Administraţie
Genoiu vrea să finanțeze construirea primului bloc din cartierul chinezesc

Municipalitatea craioveană intenționează să finalizeze lucrările din cartierul chinezesc din bugetul local, investiția urmând a fi făcută pe loturi, astfel încât să nu rămână blocați foarte mulți bani în construcția blocurilor. Primii beneficiari ai locuințelor vor fi militarii din Garnizoana Craiova, ei având întâietate, conform înțelegerii dintre municipalitate și Ministerul Apărării Naționale.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, își dorește ca autoritatea locală să profite de investiția chinezilor din cartierul de locuințe de pe strada Caracal, dorind să continue lucrările în regie proprie. Astfel, în bugetul de anul viitor vor fi prevăzuți bani pentru o primă investiție aici, urmând ca la finalizarea primelor apartamente acestea să fie vândute, iar banii reinvestiți. “Lucrăm intens pentru posibilitatea de a bugeta anul viitor construcția primului bloc din cartierul chinezesc, cu fonduri proprii de la Primărie pentru vă vrem să derulăm această investiție pe legea 114, a locuițelor sociale. Vor fi locuințe cu prețuri reduse, însă investiția este ușor de ținut de municipalitate atâta timp cât discutăm despre tronsoane mici, blocuri. Și, ținând cont de faptul că orice sumă investită, în câteva luni se reîntoarce pentru că apartamentele se vor vinde, banii vor fi reinvestiți și se va continua procesul de construcție”, a precizat, pentru Lupa, primarul Mihail Genoiu.

 

Primele apartamente, tot către MApN

Edilul Craiovei va respecta înțelegerea pe care municipalitatea craioveană o are cu Ministerul Apărării Naționale și primele apartamente vor fi puse spre vânzare către craiovenii care fac dovada că lucrează în cadrul acestui minister. “Primele blocuri vor fi vândute către cadrele Ministerului Apărării Naționale și cu ocazia asta facem și verificare la MapN pentru a vedea câte solicitări mai au în vigoare și câte o să mai mențină”, a mai subliniat Mihail Genoiu.

Conform vechiului proiect al cartierului chinezesc, pe strada Caracal ar trebui construite 35 de blocuri, cu câte zece etaje şi penthouse în formă de pagodă. Apartamentele cu două camere ar trebui să aibă o suprafaţă cuprinsă ȋntre 65-76 de metri pătraţi, iar preţurile ar fi trebuit să fie cuprinse ȋntre 29.000–37.000 de euro, iar apartamentele cu 3 camere ar fi trebuit să aibă o suprafeţe cuprinse ȋntre 99 - 129 de metri pătraţi, iar preţul anunţat a fost de 44.000 până la 57.000 euro.

 

Bani de lucrări din fonduri europene

Municipalitatea craioveană intenționează ca multe dintre investițiile preconizate în 2018 să primească finanțare din fondurile europene, unul dintre proiectele pentru care se dorește depunerea unui cereri de finanțare este achiziționarea de autobuze noi și tramvaie. “Suntem în stadiu destul de avansat tot înseamnă proiecte europene, avem aprobată strategia și planul de mobilitate de către ADR, am primit viza favorabilă pentru ele. Avem încărcat pe SEAP proiectarea pentru 29 de blocuri, pentru primele nouă blocuri au fost și adjudecat proiectantul și e lucrează la proiectare și sperăm că spre sfârșitul anului să avem o mare parte din lucrări executate și să trecem la depunerea la ADR pentru contractul de finanțare. În față destul de avansată este pe SEAP, are deschidere pe 12 decembrie, reabilitarea termică la Spitalul <>. S-a adjudecat proiectarea pentru Casa Rusănescu, a fost finalizată evaluarea, există câștigător pentru proiect și sperăm ca până la finele anului să avem acest document. Această casă, monument istoric, va deveni Muzeul Personalităților Craiovei unde sperăm să îl obținem cât mai repede ca și finanțare, ca și execuție (...) Foarte avansate sunt fișele tehnice pe Axa 4.1. Acolo unde sunt mijloacele de transport și reabilitarea liniei de tramvai. S-a scos la licitație și este în perioada de evaluare, în jur de 18 decembrie este termenul limită de depunerea ofertelor pentru studiu de oportunitate pentru total necesarul de mijloace de transport în comun. Acolo avem noi prinse 90 de autobuze noi și 18 tramvaie. Pe baza acestor fișe tehnice, vom depune mai departe la ADR cererea de finanțare pentru primele 30 autobuze și nouă tramvaie. Noi am optat pentru o variantă hibrid”, a precizat, pentru Lupa, Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.