Actualitate
Se redeschid restaurantele și cafenelele. Ce reguli se aplică pentru pariori și jucătorii de păcănele

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât redeschiderea în interior a restaurantelor, cafenelelor, barurilor, precum și a operatorilor licențiați în domeniului jocurilor de noroc, în anumite condiții. De asemenea, devine obligatorie purtarea măștii de protecție în mai multe zone aglomerate din Craiova, printre care și Centrul Vechi, între orele 08:00-24:00. Excepție fac cei sub vârsta de cinci ani. 

Agenții economici care desfășoară activitati de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor se poate desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în localitățile din județul Dolj, cu excepția celor în care au fost interzise complet. Se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 - 23.00, în localitățile Craiova, Carcea, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Robanesti si Scaesti. 

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în localitățile din județul Dolj, cu excepția celor în care sunt interzise complet. Se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 - 23.00, în localitățile Craiova, Carcea, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Robanesti si Scaesti.

Masca devine obligatorie în piețe și târguri stațiile de autobuz/microbuz și tramvai, pe peronul gării și autogării, precum și în zona adiacentă Aeroportului Internațional Craiova.  Înzonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, între orele 08.00 – 24.00 astfel:

în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I. Cuza, Mihail Kogălniceanu și Arieș, în jurul școlilor, până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. Și în localitățile Ghindeni, Mischii și Radovan, masca este obligatorie.

 

Pasionații de jocuri de noroc vor avea de urmat reguli diferite, în funcție de viciul pe care îl au. Cei pasionați de pariuri sportive, au la dispoziție numai 15 minute pentru a-și plasa pariul în agenție, iar cei care vor să joace la păcănele pot petrece toată ziua în fața aparatelor.

Numai că, agențiile de pariuri, Loteria Română se vor redeschide doar la o capacitate de 30% în Craiova, Carcea, Isalnita, Malu Mare, Melinesti, Pielesti, Plenita, Plesoi, Podari, Robanesti si Scaesti, în timp ce în restul localităților din Dolj se vor redeschide la o capacitate de 50%.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.