Actualitate
Trei doljeni băgați în carantină sub pază după ce au mințit vameșii cu privire la destinația lor

Trei dintre doljenii care au ajuns în România zilele trecute cu mașinile personale și au venit din Italia, zona Lodi, au fost băgate luni noaptea în carantină. Autoritățile au luat aceste măsuri după ce acestea au mințit la intrarea în țară.

Autoritățile doljene au luat decizia carantinării celor trei persoane după ce un localnic din Sadova a sunat la 112 și a spus că aceștia nu respectă condițiile izolării la domiciliu și nici nu au spus adevărul vameșilor români atunci când au intrat în țară. “Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localitățile din județul Dolj, cele trei persoane din localitatea Sadova n-au declarat inițiat la intrarea în țară că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, cum este procedura, s-a aflat că ei au fost în acea regiune, în zona Lodi. Nu au spus exact unde și cum. Traversând această zonă, așa este metodologia. În videoconferința de astăzi s-a spus că toți cei din această regiune să intre în carantină. Ele sunt persoane sănătoase, care nu au niciun fel de simptomatologie și care vor sta în carantină pentru 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, directorul Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Persoanele care mint la completarea forumlarului ce le este înmânat la intrarea în țară pot fi sancționate de oamenii legi, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică. “În situația în care se va constata din cercetările poliției locale că au declarat în fals aceste lucruri, probabil că poliția va lua măsurile necesare. Sfatul meu este că cel mai bine pentru ei și pentru noi este să declare adevărul pentru că în felul acesta putem să luăm măsurile care au fost gândite în mod foarte corect, menite să asigure o stare de siguranță pentru cetățenii României”, a mai precizat Ludmila Prunariu.

Cei trei doljeni care au fost puși sub carantină sunt cazați, sub pază, în Hotelul Griffon, ce aparține Ministerului Tineretului și Sportului, aflat în apropierea Liceelor Odobleja și Voltaire.   

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.