Actualitate
Tânăr de 18 ani, reținut pentru furt

Luni, 13 septembrie, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 18 ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acesta este acuzat ca asustras de la un pelerin din Baia Mare suma de 2.300 de euro și 19.100 grivne.

În noaptea de 12/13 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Dolj,  aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea București, din Craiova, au observat un autoturism, destinat transportului de persoane, al cărui conducător auto încerca să transmită un mesaj prin folosirea alternativă a luminilor vehiculului.

Imediat, poliţiştii au pornit către vehicului respectiv, moment în care au observat o persoană coborând din autoturism şi pornind în fugă, cu intenţia de a-şi asigura scăparea.

Poliţiştii au pornit în urmărirea pedestră a persoanei în cauză, care a fost prinsă şi imobilizată, pe aceeaşi stradă, după aproximativ 700 m distanţă.

În urma efectuării controlului corporal, poliţiştii de la acţiuni speciale au găsit asupra acesteia suma de 2.300 de euro și 19.100 grivne, care nu a putut fi justificată.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri, cercetările fiind preluate de către poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova.

Astfel, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză că este un tânăr de 18 ani, din Craiova.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, tânărul, în cursul aceleiaşi nopţi, cu puţin timp în urmă, ar fi sustras dintr-un cort amplasat din zona gării, din Craiova, suma de bani respectivă şi ulterior s-ar fi urcat într-un autoturism destinat transportului de persoane, solicitând, totodată, conducătorului auto să îl însoţească la o casă de schimb valutar pentru a schimba o sumă de bani.

De asemenea, în urma investigaţiilor specifice, poliţiştii au identificat persoana vătămată, un bărbat de 39 de ani, din Baia Mare, care a declarat că se afla în pelerinaj, ajungând cu trenul în Craiova, în seara zilei de 12 septembrie a.c., unde a rămas pe parcursul nopţii, cu intenţia de a  se deplasa a doua zi în Bucureşti.

Prejudiciul cauzat a fost restituit persoanei vătămate.

În cursul zilei de ieri, în urma probatoriului administrat de poliţişti tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj.

Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.