei străzi ca acesta să fie închis”, a declarat Mihail Genoiu.

S-a încheiat prima licitație pentru stadionul de atletism

Municipalitatea craioveană pare să îi dea de cap proiectului de realizare a stadionului de atletism, împotmolit în regulamentele Federației Internaționale de Atletism. Astfel că, printr-o licitație publică a fost stabilit un consultant care să ofere proiectanților soluții tehnice în conformitate cu solicitările FIA. “S-a semnat contractul pentru asistența tehnică la stadionul de atletism cu un specialist în regulamentele Federației Internaționale de Atletism și are termen de 20 zile. După ce se va preda această documentație de către specialistul FIA se va scoate din nou la licitație stadionul cu reglementările care i-au speriat pe ofertanți în prima fază”, a explicat, pentru Lupa, Mihail Genoiu.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.