Actualitate
Se redeschide Clinica de Hematologie din Craiova

Clinica de Hematologie din Craiova, care găzduiește pacienți din toate județele Olteniei, se va redeschide după ce a fost modernizată și dotată cu echipamente de ultimă generație. Clinica are un total de 59 de paturi de spitalizare continuă. 

Spitalul Municipal Filantropia, aflat în administrarea Primăriei Municipiului Craiova, marchează o nouă premieră medicală. Clinica de Hematologie, una dintre cele mai moderne unități medicale din țară și singura de acest gen din Oltenia își redeschide porțile. 

Pacienții care au fost spitalizați în spaţiul unde clinica a funcționat temporar vor fi transferați în noua clădire, unde vor beneficia de condiții la cele mai înalte standarde.
Clinica de Hematologie din Craiova deservește toate județele din Oltenia și va asigura asistență de specialitate în domeniu, având în total 59 de paturi de spitalizare continuă.
Modernizarea Clinicii de Hematologie a vizat construcția existentă inițial, compusă din P+1, și a continuat cu ridicarea unui nou etaj, astfel, că la finalul lucrărilor clădirea are următoarea structură: P+1+M.
Unitatea medicală a fost dotată cu aparatură de ultimă generație, în toate saloanele fiind montate console, instalații de climatizare și oxigen.

Date tehnice:
Noua Clinică de Hematologie a beneficiat de următoarele lucrări:
- consolidare a clădirii existente 
- mansardare – construcția unui nou etaj
- execuție acoperiș
- recompartimentare
- termoizolație
- înlocuire totală instalații electrice, termice, sanitare, instalație hidranți și execuție instalație de curenți slabi 
- înlocuire tocărie
- tencuit, gletuit, zugrăvit
- turnare șapă pe toate etajele, inclusiv covor PVC
- execuție casa liftului
- execuție instalații de climatizare și oxigen în toate saloanele
- montare lift exterior
- execuție canalizare menajeră interioară și exterioară
- achiziționare și montare console
De asemenea, au fost achiziționate paturi, saltele, scaune de recoltare, noptiere, dulapuri, birouri, mese, scaune, rulouri textile, paravane etc.

Lucrările de reabilitare a Clinicii de Hematologie a Spitalului Filantropia Craiova au început în 20.09.2018 și au fost recepționate în data 05.03.2020, iar valoarea investiției este de 3.284.240,67 lei, din fonduri de la bugetul local.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.