Administraţie
Ion Prioteasa: “Săptămâna viitoare se semnează contractul pentru aducțiunea Isvarna-Craiova”

Ion Prioteasa, președintele Consilului Județean Dolj, a anunțat că săptămâna viitoare va fi semnat contractul sistemului de aducțiune Isvarna-Craiova, cel mai mare sistem de aducțiune din România. Valoarea proiectului va ajunge la 445 milioane de euro și 85% din sume provin din fonduri europene.

Reuniți într-o ședință de îndată, consilierii județeni doljeni au votat un proiect de hotărâre privind cofinanțarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj. Consilulul Județen Dolj va participa la cofinanțarea proiectlui cu suma totală de 1.222,77 mii lei, adică 2% din valoarea investițiilor aferente CJ Dolj. “Acest proiect este cel mai mare proiect pe care l-a avut vreodată județul Dolj, adică un proiect care ajunge la 445 milioane de euro. Ne apropiem de final și după ce toate cele 23 de UAT-uri vor da o hotărâre de consiliu, credem că săptămâna viitoare va fi momentul când vom semna contractul pentru acest mare proiect. Vom avea pe o aducțiune de apă de la Isvarna de 96 de kilometri și vom avea reparația conductei vechi,de 28 de kilometri. De asemenea, 23 de localități din județul Dolj beneficiază de apă. Pot să vă spun că municipiul Craiova va avea 222 milioane de euro, comuna Cârcea 8,7 milioane, comuna Malul Mare 4,9 milioane, Bucovăț 3,2 milioane, Breasta 5,5 milioane, Ghercești 6,3 milioane, Mischii 4,9 milioane de euro, Ișalnița 1,7 milioane, Șimnicul de Sus 6,1 milioane, Coțofenii din Dos 2,1 milioane, Maglavit 11,2 milioane de euro, Calafat 9,8 milioane, Poiana Mare 7,9 milioane, Băilești 1,1 milioane, Dăbuleni 8,9 milioane și Consiliul Județean 10,8 miliaone de euro. Practic, noi vom avea acoperit circa 59% din populația totală a județului Dolj și vor beneficia aproape 400.000 de locuitori.

Înainte de 89’, lumea s-a lăudat foarte mult cu aducțiunea de apă de la Izvarna, ca fiind una dintre cele mai mari realizări, dacă nu cea mai mare. Același lucru probabil va fi și acum când Craiova și celelalte localități vor avea apă de izvor, apă de la munte- la robinetele din casele fiecăruia. Drumul este în continuare destul de lung. Drumul va însemna destul de multe opinteli pentru că în continuare sunt bani de plătit, pentru că în afară de banii care vin de la Uniunea Europeană, Comunitățile Locale, Consiliul Județean, Compania de Apă- în mod special, va trebui să facă eforturi deosebite, să-și obțină bani, să-și plătească aceste cofinanțări”, a explicat Ion Prioteasa.

Întregul proiect legat de Firul II de aducţiune de la Isvarna trebuie implementat până în anul 2023.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.