Actualitate
Weekend cultural, pentru toate gusturile, în Cetatea Băniei

Primăria Municipiului Craiova împreună cu instituțiile de cultură din subordine vă invită la un weekend de neuitat. Primii care dau startul sunt artiștii Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”, care își așteaptă spectatorii în seara de joi, 18 iunie, începând cu ora 19.00, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, ca să povestească, în ritmuri tradițional-folclorice, cum este ...Ca la noi, ca la olteni.

Vineri 19 iunie, violonistul Octavian Gorun și pianista Corina Stănescu invită melomanii la o călătorie muzicală inedită, intitulată “De la clasic la contemporan”, sub cupola aceluiași spațiu generos - Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu. Reuniți sub numele “Duo Classic”, cei doi soliști ai Filarmonicii Oltenia Craiova dau viață unor pagini muzicale celebre, pornind de la “Vara” din “Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi până la “Balada” lui Ciprian Porumbescu și “Por una Cabeza” de Carlos Gardel.

 

Călătorul intergalactic își va face apariția sâmbătă, 20 iunie 2020, la ora 17:00, pe esplanada Teatrului pentru copii și tineret Colibri, ajutat să intre în lumea poveștilor de actorii Marin Fagu, Alis Ianoș, Geo Dinescu, inițiatorii proiectului și creatorii acestui spectacol de teatru de umbre pentru toate vârstele.

 

Tot sâmbătă, dar începând cu ora 20.00, ne revedem la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu, pentru a urmări cu sufletul la gură spectacolul Gala Dor de Operă în interpretarea de excepție a artiștilor Operei Române Craiova: Renata Vari, Mariana Bulicanu, Noemi Modra, Bogdan Mihai, Ioan Cherata, Daniel Cornescu, Laurențiu Nicu, alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.

 

Duminică, 21 iunie 2020, la ora 11:00, actorii Geo Dinescu și Marin Fagu de la Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri aduc Profesorul distrat în Parcul Romanescu, la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu.

Ca la noi, ca la olteni, doar un profesor distrat poate explica, intergalactic, într-un singur weekend, ce înseamnă dorul de operă ... de la clasic la contemporan, cu respectarea măsurilor de distanțare.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.