Actualitate
Stadionul de Atletism, un nou start

După ce primul start al lucrărilor a fost ratat în 2015, joi, 20 iunie a fost reluată activitatea la Stadionului de Atletism, care va fi construit în vecinătatea Stadionului Ion Oblemenco. Autoritățile spun că noua arenă modernă, care va putea găzdui chiar competiții de Campionat European, va fi gata în zece luni.

Lucrările pentru noul stadion de categoria III IAAF au fost reluate astăzi, după ce au fost abandonate în trecut din cauza unor probleme cu pânza freatică. Câștigătoarea contractului de execuţie pentru noul proiect, care a fost scos la licitație în 2018, este firma Recon, din Craiova. „A fost idea de a se muta pista de atletism de pe vechiul stadion Oblemenco într-o altă locaţie. Iniţial a fost gândită o pistă de atletism şi un teren de fotbal de antrenament, însă lucrările s-au derulat destul de greoi datorită unei probleme cu care se pare că ne confruntăm în continuare, pânza freatică. A fost un mare impediment pe toată perioada execuţiei şi s-a accentuat odată cu începerea execuţiilor la stadionul de fotbal. În momentul în care au început lucrările acolo, pânza freatică a făcut ca în această zonă lucrările să fie aproape imposibil de realizat. (…) S-a făcut un studiu geotehnic şi a rezultat necesitatea introducerii a 400 de stâlpi cu diametru de 0,5 metri şi cu o lungime de 6 metri care au fost introduşi în pământ pentru a stabiliza terenul în acea zonă” a declarat Mihail Genoiu. Noua arenă va dispune de 5015 locuri, dotări pentru sportivi, arbitri, media, și va fi dotat cu instalație de iluminat nocturn pentru competiție și va fi dotat cu un teren competițional de atletism cu pistă de 400 metri, o zonă de încălzire, vestiare, spații comerciale și de alimentație publică, sala de forță cu vestiar și grupuri sanitare. La etajul al doilea se află zona administrativă, birouri, camere media și o sală de interviuri de 50 de locuri pentru reporteri.  Etajul al treilea reprezintă nivelul de observație al competiției cu o zonă VIP, camerele de comentatori sportivi și spații de filmare (linie start și linie finish). De asemenea, pentru activitati de incalzire se va construi o pistă standard de 200 metri pentru alergare cu 4 culoare și 100 m alergare în linie dreaptă. „Practic, în gândire, la ora aceasta, nu ar trebui să existe nici o fisură. Consultantul va fi cel care va da startul şi va fi cel care va marca şi finish-ul în momentul în care vom avea acreditarea. Sperăm că sunt luate în calcul toate problemele legate de pânza freatică pentru că de atunci şi până acum oricum am aflat foarte multe lucruri, sunt luate în calcul atât în construcţia stadionului de atletism, cât şi în gazonul care va însoţi stadionul de atletism”, a mai explicat Genoiu. Valoarea investiției este de 45 milioane lei, cu TVA.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.