Actualitate
Sistemul de aducțiune Isvarna-Craiova, o investiție de 434 milioane de euro

Sistemul de aducțiune Isvarna-Craiova este cel mai mare sistem de aducțiune de apă din România și traversează 97 de localități din județele Gorj și Dolj, cu o lungime de aproximativ 117 kilometri. Ion Prioteasa a declarat că în cursul lunii martie va fi semnat contractul acestui obiectiv, în perioada imediat următoare urmând să se facă exproprieri pe tot traseul conductei. Consiliul Județean Dolj a prevăzut un buget de 2 milioane de euro pentru exproprieri.

Proiectul sistemului de aducțiune Isvarna-Craiova, contractat de Consiliul Județean Dolj, a intrat în linie dreaptă, Ion Prioteasa precizând că în cursul lunii martie va fi semnat contractul, experții JASPERS fiind de acord cu documentația premergătoare semnării contractului de finanțare. JASPERS, un parteneriat între Comisia Europeană, BEI și BERD, acordă asistență în vederea realizării proiectului, valoarea totală a sumelor care provin din fonduri europene fiind de 85%. Întregul proiect legat de Firul II de aducţiune de la Isvarna trebuie implementat până în anul 2023. "Un alt obiectiv care va aduce plus valoare și un profit pentru județul Dolj este aducțiunea de apă de la Isvarna, care înseamnă 434 milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari investiții din Sud-Estul Europei și noi estimăm că până în luna martie, am putea să semnăm acest proiect deosebit de important. Vom fi implicați pentru că în perioada următoare vom face exproprieri pe tot traseul conductei. Partea bună este că JASPERS-ul a fost lămurit că este nevoie de apă adusă din munți la Craiova. De asemenea, alături de aducțiunea de apă și încă cei 27 km de conductă care vor fi reparați, din cea veche, alte 21 de UAT-uri din județul Dolj vor beneficia de proiecte foarte mari, unele de opt, zece, 15 milioane de euro. Localitățile care nu au apă, vor primi apă, cele care au apă, vor primi canalizare", a explicat Ion Prioteasa.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.