Actualitate
Scrisoare pentru prietenul meu virtual

Chiar în plină perioadă de izolare și distanțare socială, declanșată de criza mondială a coronavirusului, preșcolarii și cadrele didactice ale Grădiniței “Petrache Poenaru” au inițiat un proiect internațional eTwinning, născut tocmai din necesitatea de a ne conecta unii cu alții, virtual, de a ne face noi prieteni și de a ne pastra increderea si speranța.

Proiectul, intitulat “Scrisoare pentru prietenul meu virtual”, se adreseaza copiilor intre 3 si 6 ani, din cadrul gradinitei noastre, dar si din tarile partenere, care vor transmite, prin intermediul desenelor, ganduri sau cadouri pentru prietenii virtuali. Copiii vor lucra individual sau cu parintii, care vor si trimite desenele on-line educatoarelor.
    Pe data de 1 Iunie (Ziua Internationala a Copilului), in urma unei trageri la sorti, fiecare copil participant la proiect va primi un desen (scrisoare) de la un copil din alta tara.
    Scopul proiectului este de a promova cooperarea, toleranta si respectul pentru diversitate, in randul copiilor, de a cultiva comunicarea interculturala, prin intermediul desenului, de a creste motivatia copiilor si a parintilor, dar si de a promova invatarea on-line.
    Proiectul se desfasoara pe mai multe etape:
•    Intre 4 si 8 mai 2020, se lanseaza proiectul in unitatile partenere;
•    Intre 8 si 22 mai, copiii realizeaza desenele ;
•    Intre 23 si 28 mai, cadrele didactice vor colecta si vor incarca desenele pe platform E-twinning;
•    Intre 28-31 mai, coordonatorii de proiect organizeaza tragerea la sorti;
•    Pe 1 iunie 2020, copiii primesc scrisoarea de la prietenul virtual.
Rezultatele proiectului vor fi mediatizate pe platforma eTwinning, pe pagina de Facebook a gradinitei si in presa.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.