Administraţie
Întâlnire la CJ Olt: Parteneriat pentru siguranța elevilor

Ieri, 28 aprilie 2021, la inițiativa Consiliului Județean  al Elevilor Olt, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat o întâlnire în vederea identificării problemelor cu care se confruntă elevii și găsirii unor soluții pentru rezolvarea acestora.

Întâlnirea a fost găzduită de Consiliul Județean Olt, prin vicepreşedintele autorităţii publice, și au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță ȘcolarăCompartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, serviciilor de ordine publică și rutier, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Olt, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Olt, dar și câte un reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, Poliției Locale SlatinaDirecției Generale de Asistență Socială şi Protecţie Copilului Olt și Agenției Naționale Antidrog.

 

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme precum prevenirea și combaterea fenomenului de bullying și a agresiunilor fizice în şcoli, siguranța transportului elevilor, traficul de droguri/fumatul în incinta unităților de învățământ,  absenteismul școlar, dar și alte probleme ce țin de siguranța școlară.

 

Întâlnirea s-a dovedit foarte utilă, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Olt expunând punctual problemele întâlnite în rândul elevilor.

 

Discuțiile au fost interactive,  toți participanții căutând cele mai bune soluții pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă în rândul elevilor și pentru prevenirea generării  unor probleme în unitățile de învățământ.

 

Mulțumim tuturor participanților pentru implicare și felicităm reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor pentru inițiativă. Cei șase elevi participanți la întâlnire au reușit să impresioneze audiența prin tenacitate, cunoștințele din sfera penală și contravențională și coerența expunerii punctelor de vedere. Sunt modele demne de urmat! Felicitări copii!

 

Așa cum a menționat un reprezentant al Consiliului Județean al Elevilor "trebuie să continuăm  această colaborare pentru a ne îndeplini misiunea, aceea de a proteja elevii. "

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.