Actualitate
Voluntarii de la Aman au fost și ei cândva cursanți

Mai mulți tineri craioveni și-au dorit să nu stea degeaba în vacanță și s-au oferit voluntari pentru a se juca la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” împreună cu preșcolarii și școlarii care s-au încris în proiectul “Biblioteca din vacanță”.

Teodora Olariu doar ce a terminat clasa a VIII-a, a susținut Examenul de Evaluare Națională și a fost acceptată la Colegiul Național “Frații Buzești” Craiova. Până va începe cursurile de liceu, craioveanca s-a oferit voluntar la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, predându-le cursanților desen. “Am vrut să fiu voluntar încă din clasa a V-a când am fost la ultimul atelier și am auzit niște fete cae treceau într-a opta spunând că de la anul or să fie și ele voluntare. De atunci am rămas cu ideea că atunci când voi ajunge în clasa a IX-a o să fiu voluntară aici. Din clasa I până într-a cincea am venit în fiecare vară la atelierele organizate la bibliotecă. Este extaordinar să lucrezi cu copiii, îi iubesc”, povestește tânăra. O viitoare învățătoare se află la “catedră” alături de Teodora, Maria Popescu fiind și ea încântată să lucreze cu cei mici. “Este vorba de copii și fiind la școală pe un profil pedagogic sunt deja familiarizată cu lucrul acesta cu școlari și peșcolari, dar am vrut să îmi și îmbunătățesc activitatea și să mă obișnuiesc din ce în ce mai mult cu ei. O să lucrez de acum încolo în domeniu, o să le predau. Sunt primul anul voluntar la bibliotecă, da am mai fost implicată și în activități cu bătrâni. Sunt voluntar la ora de desen și m-am bucurat foarte mult că au reușit să scoată niște lucrări foarte frumoase despre familia lor. În fiecare săptămână ne-am propus câte-o temă, familie, animalul preferat, vară, despre începerea școlii. Noi nu ne-am dorit ca ora noastră să decurgă ca una obișnuită de la școală și am încercat să le explicăm faptul că suntem mai mult prieteni și ne jucăm împreună”, a povestit Maria.

 

Cum ne spălăm corect pe dințișori

Anul acesta, copiii care s-au înscris la cursurile proiectului “Biblioteca din vacanță” pot afla că stomatologul este prietenul celor mici și că afecțiunile pot fi tratate cu instrumente pe care le și pot atinge în cadrul atelierului de Igienă dentară. “Este primul an pentru noi, pentru Societatea Studențilo Stomatologi când ne alăturăm proiectului și suntem foarte bucuroși că am putut să fim parteneri în proiect. Micuții cursanți au vârste între cinci și zece ani. Le povestim în primul rând de ce este important să meargă la medicul stomatolog, cât este de important să se spele pe dințișori, cum ar trebui să se spele, ce este o carie, ce instrumente folosim noi în cabinet, faptul că noi suntem prietenii lor și că ar trebui să vină la noi în vizită nu că trebuie să le facem un consult. Noi o să încercăm să ne jucăm cu ei și să îi învățăm prin jocuri să își curețe dințișorii și cum. Unii dintre ei știu foarte multe, chiar ne-au surprins, adică am crezut că vin cu tema făcută de acasă și au noțiuni foarte multe despre igienă. Alții sunt mai mici și mai povestesc ce au mai auzit ei”, a povestit Cristina Dragotă, student al Facultății de Medicină Dentară.

 

Ce ateliere cuprinde “Biblioteca din vacanță”

Luni

10.00 – 11.00 Micul Jurnalist – clasele V – VIII;

10.00 – 11.00 Limba Spaniolă - clasele I-IV;

11.00 – 12.00 Limba Engleză - clasele I-IV;

12.00 – 13.00 Limba Engleză - clasele I-IV.

 

Marți

10.00 – 13.00 Oratorie – clasele V – XII;

10.00 – 11.00 Igienă Dentară - clasele I-IV;

 

Miercuri

10.00 – 11.00 Hand-made – clasele I – IV;

11.00 – 12.00 Origami - clasele I-IV;

12.00 – 13.00 Origami - clasele I-IV;

 

Joi

10.00 – 12.00 Desen - clasele I-IV;

 

Vineri

15.00 – 16.00 Benzi desenate - clasele I-VIII;

16.00 – 17.00 Benzi desenate - clasele I-VIII.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.