Actualitate
Stadionul de Atletism, pe ultima sută de metri

În această vară,  cel mai modern stadion de atletism din România va fi gata  iar gazonul pe care se vor desfășura competițiile trebuie să fie pe măsura celorlalte dotări. Vestea bună este că, la adăpostul prelatei speciale, acesta deja a răsărit iar la primăvară, la primele raze calde de soare, se va dezvolta foarte bine, anunță edilul Craiovei, Mihail Genoiu. Reprezentanții primăriei au precizat că a început montarea celor 5000 de scaune, a corpurilor de iluminat pe stâlpii de nocturnă și deja se lucrează la finisajele interioare. 

Lucrările continuă la noul stadion de categoria III IAAF, care va putea găzdui competiții europene începând din vara anului 2020, spun reprezentanții primăriei. Noua arenă va dispune de 5015 locuri, dotări pentru sportivi, arbitri, media. Va fi dotat cu instalație de iluminat nocturn pentru competiție și cu un teren competițional de atletism cu pistă de 400 metri, o zonă de încălzire, vestiare, spații comerciale și de alimentație publică, sala de forță cu vestiar și grupuri sanitare. La etajul al doilea se află zona administrativă, birouri, camere media și o sală de interviuri de 50 de locuri pentru reporteri.  Etajul al treilea reprezintă nivelul de observație al competiției cu o zonă VIP, camerele de comentatori sportivi și spații de filmare (linie start și linie finish). De asemenea, pentru activitati de incalzire se va construi o pistă standard de 200 metri pentru alergare cu patru culoare și 100 m alergare în linie dreaptă. Valoarea investiției este de 45 milioane lei, cu TVA.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.