Administraţie
Mai mulți bani pentru modernizarea drumului Craiova-Cetate

Vineri, 17 mai, într-o şedinţă extraordinară ,consilierii județeni doljeni au votat o hotărâre prin care se actualizează indicatorii tehnico-economici ai proiectul „Modernizare DJ 552, Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Unirea – Cetate (km 4+200 – km 71+771). De asemenea, a fost aprobată valoarea totală, actualizată, a proiectului, în valoare de 234.692.016 (inclusiv TVA).

După ce în luna februarie, Consiliul Județean Dolj a început procedura de achiziție publică pentru contractul de modernizare a DJ552, Craiova-Cetate, autoritățile au realizat că valoarea înițială estimată  este mai mică decât prețurile actualei ale pieței. Astefel, doi dintre ofertanții interesați de procedură , au comunicat că, deși intenționau să depună oferte, au renunțat din cauza creșterilor prețurilor pentru manoperă, materiale de construcții și combustibil. Ca urmare a acestei situații, pentru a se relansa acest proiect cu finanțare nerambursabilă, s-a solicitat proiectantului o actualizare, avînd în vedere creșterile de pe piața construcțiilor.  Diferența care a rezultat, o creștere de 65.336.901 de lei, trebuie să fie asigurată de către Unitatea Administrativ-Teritorială județul Dolj pe parcursul implementării proiectului, respectiv până în anul 2021.

„Este vorba de un drum care are cu siguranţă nevoie de modernizare, de o sumă importantă de bani, despre care am crezut la acea vreme că este îndestulătoare, respectiv 37 de milioane de euro. Doar că dar la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, iar specialiştii în domeniu ne-au spus că proiectul este subevaluat, pentru că, între timp, preţurile au luat-o razna, la bitum în mod special, unde s-au dublat. Salariile muncitorilor au ajuns la 3.000 de lei şi atunci am făcut eforturi mari, am ajuns la un proiectant care şi acesta s-a dat peste cap să refacă repede toate calculele şi a ajuns la o sumă de 13,5 milioane de euro pe care trebuie să o adăugăm. Acum, acest drum costă 50 de milioane de euro. Vom relua licitaţia pentru a putea începe cât mai rapid execuția la acest drum,a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.