Actualitate
Videolaringoscop pentru tratarea pacienților cu Covid 19, donat către Clinica ATI

Zilele trecute, Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a intrat în posesia unui videolaringoscop.

Echipamentul, extrem de important în tratarea pacienților critici suspecți sau confirmați cu noul coronavirus SARS-COV-2,  este, de fapt, o donaţie venită din partea Asociaţiei „Mereu aproape de voi” Craiova şi a unui grup reprezentativ de judecători aflaţi la pensie.

„Colectivul Clinicii ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova este profund recunoscător pentru generozitatea și sprijinul de care au dat dovadă atât Asociația „Mereu aproape de voi” Craiova cât și unui grup reprezentativ de judecători pensionari, prin donația făcută pentru susținerea clinicii noastre în contextul epidemiologic actual.

În situația în care se află întreaga omenire, pandemia cu noul coronavirus - SARS-COV-2, fără precedent în istoria recentă a țării noastre, gândurile bune și susținerea morală nu sunt suficiente, unicul ajutor constituindu-l valorile materiale și financiare. Iar acești oameni din Asociația „Mereu aprope de voi” au înţeles şi au venit în sprijinul nostru, al medicilor din linia întâi, pentru a putea îndeplini o parte din obiectivele managementului pacienților critici suspecți sau confirmați cu COVID-19.

Donația dumneavoastră, videolaringoscopul de care aveam nevoie, este binevenit, util și foarte important în managementul pacienților critici suspecți sau confirmați cu noul coronavirus SARS-COV-2, care sunt internați în Clinica ATI.

Ne simțim onorați și mândri că ne-aţi sprijinit la nevoie, în plină pandemie COVID, când orice ajutor material sau financiar contează enorm în reușita luptei medicilor împotriva COVID-19, pentru salvarea a cât mai multor vieți”, transmit medicii din cadrul Clinicii ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

 

Utilizarea videolaringoscopului este indicată în toate ghidurile și protocoalele naționale și internaționale de tratament al acestor pacienți critici, în ceea ce privește intubația orotraheală rapidă, precisă chiar și în cazurile dificile, având ca avantaje atât riscul minim de contaminare al personalului medical care manipulează calea aeriană a pacienților COVID-19, cât și asigurarea optimă a oxigenării pacientului cu hipoxemie severă.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.