Administraţie
Cum a câştigat licitaţia pentru prepararea hranei pacienţilor SJU Craiova o firmă ce nu are autorizaţie sanitar-veterinară?

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Dolj au închis temporar activitatea firmei care asigură masa blonavilor Spitalului Județean de Urgență Craiova, după ce au constatat, în urma unui control că, surpriză, aceasta nu deținea autorizație sanitar-veterinară. Ansamble Catering& Services Srl, din Otopeni, a reușit să câștige licitația pentru a livra hrana pacienților internați în cel mai mare spital din Oltenia, deși nu avea autorizație DSV.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Dolj au decis să suspende activitatea societăţii comerciale care a câştigat licitaţia pentru atribuirea contractului de asigurare servicii de catering pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Asamble Catering &Services SRL după ce au constat că această nu deţine autorizaţie de funcţionare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. “Au depus cererea de autorizare, dar nu aveau dosarul complet. I-am trimis să vină cu toate documentele. Au fost făcute controale luni şi marţi, nu au autorizaţie. Au primit 10 mii de lei amendă şi a fost suspendată activitatea până obţin autorizaţia”, a declarat Costică Retea, director adjunct al DSV Dolj. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Dolj au aflat din presă de situaţia existentă, susţinând că nu există probleme cu furnizarea hranei pentru pacienţi, având în vedere că societatea câştigătoare a subcontractat serviciile. Însă, suspect este faptul că Asamble Catering &Services SRL a câştigat un contract de peste 10 milioane lei fără ca reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova să solicite acestei societăţi toate documentele de calificare, printre care şi autorizaţia sanitar-veterinară a punctului de lucru unde este pregătită hrana pacienţilor.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.